مشکلات بیماران خاص در دوران همه گیری کووید ۱۹

تهران- ایرنا- استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی مشکلات بیماران خاص شامل بیماران همودیالیز، تالاسمی، سرطان و ایدز را در دوران همه گیری کرونا در اولین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید ۱۹ تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، دکتر غنچه راهب روز یکشنبه در پنل پیامدهای کووید ۱۹ در جمعیت آسیب پذیر در اولین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید ۱۹ افزود: بیماران خاص جزو افراد آسیب پذیر در جامعه هستند. بیماری های خاص مزمن هستند، درمان قطعی ندارند، درمان این بیماری ها هزینه های زیادی دارد و نیازمند فناوری های مدرن و درمان های پیچیده است. بیماران خاص در حال حاضر شامل بیماران دچار نارسایی پیشرفته کلیه منجر به دیالیز، تالاسمی، هموفیلی و ام اس هستند. البته بیماران سرطانی و پروانه ای نیز از خدمت بنیاد بیماری های خاص بهره مند می شوند.

وی در خصوص مشکلات روانی و اجتماعی بیماران تالاسمی در دوره همه گیری کرونا گفت: حضور مدت زیاد در بیمارستان و ترس از ابتلا به کرونا، ترس از دست دادن خانواده و شبکه های حمایتی، ترس از ناتوانی مالی بر اثر از دست دادن شغل و بروز مشکلات خانوادگی، ترس از نداشتن دسترسی به فرآورده های خونی از نگرانی های بیماران مبتلا به تالاسمی در دوران همه گیری کرونا است.

استاد دانشگاه علوم بهزیستی تصریح کرد: این بیماران با محدودیت های کم شدن تعداد اهدا کنندگان خون و دسترسی دشوار به فرآورده های خونی، کمبود دارو و افزایش قیمت داروها، اشتراک فضای درمانی بیماران تالاسمی با سایر بیماری های خاص که باعث تضعیف روحیه و شلوغی فضای درمانی شده، نبود دستگاه های ارزیابی کننده رسوبات آهن در قلب و کبد که به نیاز به سفر کردن به استان های دیگر منجر شده و مشکلات سفر به لحاظ مالی و بهداشتی و محدودیت در ارتباط با دوستان و جمع های موثر در بهبود روحیه بیماران تالاسمی دردوران کووید ۱۹ مواجه شدند.

راهب ادامه داد: سیستم ایمنی ضعیف بیماران تالاسمی، ضعف شدید حین خون گیری به دلیل استفاده نکردن از مواد غذایی در بیمارستان، اضطراب، افسردگی، انزوا، پرخاشگری از جمله مشکلات جسمی و روانشناختی  است که بیماران تالاسمی در دوران پاندمی کرونا با آن مواجه هستند.

وی در خصوص مشکلات بیماران مبتلا به سرطان در دوران کرونا نیز گفت: به تعویق انداختن درمان های لازم بیماری سرطان به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، ترس از ابتلای خود و مراقب به دلیل حضور در مراکز درمانی، نگرانی از پیدا نکردن داروهای لازم برای درمان و کمبود اکسیژن و دشواری دسترسی به اکسیژن از جمله نگرانی های این بیماران است.

وی ادامه داد: از دست دادن شغل و از دست رفتن منابع مالی، هزینه های بالای درمان، هزینه های بسیار زیاد و سنگین برای قرنطینه شدن در شهری که درمان در آن انجام می شود، دشواری استفاده از وسایل نقلیه عمومی و امکان ابتلا به کرونا در این وسایل از جمله مشکلات اجتماعی و اقتصادی این بیماران است.

راهب ادامه داد: به تعویق انداختن پیوند کلیه به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، ترس از ابتلا به کرونا، دوری کردن از اعضای خانواده به دلیل ترس از ابتلا به کرونا به دلیل حضور طولانی در بیمارستان، فوت تعداد زیادی از بیماران دیالیزی و امید به زندگی پایین در بین بیماران دیالیزی از مشکلات روانی و اجتماعی بیماران همودیالیز در دوره همه گیری کرونا است.

وی افزود: پایین بودن سطح ایمنی بدن، ضعف جسمی در حین انجام دیالیز، انجام دیالیز بطور همزمان و در یک مکان برای بیماران مبتلا به کرونا و سایر بیماران دیالیزی و نبود فرد همراه بیمار حین دیالیز به دلیل ترس از ابتلا به کرونا از محدودیت های بیماران همودیالیز در این دوران است.

وی گفت: نبود ارگان های حمایتی از بیماران کلیوی برای تامین هزینه های درمان و پیوند، از دست دادن شغل و بروز مشکلات اقتصادی، افزایش هزینه های درمان، دارو و پیوند و مراقبت افراطی خانواده و کاسته شدن از استقلال بیمار از مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیماران همودیالیز است.

این پژوهشگر در خصوص مشکلات بیماران ایدز هم در دوره همه گیری کرونا افزود: بیماران مبتلا به ایدز در معرض خطر بیشتر مرگ در دوره همه گیری کرونا قرار دارند. میزان ابتلا به کرونا در بیماران مبتلا به ایدز بالا و امید به زندگی در این بیماران پایین است، سطح و میزان خودمراقبتی در این بیماران به شدت پایین است.

وی گفت: بیماران مبتلا به ایدز به دلیل رعایت ضعیف پروتکل های بهداشتی عوامل قوی انتشار ویروس کرونا هستند. این بیماران به دلیل فعال بودن ویروس در بدنشان تا ۴۰ روز عوامل فعال انتقال ویروس کرونا هستند، یعنی ویروس کرونا در بدن آنها نسبت به سایر افراد مدت زمان بیشتری فعال است. همچنین این بیماران به دلیل انگ و دید منفی نسبت به اجتماع عوامل بالقوه خطرآفرین انتقال ویروس کرونا هستند.

نخستین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید ۱۹ »، به همت رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹، با همکاری وزارت بهداشت، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و شهرداری تهران و با حضور مسئولان وزارت بهداشت، روزهای ۱۹ و ۲۰ دی ماه به صورت مجازی و حضوری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha