به گزارش ایرنا؛ مردم مومن و ولایی دیار هگمتانه روز پنج شنبه با برپایی دسته های عزاداری و سینه زنی سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) را گرامی داشتند.
آیین های سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در تقارن با دومین سالگرد شهادت سردار دلها با حضور پرشور، عاشقانه و گسترده مردم در نقاط مختلف استان همدان برگزار می شود.
همزمان با سالروز شهادت مظلومانه دخت گرانمایه نبی مکرم اسلام و همسر مولای متقیان (ع)، آیین های سوگواری بی بی دو عالم شب گذشته و امروز در شهرهای مختلف استان همدان با حضور دلبستگان به خاندان عصمت و طهارت (ع) برگزار شد.
آیین سوگواری حضرت فاطمه (س) در امامزاده های شاخص استان از جمله امامزاده عبدالله (ع)، امامزاده حسین (ع)، امامزاده یحیی (ع)، امامزاده محسن (ع)، امامزاده گرجی (ع)، امامزاده خضر (ع)، امامزاده اهل ابن علی (ع)، امامزاده فرزند علی (ع)، امامزاده خاتونیه (ع) ، امامزاده اسماعیل (ع) و امام زاده محمد(ع) نهاوند و امام زاده عبدالله (ع) ملایر با حضور پرشکر مردم برگزار شده است.
هیات های عزاداری صبح امروز در قالب هیات های سینه زن و زنجیرزنی در میدان امامزاده عبدالله (ع) همدان حضور یافته و این آیین با نوحه خوانی و روضه خوانی مداحان اهل بیت همراه بود.
مردم شهر همدان با حضور در بقاع متبرکه و کسبه نیز با تعطیل کردن بازار و محل کسب و کار خود به سوگواری شهادت یگانه بانوی اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) پرداختند.
همچنین عزاداران امروز پنجشنبه با حضور در مساجد، تکیه ها و حسینیه ها در غم شهادت حضرت زهرا (س) اشک ماتم ریختند.
عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت و دوستداران بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) با برپایی مراسم عزاداری و قرآن خوانی به سوگواری پرداخته و در غم شهادت جانسوز ام ابیها اشک ماتم ریختند.
خیابان های همدان یکپارچه سیاهپوش شده است و دسته های عزاداری و سینه زنی با عبور از خیابانهای اصلی شهر و نیز زیارت "امامزاده عبدالله" (ع) حال و هوای دیگری را به شهر دارالمومنین بخشیده اند.
همچنین بقاع متبرکه و امامزاده در همدان پذیرای خیل عظیم جمعیت است و عاشقان کوثر نبی اکرم (ص) در بقاع متبرکه آیین های عزاداری برپا کرده اند.
نظیر چنین آیین هایی در شهرستان های ملایر، نهاوند، رزن، بهار، کبودراهنگ، اسدآباد، فامنین، درگزین و تویسرکان نیز برگزار شد.
گزارش های دریافتی از شهرهای تابعه استان همدان نیز حاکی از برپایی مراسم عزاداری و سوگواری در این شهرها است.
حضرت فاطمه(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز ۲۰ جمادیالثانی در مکه به دنیا آمد.
نام مبارک آن حضرت فاطمه است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه نیز ذکر شده و امالحسین، امالحسن، امالائمه و امابیها از جمله کنیههای این بانوی مطهر اسلام است.
سراسر زندگانی حضرت صدیقه طاهره(س)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است، ایشان با امام علی(ع) پیشوای اول شیعیان ازدواج کرد و در تمام برهههای حساس زندگی در کنار این امام همام بود و از ایشان حمایت میکرد، حضرت زهرا(س) در همسرداری و مهر مادری الگوی جهانیان است.
در دامن پاک حضرت فاطمه(س)، ۲ امام بزرگوار و ۲ شخصیت ممتاز عالم بشری، امام حسن مجتبی(ع) مظهر حلم و وقار و امام حسین(ع) سرور شهیدان عالم تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز حضرت زینب کبری(س) حماسهساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد.
سرانجام حضرت فاطمه زهرا(س) بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانهاش و وقایع پس از آن وارد گشته به شهادت رسید.
به روایتی در ۱۳ جمادیالاول سال ۱۱ هجریقمری و بنا بر روایتی دیگر در سوم جمادیالثانی همان سال به شهادت رسید و بنا به وصیت ایشان، پیکر مطهرش شبانه و مخفیانه دفن شد.
نظر شما