نویسنده و پژوهشگر کرمانشاهی: آشنایی با ادبیات جهان ضروری است

کرمانشاه - ایرنا - نویسنده و پژوهشگر کرمانشاهی آشنایی با ادبیات جهان را ضروری دانست و گفت: پیوند ادبیات کلاسیک و معاصر ایران با آخرین دستاوردهای ادبیات جهان باعث اتفاقات شگرف و تاثیرگذاری خواهد شد در غیر این صورت به تکرار و تقلید از گذشتگان می‌پردازیم و این هُنر را عقیم و رکود ایجاد می‌کنیم.

استاد «اسفندیار رشیدی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کتاب جدیدش «چهل پنجره به سمت آفتاب» در ۵۷۰ صفحه و ۱۲۰ هزار تومان توسط انتشارات سرانه منتشر شده که شرح زندگی و آثار ۴۰ شاعر برجسته جهان است، در خصوص شکل گیری ایده این کتاب گفت: پس از چاپ کتاب «گام به گام با شعر نو» که سال گذشته توسط انتشارات سرانه منتشر شد احساس کردم باید تلاش کنم تکنیک‌ها و دستاوردهای شاعران برجسته معاصر کنونی جهان را برای جوانان و علاقه‌مندان به ادبیات تجزیه و تحلیل کنم تا با استانداردهای جهانی در ادبیات آشنا شوند.

اصحاب فرهنگ در کرمانشاه باید به یک صنف تبدیل شوند

نویسنده کتاب «چهل پنجره به سمت آفتاب» ادامه داد : ادبیات مهم است چون در سطح زبان حرکت می‌کند و خواننده حق دارد بداند در ادبیات جهان چه اتفاقاتی رخ داده است؛ واقعیت این است که زبان اصیل و شاعرانه از زبان روزمرگی جداست و این کتاب سعی دارد نوع روایت و اسلوب‌های چهره‌های محبوب و جریان ساز در حوزه شعر و در سطح کره زمین را جستجو کند.

این شاعر و پژوهشگر کرمانشاهی با اشاره به اینکه عمده این شاعران جایزه نوبل ادبی را برده اند و خواننده این کتاب با سبک ها و نگرش هایی که شاعران به جهان هستی دارند آشنا،  ذهنشان بارور، افق اندیشه و تفکرشان توسعه می‌یابد، افزود: بی شک آشنایی با کشف ها و آثار هنرمندان و نخبگان جهان در سایر حوزه ها مانند صنعت، پزشکی، جامعه شناسی و غیره منجر به شکوفایی و بالندگی این ساحت در استان و کشور خواهد شد چرا که آشنایی با تفکر، فرم، نوع و ساختار زبان و ادبیات جهان برای هر ایرانی علاقه مند به شعر موجب ثمرات و خیرات فرهنگی بسیار است.

نویسنده کتاب «گام به گام با شعر نو» اظهار کرد: اگر به گذشته این سرزمین نگاه کنیم فرهنگش بر شانه های شاعرانی چون فردوسی، حافظ، مولانا، سعدی و خیام قرار داشته و روشنایی تفکر آنها تا به امروز ادامه دارد ما هنگامی می‌توانیم این روشنایی را عمق ببخشیم که با اندیشه ها، گفتمان ها، شگردها و پارادایم های زمان خودمان و دنیا آشنا شویم.

این پژوهشگر کرمانشاهی یادآور شد: انتشارات سرانه با مدیریت مهرداد مرادی در کرمانشاه تلاش دارد وضعیت چاپ و نشر را در سطح ملی ارتقا دهد تا این استان هم مانند تهران، مشهد و تبریز در چاپ کتاب حرف برای گفتن داشته باشد.

رشیدی تاکید کرد : برای اینکه بتوانیم به این سطح از چاپ و نشر برسیم باید همه اصحاب فرهنگ استان به یک خانواده فرهنگی و یک صنف تبدیل شویم و کتابهای خود را بتوانیم در سطح ایران توزیع و پخش کنیم.

صفحه آرایی کتاب چهل پنجره به سمت آفتاب را هستی مرادی، ویراستاری پریسا اسماعیل نیا و طراحی جلد را فاطمه یزدانی فر انجام داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha