علیرضا نصرآبادی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: شهرستان نهبندان با ثبت ۸۳ میلیمتر بارندگی بیشترین حجم مدیریت روان آب را با ۱۲ میلیون متر مکعب به خود اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: اگر وجود سازههای آبخیزداری نبود به احتمال زیاد در شهرستان نهبندان شاهد خسارت های فراوان سیلاب میبودیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: حجم آبگیری شهرستان های طبس و سربیشه نیز ۵۰۰ هزار متر مکعب، فردوس ۱۰۰ هزار متر مکعب، درمیان ۲۵۰ هزار مترمکعب، قاین یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب، خوسف ۸۰۰ هزار متر مکعب و بیرجند یک میلیون متر مکعب بوده است.
وی از ساخت ۲ هزار و ۱۵۳ سازه آبخیزداری در استان خبر داد و افزود: امسال نیز ساخت ۲۰۰ سازه دیگر با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان در دستور کار است که تعدادی از این سازهها تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
نصرآبادی ادامه داد: آبخیزداری یکی از شیوههای نوین حفاظت آب و خاک، مهار و پخش سیلابها است که باعث کنترل سیلابهای مخرب و نفوذ آب به داخل سفرههای آب زیرزمینی میشود.
وی گفت: راهبرد اساسی کنترل سیلاب به تغذیه سفرههای آب کمک میکند و موجب میشود که قناتها، چشمهها و چاهها با تولید آب بیشتر بتواند زمینهای کشاورزی بیشتری را به زیر کشت برده و در تولید محصولات غذایی بیشتر و همچنین تامین آب شرب جوامع روستایی که از دغدغههای اصلی است، نقش مهمی را ایفا کنند.
نظر شما