وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که بلینکن با همتای اسرائیلی خود روز چهارشنبه گفت و گو کرد.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، بلینکن و همتای اسرائیلی اش در مورد طیف وسیعی از چالشهای منطقهای و جهانی از جمله خطرات حمله بیشتر احتمالی روسیه به اوکراین گفت و گو کردند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا ادعا شده است که طرفین همچنین درباره چالش های نشات گرفته از ایران گفت و گو کردند.
بر اساس این بیانیه، بلینکن بر تعهد آهنین و محکم دولت بایدن به امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، پایگاه خبری - تحلیلی المانیتور در گزارشی نوشت ارزیابی و موضع اسرائیل در قبال مذاکرات وین، به طور چشمگیری تغییر کرده است. برخی رسانه های اسرائیلی نیز به صراحت از انشقاق و شکاف در مواضع مقامات این رژیم در خصوص مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ خبر می دهند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در این نوشتار آمده است: اکثر تحلیل گران اسرائیلی تاکنون بر این باور بودند که چشم انداز توافق بین ایران و ۱+۴ ضعیف بوده است.
آنها تصور می کردند که طرفین نخواهند توانست بر اختلافات فائق آیند و به بن بست می رسند یا گزینه ای مطرح بود که رژیم صهیونیستی چندان علاقه ای به آن نداشت و آن ادامه مذاکرات بیهوده برای چندین ماه بود. اما به تازگی این ارزیابی تغییر کرده است. یائیر لاپید وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی اولین کسی بود که به تغییر اشاره داشت، زمانی که اذعان کرد طبق ارزیابی های اسرائیل، قدرت های جهانی ظاهرا به سمت بازگشت به توافق هسته ای پیش می روند یا دستکم توافقی موقت که به این هدف منتهی می شود.
روزنامه تایمز اسرائیل نیز در گزارشی حاکی از وجود شکاف در مواضع مقامات تل آویو در خصوص مذاکرات وین نوشت: گزارش ها حاکی است که آهارون هالیوا رئیس اطلاعات نظامی اسرائیل می گوید احیای توافق هسته ای ایران بهتر از شکست مذاکرات است.
مقامات صهیونیستی لحظه ای از تقلا و دست و پا زدن برای مانع تراشی در مسیر مذاکرات وین دست برنداشته اند و نفتالی بنت نخست وزیر این رژیم مرتب خواستار توقف فوری روند مذاکرات شده و حتی برای تحت تاثیر قرار دادن فضای مذاکرات، به مطرح کردن ادعای توخالی گزینه های نظامی در قبال ایران روی آورده است. اما آهارون هالیوا رئیس اطلاعات نظامی اسرائیل که باتوجه به تجربه های خود در حوزه های نظامی امنیتی به خوبی از تبعات جبران ناپذیر هرگونه خطای نظامی علیه ایران و یا در منطقه آگاه است، اعتقاد دارد که بهتر است برجام احیا شود.
دور هشتم مذاکرات وین ۶ آذر ماه آغاز شد. گفتوگوها با برگزاری دیدارهای دو و چندجانبه میان هیأتهای شرکتکننده در مذاکرات ادامه یافت و علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران با انریکه مورا، مذاکره کنندگان ارشد روسیه و چین و همچنین نمایندگان سه کشور اروپایی به طور جداگانه دیدار کرد.
باقری میگوید که رمز موفقیت مذاکرات وین دستیابی به توافق در زمینه لغو موثر تحریم های ظالمانه علیه ایران است. وی تصریح کرد که هرچقدر طرف مقابل ما آمادگی جدیتری برای لغو تحریمها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریمها داشته باشد به ویژه در دو موضوع راستی آزمایی و تضمین در مدت زمان کوتاهتری میتوانیم به توافق دست پیدا کنیم.
مذاکرات در روزهای آینده در سطوح و قالبهای مختلف ادامه خواهد داشت. حتی پنجشنبه که در اتریش به دلیل یکی از جشنهای مسیحیان تعطیل عمومی است، مذاکرات ادامه دارد و شنیدهها حاکی است قریب به اتفاق هیاتها برای دستیابی به توافق مصمم هستند.
نظر شما