استفاده از بلانکیت در نان سلامت مردم را به خطر می اندازد

ایلام - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: استفاده از بلانکیت یا جوهر قند در نان عین شلیک کردن به سمت مردم است زیرا سلامت آنان را بطور جدی به خطر می اندازد.

به گزارش ایرنا، دکتر جمیل صادقی فر در روز چهارشنبه در نشست بررسی کیفت نان استان ایلام اظهار داشت: بلانکیت یا جوهر قند در صنعت عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد و موجب سفید شدن نان و قند می شود که یک ماده شیمیایی خطرناک است.

وی افزود: این ماده موجب از بین رفتن پرزهای معده شده و انواع سرطان های دستگاه گوارش و سایر بیماری ها را به دنبال دارد.

وی افزود: نمونه‌گیری از بلانکیت در نانوایی سخت است زیرا باید اول صبح قبل از پخت نان انجام گیرد و ۳۰ دقیقه بعد نمونه در آزمایشگاه بررسی شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در بررسی انجام گرفته از  ۵۰۸ مورد نانوایی سطح شهر ایلام ۹۹ درصد مطلوب و تنها یک درصد از بلاکنیت استفاده کرده بودند که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد.

صادقی فر افزود: در بررسی استفاده از جوش شیرین، از ۵۰۸ مورد ۴۹۳ مورد مطلوب و سه درصد رعایت نکرده بودند.

وی افزود: امسال تاکنون ۹۱ نانوایی متخلف  به مرجع قضایی معرفی شده اند و در بررسی های کارشناسان بهداشت،
۲۸۰ کیلوگرم آرد و خمیر مایه فاسد و۲۰۰ کیلوگرم نمک غیر مجاز  نیز کشف و ضبط شده است.

وی از زحمات و تلاش نانوایی های استان که جزو معدود صنف هایی بودند که هیچ وقت در دوران کرونا تعطیل نشدند، قدردانی کرد. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: بر اساس مطالعه پنج سال اخیرا  دانشگاه که منتشر شده است، از نظر دیابت و اضافه وزن جزو استان‌های قرمز کشور هستیم که این امر وضعیت بدی برای استان نشان می دهد.

صادقی فر اظهار داشت: نان یکی از مواد پر مصرف است و سلامت آن در تامین سلامت مردم نقش مهمی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha