وحید داعی روز یکشنبه در چهارمین نشست شورای مسکن استان در سال جاری که به ریاست سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی برگزار شد افزود: سهمیه استان در این طرح طی چهار سال ۴۰ هزار و ۴۴۹ واحد مسکونی است که از این تعداد ۲۰ هزار و ۶۷۵ واحد باید در مناطق شهری و ۱۸ هزار واحد در مناطق روستایی احداث شود.
وی درباره آخرین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن هم گفت: سهمیه اولیه استان در طرح اقدام ملی مسکن ۲ هزار و ۴۵۰ واحد بود که پس از برداشتن ظرفیت، ۵ هزار و ۹۷۰ نفر ثبتنام کردند و تاکنون ۸۰۰ واحد به مرحله انعقاد قرارداد با بانک رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین تاکنون پروانه ساختمانی ۲ هزار و ۷۰۳، شروع عملیات اجرایی ۲ هزار و ۸۲۳ واحد، اتمام فونداسیون هزار و ۷۷۰ مورد، در حال اجرای اسکلت ۸۹۶ واحد، اتمام اسکلت و سقف ۳۴۸ واحد، در حال اجرای سفتکاری ۱۷۰ واحد، در حال اجرای نازککاری ۴۱ واحد و اتمام نازککاری سه واحد انجام شده است.
وی گفت: براساس برنامهریزی صورت گرفته هر سال ساخت پنج هزار و ۱۶۹ واحد مسکن در استان پیشبینی شده است.
وی افزود :طرح آمادهسازی سایت طرح اقدام ملی مسکن در شهر بیرجند با پیشرفت حدود ۶۳ درصد در حال اجراست و قرارداد آمادهسازی اراضی ۵۰ هکتاری و ۷۹ هکتاری طبس نیز با شهرداری طبس به عنوان پیمانکار مبادله شده و کار در حال انجام است.
داعی بیان کرد: در شورای ملی مسکن چهار راهبرد از جمله شناسایی و تحویل اراضی مازاد دستگاههای اجرایی، تسهیل فرآیند صدور مجوزهای مورد نیاز برای شروع عملیات اجرایی، هماهنگی لازم برای تامین مصالح ساختمانی و جلب مشارکت دستگاههای اجرایی ذیربط و انجام هماهنگیهای بین دستگاهی ترسیم شده و در شورای مسکن استانها باید مورد تاکید قرار گیرد.
وی افزود: برای واحدهایی که در مناطق شهری احداث خواهد شد، حدود ۶۵۱ هکتار زمین نیاز داریم.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: از مجموع ۲۰ هزار و ۶۷۵ واحد که برای مناطق شهری استان پیشبینی شده، پنج هزار و ۱۶۹ واحد برای گروههای کمدرآمد دهکها یک تا سوم، هزار و ۲۹۲ واحد برای دهکهای متوسط به پایین، هزار و ۲۹۲ واحد برای دهکهای متوسط به بالا، سه هزار و ۸۷۷ واحد برای تفاهمنامههای منعقده، سه هزار و ۸۷۷ واحد در بافتهای فرسوده و پنج هزار و ۱۶۹ واحد توسط بخش خصوصی و خودمالکی و هزار و ۷۷۴ واحد برای استیجاری در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: از مجموع افرادی که در طرح اقدام ملی مسکن ثبتنام کردهاند برآورد ما این است که ۵۰ تا ۶۰ درصد واجد شرایط باشند.
داعی گفت: درخصوص خودمالکان هر فردی واحد مسکونی بسازد، میتواند در مرکز استان از تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی و در سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کند.
وی افزود: ۲۳ بانک در استان برای خودمالکان معرفی شده که تاکنون ۱۸۲ نفر ثبتنام کردهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به مصوبه اعلام اراضی مازاد دستگاههای اجرایی گفت: در قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی، انتقال اراضی مازاد دستگاههای دولتی به راه و شهرسازی پیشبینی شده و دستگاههای دولتی ملکف به اخذ سند تکبرگی برای ثبت در سامانه وزارت امور اقتصادی و دارایی هستند.
وی اظهار داشت: همچنین در این قانون دستگاههای خدماترسان مکلف به تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای خدمات زیربنایی اعم از آب، برق و گاز هستند و بانکها به منظور تامین اعتبار مورد نیاز برای تسهیلات این طرح براساس نرخ سود اعلام شده از سوی بانک مرکزی تکلیف دارند.
داعی گفت: علاوه بر این هزینه صدور و تمدید پروانه ساختمانی گواهی پایان کار و ساختمان همه برنامههای حمایتی وزارت راه و شهرسازی با ۳۰ درصد تخفیف محاسبه و دریافت میشود و وزارتخانههای نیرو، نفت و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلفند برای تمامی واحدهای مسکونی برنامههای حمایتی مسکن صرفا حق انشعابات را از واحدها دریافت کنند.
وی افزود: با همه دستگاههای اجرایی در این خصوص مکاتبه کردهایم اما تقریبا دستگاهها اعلام کردهاند زمین مازاد ندارند و درخواست داریم اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان نسبت به معرفی اراضی ملی دستگاههای استان که دارای سند هستند، اقدام کند تا اراضی ملی به راه و شهرسازی تحویل داده شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در این زمینه گفت: در این جلسه مصوب میکنیم اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان نسبت به معرفی اراضی دستگاههای اجرایی استان اقدام کند.
علیرضا عباسزاده افزود: فرهنگی بدی که بین ما مدیران است اینکه جاهایی که باید بیتالمال حفظ شود، این کار را نمیکنیم اما برای مسکن که دستگاههای اجرایی باید اراضی مازاد را معرفی کنند، کوتاهی میشود.
وی بیان کرد: چرا به دنبال این هستیم که شهرکهای حاشیه شهر را افزایش دهیم و با هزینههای زیاد خدماتی، شهرک جدید بسازیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: اگر مشاهده کنیم دستگاهی اراضی مازاد را معرفی نکرده، آن دستگاه را به رسانهها معرفی میکنیم لذا این موضوع را با جدیت در نشست شورای اداری استان مطرح خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی هم درخصوص تامین زیرساختهای گاز سایتهای مسکن گفت: هر جایی در مناطق شهری و روستایی استان ساختمانسازی باشد شرکت گاز نسبت به اجرای شبکه اقدام میکند.
سید محمود هاشمی افزود: اکنون در سایت ۵۰ هکتاری طبس شبکه گاز برده شده اما اینکه مقداری کار کُند بوده به دلیل نخالههای ساختمانی در مسیر است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم گفت: پروژههایی که آغاز شده، بزرگ است اما با همه کمبودهای مالی برای برقرسانی سایتهای مسکن اقدام خواهیم کرد.
دادگر افزود: سایت مسکن ملی نهبندان در حال تکمیل است و مشکلی ندارد اما برای برقرسانی به سایت طبس نیاز به حمایت مالی داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی هم گفت: تامین آب سایت مسکن نهبندان تکمیل شده و در سایت طبس نیز پیمانکار آغاز به کار کرده است.
حسین امامی افزود: در طبس دو شبکه مصرفی بهداشتی و شرب را جداگانه کار میکنیم و اکنون در وضعیت سر به سر قرار داریم که با توجه به تخلیه شدن سد نهرین با مشکل کمبود آب مواجهایم.
وی گفت: با احداث سایت مسکن نیاز آبی به یک و نیم برابر افزایش مییابد در حالی که کمبود داریم و برای اجرای شبکه آب سایت مسکن طبس ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
نظر شما