«فرزاد مخلصالائمه» روز شنبه در نشست ستاد کرونا استان مرکزی افزود: با شیوع سویه جدید اُمیکرون پیش بینی میشود هفته آینده به شرایط دشواری برسیم بنابراین لازم است شهروندان در همه ردههای سنی نسبت به تزریق مرحله سوم واکسن اقدام کنند.
وی اظهار داشت: اکنون تمامی برندهای مختلف واکسن در استان مرکزی موجود است و مردم نباید نسبت به تزریق واکسن سهل انگاری کنند.
استاندار مرکزی با قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی در اجرای واکسیناسیون عمومی گفت: چون علایم آنفولانزا و کرونا مشترک است تاکید میشود مردم در موارد مشکوک به پزشک مراجعه و از خوددرمانی پرهیز کنند.
مخلصالائمه افزود: ارایه آموزش حضوری در مدارس مهم است و از این شیوه آموزشی که اثرگذاری بهتری دارد و این در حالی است که حمایت قاطع خانوادهها و مسئولان آموزشی از آموزش حضوری وجود دارد.
وی اظهار داشت: سویه جدید کرونا کودکان و نوجوانان را نیز درگیر میکند بنابراین باید نسبت به تزریق واکسن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی جدیت بیشتر داشت.
استاندار مرکزی گفت: اهالی رسانه چه به صورت دیداری و چه نوشتاری به ویژه در اراک و ساوه از ابزار خود برای افزایش سطح آگاهی و حساسیت مردم در مقابله با کووید ۱۹ استفاده کنند.
مخلصالائمه افزود: باید رعایت دستورالعملها جدیتر گرفته شود زیرا موج سنگینی است و ایام شاد دهه فجر، رجب و شعبان پیش رو است و با نزدیک شدن به تعطیلات سال جدید باید از درگیر شدن با بیماری جلوگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی نیز گفت: همچنان باید تمرکز فعالیت ها بر کووید ۱۹ باشد و نباید به اشتباه نسبت به سویه جدید کم توجهی صورت گیرد.
«بهروز اکرمی» افزود: اکنون آمار در استان ۲ برابر شده و در ۱۲ شهرستان استان آمار در هشت شهرستان افزایشی، در ۲ شهر ثابت و در ۲ شهر نیز روند کاهش داشته که این زنگ خطر است.
وی اظهار داشت: باید اقدامات سخت گیرانه در دستور کار قرار گیرد تا بتوان بیماری و سویه جدید را مدیریت کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: باید فرمانداران ۱۲ شهرستان استان مرکزی تالارهای پذیرایی و رستورانها را با کمک سمنها، اتاق اصناف استان و اداره کل صنعت، معدن و تجارت مطابق چک لیست مورد بازرسی قرار دهند.
اکرمی افزود: مرکز بهداشت استان مرکزی نیز با همراهی اداره کل ورزش و جوانان تمامی باشگاه های ورزشی را مورد بازرسی قرار دهند و میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی را تا پایان هفته برای ارایه به ستاد احصا کنند.
وی اظهار داشت: تهویه در مدارس نیز جای نگرانی دارد بنابراین باید آموزش و پرورش با تشکیل نشستی این مهم را در دستور کار قرار دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: از مجموع ۲ هزار مدرسه استان در ۲ بخش دولتی و غیردولتی، بازگشایی در سه الگو انجام شده است.
«بهرام حسین آبادی» افزود: ۹۳۵ مدرسه با ۴۲ هزار دانش آموز، ۲۹۲ مدرسه با ۴۶ هزار دانش آموز و ۷۱۶ مدرسه با ۱۵۶ هزار دانش آموز در ۲ گروه شامل آموزش حضوری و در بستر شاد انجام میگیرد.
وی اظهار داشت: ۱۰۰ درصد پرسنل اداری آموزش و پرورش استان مرکزی واکسن کرونا را دریافت کردهاند و فقط هفت نفر به تشخیص پزشک از زدن واکسن منع شدهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: این استان در تزریق واکسن پرسنل رتبه پنج کشور را کسب کرده و در واکسیناسیون دانش آموزان نیز رتبه اول را کسب کرده است.
حسین آبادی افزود: لازم است مدارس به صورت حضوری برگزار شود چرا که مقوله پرورش در کنار آموزش باید جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: دانشآموزان مسایل پرورشی و اصول تربیتی را در کنار همسالان و مربیان بهتر کسب میکنند و اکنون که شرایط استان در مواجه با کرونا بهتر است و درگیری کمتری وجود دارد، شیوه آموزشی به شکل گروهبندی اجرا میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: حضور نداشتن دانش آموزان در مدارس و ارایه آموزش در بستر فضای مجازی باعث شده تا میزان کمک مردم به این مجموعه به حداقل برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اکنون در همه شهرهای استان سویه اُمیکرون مشاهده شده و جمعیت ابتلا به این سویه ۶۳۰ تا یک هزار نفر در این استان برآورد میشود.
دکتر «محمدجمالیان» افزود: اکنون ۶۳ ابتلا در استان مرکزی به اومیکرون گزارش شده که شامل هشت نفر آشتیان، ۶ نفر در ساوه، چهار نفر در کمیجان، چهار نفر در محلات، سه نفر در تفرش و دلیجان و خمین نیز هرکدام یک نفر مبتلا ثبت شده است.
وی اظهار داشت: از ۶۳ مورد ابتلا به اومیکرون ۲ نفر بستری و بقیه در منزل دوران قرنطینه را میگذرانند این افرا مبتلا به اومیکرون سفر به شهرهای مبتلا به اومیکرون را تجربه کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: نقاط تهدید استان در سویه جدید شامل مراودات با قم، ابتلای کادر درمان، مراودات استان با کشورهای درگیر از جمله ترکیه، کویت و قطر است.
دکتر جمالیان افزود: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در تالارهای پذیرایی و رستورانها به حداقل رسیده است و نداشتن تهویه مناسب و فاصلهگذاری موجب نگرانی است.
وی اظهار داشت: باید از اکنون پروتکلها جدی گرفته شود تا در شب عید مجبور به اتخاذ تصمیم سخت نباشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اکنون آزمایش سویه اومیکرون در اراک انجام می شود و دیگر نمونه به تهران ارسال نمیشود و ظرفیت کار آزمایشگاهی در استان فراهم شده است.
دکتر جمالیان افزود: اکنون کووید ۱۹ روند افزایش یافته و سویه جدید بستری را افزایش و در نتیجه تلفات نیز روند صعودی خواهد گرفت و نگرانی کادر درمان از ابتلا افراد زیر ۱۲ سال، افراد در سنین بالا و افراد با بیماری زمینهای است.
وی اظهار داشت: اکنون در شرایطی قرار داریم که اگر غفلت در رعایت دستورالعملهای بهداشتی صورت گیرد شاهد اوج بیماری خواهیم بود زیرا اکنون هوا سرد شده و پنجرهها بسته و تهویه مطلوب صورت نمیگیرد.
وی اظهار داشت: اکنون که مدارس باز است باید مدیران و ناظمهای مدارس به این مهم دقت کنند که با دیدن کوچکترین علایم در دانش آموزان از حضور در کلاس درس خودداری شود زیرا این سویه به شدت انتقال دهنده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بازرسان بهداشتی از مدارس استان گزارش داده اند که زدن ماسک و فاصله اجتماعی در مدارس رعایت نمیشود و لازم است مدیران در نشستی به آنان ابلاغ شود تا نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی جدی تر باشند.
دکتر جمالیان افزود: روند واکسیناسیون در استان مطلوب است و تاکنون ۹۴ درصد نوبت اول، ۸۵ درصد نوبت دوم و ۲۴ درصد نیز نوبت سوم واکسن کرونا را در استان مرکزی دریافت کردهاند.
وی اظهار داشت: طبق آخرین یافتهها کشورهایی که نوبتهای مختلف واکسن را تزریق کردهاند میزان بستری و مرگ و میر مبتلا به اومیکرون در آنها روند کاهشی داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: در آمار مقایسه هفته دوم نسبت به هفته سوم دیماه، میزان موارد مثبت استان مرکزی از ۱۹۴ مورد مثبت به ۲۷۴ مورد افزایش رسیده است.
دکتر«علی علیمحمدی» افزود: میزان بستری نیز از ۱۵ نفر به ۱۶ نفر، میزان موارد سرپایی از ۱۷۹ نفر به ۲۵۸ نفر و فوت از سه نفر به یک مورد ثبت شده است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
نظر شما