تجربه های ابتکاری، راهکاری برای رونق کسب و کارهای کوچک در کهگیلویه و بویراحمد

گچساران - ایرنا - بهره گیری از تجربه های ابتکاری، راهکاری برای استفاده از ظرفیت های پنهان و ایجاد فرصت های شغلی جدید در بستر کسب و کارهای کوچک در استان کهگیلویه و بویراحمد است.

 کسب و کارهای کوچک به دلیل نیاز به سرمایه بسیار کمتر از واحدهای تولیدی متوسط، کوتاه بودن مدت زمان برای رسیدن به مرحله درآمدزایی و پایداری اشتغال ایجاد شده بهترین راهکار به منظور ایجاد فرصت های شغلی  تازه در مناطق کمتر توسعه مانند کهگیلویه و بویراحمد است.

کارشناسان حوزه اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد می گویند:این استان به عنوان منطقه ای که ۹۵ درصد از واحدهای تولیدی آن را کسب و کارهای کوچک تشکیل می دهد و تعداد کارخانه های بزرگ آن انگشت شمار است نیازمند نگاهی نو برای رونق اشتغال و تولید است.

آنان تاکید می کنند:از آنجا که ظرفیت کسب و کارهای کوچک در برخی موارد اشباع شده حمایت از ایده های خلاق راهکاری گرهگشا برای تحقق اشتغال در این استان کمتر توسعه یافته محسوب می شود.

این صاحب نظران بر این باور هستند که دولت با استفاده از ظرفیت دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد افزون بر پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت می تواند با شناسایی  و معرفی ظرفیت های پنهان به رونق کسب و کارهای کوچک در این استان کمک کند.

از آنجا که نرخ بیکاری در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد ۱۷.۸ درصد و در روستاها ۱۰.۱۳ درصد است دولت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت روستایی و  عشایر و مشاغل خانگی را برای پرداخت به ساکنان مناطق مختلف این استان پیش بینی کرده است تا متقاضیان  بتوانند با استفاده از این حمایت ها برای خود شغلی مهیا کنند.

حمایت از ایده های نو

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: این صندوق افزون بر پرداخت تسهیلات بانکی با پیش بینی برنامه های محوری مختلف برای حمایت از ایده های نو اقدام کرده است.

کاظم حاجی پور بیان کرد: صندوق کارآفرینی امید همچنین به برترین طرح های ارایه شده جوانان در بخش فناوری تسهیلات ویژه پنج میلیاردی پرداخت می کند.

وی انعقاد تفاهم نامه با مراکز علمی و دانشگاه ها را از اقدام های این صندوق برای توانمندسازی و فراهم شدن اشتغال نسل جوان عنوان کرد و افزود:  امسال تفاهم نامه هایی با دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد تا از کسب و کارهای دانش بنیان حمایت های بیشتری صورت گیرد.

راه های تجربه شده برای استفاده از ظرفیت های جدید

حمایت  از رویدادهای استارتاپی،برپایی مسابقات به منظور شناسایی ایده های نو،انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی و مراکز علمی،برگزاری جشنواره ها، پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت در مناطق شهری و روستایی از جمله اقدام های انجام شده دولت برای رونق کسب و کارهای کوچک در کهگیلویه و بویراحمد است.

حاجی پور تاکید کرد: برپایی رویدادهای استارتاپی از جمله برنامه های صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد برای تحقق ایده های نو است به طوری که امسال با مشارکت این صندوق ۲ رویداد استارتاپی برگزار و از پنج طرح استارتاپی نیز حمایت مالی شده است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری مسابقات نیز ظرفیت دیگری به منظور ظهور تجربه های تازه است عنوان کرد: امسال مسابقه بسته بندی گیاهان دارویی از سوی این صندوق در استان برگزار شد تا ضمن فراهم شدن زمینه صادرات این محصولات به شناسایی ایده های نو کمک شود.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه ایجاد اشتغال یکی از راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی محسوب می شود ابراز داشت: به دلیل وجود پدیده خودسوزی بین مادران منطقه دیشموک کانون کارآفرینان مادران این منطقه تشکیل و همچنین با برپایی جشنواره دانایی برای توانمندسازی بانوان این دیشموکی تلاش مضاعف انجام شد.

حاجی پور عنوان کرد: همچنین انعقاد تفاهم نامه با معاونت پیشگیری از وقوع جرم به منظور حمایت از رهایی یافتگان از زندان و اعتیاد برای توانمندسازی این اقشار آسیب پذیر از دیگر اقدام های صورت گرفته برای توانمندسازی و فراهم شدن زمینه اشتغال آنان است. 

صندوق های خرد محلی

صندوق‌های خرد محلی در واقع نظامی است که منابع لازم برای کسب و کارهای خرد را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد و چنانچه این کسب و کارها فعالیت مناسبی داشته باشند خط اعتباری بعدی نیز به آنان تعلق می‌گیرد.

حاجی پور با اشاره به اینکه راه اندازی صندوق های خرد محلی راهکار مناسبی برای رونق کسب و کارهای کوچک  است عنوان کرد: تاکنون ۱۱۶ صندوق خرد محلی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شده است که هر یک از این صندوق یک تا چهار فرصت شغلی مستقیم  و ۳۰ شغل غیرمستقیم ایجاد می کند.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه این صندوق‌ها یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه کسب و کار در مناطق کمتر توسعه یافته در راستای ایجاد نظام تامین مالی مبتنی بر ویژگی‌های بومی هستند ، تاکید کرد: کمک به راه اندازی صندوق های خرد محلی در روستاها و حاشیه های شهرها از راهبردهای متولیان این صندوق است.

پرداخت تسهیلات بانکی

وی گفت: این صندوق از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۷۴میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان راه اندازی طرح های اشتغالزا پرداخت کرده است.

مدیر صندوق کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: حوزه کشاورزی با پرداخت ۱۵۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در قالب ۲۹۷ طرح بیشترین پرداخت تسهیلات بانکی امسال این صندوق را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون همچنین ۱۴۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال در  قالب  ۵۱۱ طرح به بخش خدمات،۶۰ میلیارد و۵۲۷ میلیون ریال برای ۱۶۷ طرح صنعتی پرداخت شده است.

وی ابراز داشت: سقف تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید این استان ۴۰ میلیارد ریال است.

مشاغل خانگی

فعالیت مشاغل خانگی در ۳۶۰رسته شغلی تعریف شده که هم اکنون خبری از بیشتر این فعالیت در کهگیلویه و بویراحمد نیست که این خود ظرفیتی برای ایجاد کسب و کارهای جدید است.

مشاغل خانگی به دلیل نیاز نداشتن به هزینه های مکان فعالیت و حمل و نقل حضور در کارگاه تولیدی سود بیشتری عاید صاحبان این کسب وکارها می کند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از سال ۱۳۹۰ تاکنون برای فعالیت ۱۶هزار و ۸۰۰متقاضی مشاغل خانگی در استان مجوز فعالیت صادر شده است.

آیت اله ارمغانی اظهار داشت:تاکنون هشت هزار و ۹۴۰ نفر از فعالان مشاغل خانگی تسهیلات بانکی ارزان قیمت دریافت کرده اند.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات مشاغل خانگی در ابتدای شروع طرح در یک دهه گذشته ۵۰ میلیون ریال و در زمان حاضر ۲۵۰ میلیون  ریال است بیان کرد: میزان تسهیلات پرداخت شده به متقاضیان در استان براساس سال اخذ متفاوت بوده است. 

وی ابراز داشت:فعالیت هایی همچون تولید محصولات فرهنگی و هنری زیرمجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی، فن آوری اطلاعات و آی تی،شیرینی پزی، هنرهای صنایع دستی، پرورش گل های تزئینی، کاشت گیاهان دارویی از رسته های مهم مشاغل خانگی هستند.

ارمغانی اضافه  کرد:مهمترین مشاغل خانگی کهگیلویه و بویراحمد در حوزه صنایع دستی شامل گلیم بافی، معرق، سفال، گلدوزی، گبه بافی، البسه محلی و سوزن دوزی هستند.

وی عنوان کرد:امسال وزارت کار طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را به دلیل ضرورت توجه بیش از پیش به گسترش مشاغل خانگی در دوران کرونا و به منظور حمایت از اقتصاد خانوارها و همچنین تحقق شعار سال در دستور کار قرار داده است.

وی تاکید کرد:افراد برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی نخست باید در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کنند و رسته و شغل و طرح مورد نظر را انتخاب کنند.

نرخ سود تسهیلات مشاغل خانگی چهار درصد است.

تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر

از آنجا که بیشترین ظرفیت های تولید کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در حوزه های کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری در مناطق روستایی است این تسهیلات فرصتی برای ایجاد کسب و کارهای کوچک است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی از دیگر برنامه های حمایت از اشتغال در استان است گفت: ۳۴ هزار و ۷۰۰میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی از اواخر سال ۹۶ تاکنون در استان به چهار هزار و ۱۰۷نفر متقاضی پرداخت شده است.

ارمغانی تعداد اشتغال پیش بینی شده برای تسهیلات بانکی پرداخت شده از محل تسهیلات  روستایی در کهگیلویه و بویراحمد را بیش از هفت هزار نفر برآورد کرد. 

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در مجموع ۳۵میلیارد و ۱۴۰میلیون ریال تسهیلات اشتغال روستایی برای استان پیش بینی شده بود که بخش عمده ای از این اعتبار جذب شده است.

کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha