افق روشنِ توسعه، پیش‌روی هشترود

مراغه- ایرنا- هشترود در زمان حاضر به واسطه برخورداری از ۱۳۷ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید ۲۳۰ هزار تن محصول که عمده آن گندم دیم است، به انبار غله آذربایجان‌شرقی شهرت دارد، اما علاوه بر آن و در پی فراهم شدن زیرساخت‌های توسعه پایدار، افق روشنی پیش‌روی این شهرستان قرار گرفته است. 

به گزارش ایرنا تکمیل گام‌به‌گام پایاب سد سهند که پس از تکمیل هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های این شهرستان را از آب برخوردار می‌کند، از یک سو و قرار گرفتن هشترود در حوزه آبریز دریاچه خزر و نبود محدودیت‌ آبی در آن همچون سایر شهرستان‌های استان که در حوزه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد از سوی دیگر زمینه را برای پیشرفت این شهرستان فراهم کرده است. 

همچنین فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری از جمله شهرک‌های صنعتی و امکانات زیربنایی همچون آب، برق و گاز و قرار گرفتن هشترود در مجاورت آزادراه تبریز – زنجان نیز موجب شده تا توجه سرمایه‌گذاران و کارشناسان اقتصادی استان به آن جلب شود.

این در حالی است که بسیاری از شهرستان‌های حوزه آبریز دریاچه ارومیه در استان به دلیل تغییر اقلیم با مشکل کمبود آب و نبود زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری مواجه است و تشدید کم‌آبی در آنها طی سال‌های پیش‌رو نیز دور از انتظار نیست.

صنایع آب‌بر آذربایجان‌شرقی به هشترود هدایت می‌شود

معاون اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی چندی پیش با اشاره به اینکه در آینده نه چندان دور مسیر توسعه استان از هشترود خواهد گذشت، بیان کرد: هشترود در حوزه آبریز دریای خزر قرار دارد و با توجه به کمبود آب در استان به ویژه در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، صنایع آب‌بر به این شهرستان سوق داده می‌شود.

به گفته «محمد کلامی» وجود سد سهند از بزرگترین امتیازها و ظرفیت‌های این شهرستان برای راه‌اندازی صنایع و رونق تولید در بخش کشاورزی و صنعت به شمار می‌رود.

تحول در کشاورزی شمالغرب کشور با تکمیل پایاب سد سهند

کارشناسان بخش کشاورزی و برخی از مسئولان معتقدند که پایاب سد سهند در صورت تکمیل و بهره‌برداری کامل نه تنها مایحتاج کشاورزی شمالغرب کشور را تامین خواهد کرد بلکه صادرات محصولات کشاورزی نیز رقم خواهد خورد و این اتفاق را با توجه به خشکسالی‌های اخیر و شرایط دریاچه ارومیه، می‌توان تحولی بزرگ به شمار آورد.

«مجید احمدی»، مدیر جهاد کشاورزی هشترود نیز به این موضوع اذعان دارد که تکمیل پایاب سد سهند را می‌توان آغازی برای رونق تولید و تحول در بخش کشاورزی استان و حتی شمالغرب کشور به شمار آورد. 

نماینده مردم هشترود و چاراویماق نیز با بیان اینکه سد سهند حدود ۱۶ سال قبل با هدف تامین آب شرب هشترود مورد بهره‌برداری قرار گرفت، بیان کرد: فاز نخست پایاب سد سهند سه هزار هکتار مساحت دارد که تاکنون بخشی از آن به بهره‌برداری رسیده است.

سیدحمزه امینی با تاکید بر اجرای فاز دوم تا پنجم پایاب سد، اضافه کرد: فاز پنجم پایاب سد سهند نیز یکهزار و ۷۰۰ هکتار مساحت دارد که با مشارکت اهالی اجرا خواهد شد و مطالعات آن به زودی آغاز می‌شود.

وی به نحوه مشارکت مردم در اجرای فاز پنجم طرح پایاب سد نیز اشاره و ضمن قدردانی از همکاری جهاد کشارزی در این زمینه، بیان کرد: جهاد کشاورزی برای هر هکتار مبلغ ۲۵ میلیون تومان به صورت بلاعوض پرداخت و کشاورزان را برای دریافت تسهیلات کم‌بهره به بانک‌های عامل معرفی می‌کند؛ آورده دولت هم از محل اعتبارات امور آب تامین می‌شود تا در سایه این مشارکت مردم و دستگاه‌های دولتی، فاز پنجم پایاب سد سهند اجرایی شود.

۸۰۰ هکتار از اراضی پایاب تا پایان امسال بهره‌برداری می‌شود

فرماندار هشترود گفت: عملیات اجرایی ایستگاه پمپاژ فرعی ps۳ و حدود ۸۰۰ هکتار از طرح هزار هکتاری پایاب سد سهند که در ادامه فاز نخست پایاب با ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست، تا پایان سال و کشت بهاره سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته «امین امینیان» پیمانکار ایستگاه پمپاژ فرعی ps۲ با همکاری جهاد کشاورزی و امور آب طی هفته آینده تعیین می‌شود و بانک کشاورزی تا ۲۰ دیماه ۱۰ میلیارد ریال نقدینگی برای اجرای شبکه پایاب سد سهند پرداخت می‌کند.

وی افزود: فاز دوم پایاب سد دارای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و فازهای سه، چهار و پنج نیز با مشارکت اهالی اجرا خواهد شد و هنوز عملیات اجرایی آنها آغاز نشده است. 

به گفته وی پس از تکمیل کامل فازهای پنجگانه پایاب سد سهند هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های هشترود از آب برخوردار شده و زمینه لازم برای رونق تولید در این شهرستان فراهم خواهد شد.

شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری در هشترود فراهم است

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی چندی پیش و در بازدید از دفتر ایرنا در مراغه بیان کرد: طی سال‌های اخیر شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری در هشترود فراهم، و طرح‌های اقتصادی متعددی در این شهرستان آغاز شده است.

«امینی» سرمایه‌گذاری قابل توجه بخش خصوصی در زمینه فولاد و صنایع دارویی را سرآغازی برای سرمایه گذاری‌های کلان و توسعه پایدار این شهرستان عنوان کرد و افزود: شرکت «شیرین وطن» که ژلاتین قرص‌های دارویی را تولید خواهد کرد، ۷۰ هکتار زمین نبش اتوبان پیامبر اعظم (ص) خریداری کرده و کارهای اداری آن نیز طی شده است؛ این شرکت که برای ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد، به یک میلیون مترمکعب آب نیاز دارد و مسئولان محلی، رفع مشکلات پیش‌روی سرمایه‌گذار این طرح را پیگیری می‌کنند.

وی همچنین به سرمایه‌گذاری شرکت صنایع فولادی «سایا اشتاد» با مشارکت چینی‌ها در هشترود نیز اشاره و بیان کرد: یکی از سوله‌های این واحد تولیدی تکمیل شده و این طرح با بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری طی ۲ سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی برای پست برق هشترود

«امینی» همچنین از احداث خط ۴۰۰ کیلو ولت پست برق هشترود نیز خبر داد و بیان کرد: این پست با ظرفیت ۳۵۰ مگاولت آمپر در شهرک صنعتی پروفسور هشترودی احداث می‌شود و با احداث آن که ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، مشکل کمبود برق شهرهای هشترود، خداجو، قره‌آغاج و سد سهند رفع می‌شود.

۱۰۲میلیارد ریال برای پروژه‌های شهرک‌های صنعتی هشترود هزینه می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی نیز گویا اهمیت تامین زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در هشترود را به خوبی متوجه شده و طی شهریورماه امسال گفته بود که «۱۰۲ میلیارد ریال برای اجرای پروژه‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی هشترود هزینه می‌شود».

به گفته «سیدمرتضی نیرومند اسکویی» تکمیل کامل کانال سنگی سیلاب به طول ۳۰۰ متر و ارتفاع حدود ۳.۵ متر به صورت ۲ طرفه با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال از جمله این پروژه‌هاست؛ همچنین کف‌سازی کانال سیلاب به طول حدود ۲ کیلومتر با عرض ۲.۲ متر به صورت بتن مسلح با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال از منابع داخلی شرکت در حال اجرا بوده که این پروژه نیز از حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

وی اضافه کرد: خیابان‌سازی و آسفالت معابر شهرک صنعتی پروفسور هشترودی در وسعت حدود ۱۲ هزار مترمربع با اعتبار ۴۲ میلیارد ریال و حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست؛ پروژه آسفالت‌ریزی و لکه‌گیری معابر ناحیه صنعتی فجر هشترود نیز با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبار داخلی شرکت در مرحله عقد قرارداد با پیمانکار است که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا به نقل از کارشناسان ارزش افزوده سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعتی، آبزی‌پروی، تولیدی، خدماتی و توریستی هشترود رفته رفته در حال افزایش است و همین موضوع زمینه پیشرفت اقتصادی این شهرتان در سالهای پیش رو را فراهم خواهد کرد. 

هشترود با حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۶۵ کیلومتری غرب میانه و ۱۰۰ کیلومتری شرق مراغه واقع است و به نظر می‌رسد طی سال‌های پیش‌رو به یکی از بسترهای توسعه اقتصادی آذربایجان‌شرقی تبدیل شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha