تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی به معتادان بهبود یافته در استان همدان پرداخت می‌شود 

همدان - ایرنا - دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان همدان گفت: وام ۱۰۰ میلیون تومانی به منظور ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته در این استان با کارمزد چهاردرصد پرداخت می شود.

به گزارش ایرنا، «حمزه عبدکوند» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مبلغ وام پرداختی به هریک از بهبود یافتگان اعتیاد سال گذشته ۵۰ میلیون تومان بود که امسال به ۲ برابر افزایش یافت.

وی یادآوری کرد: سال گذشته ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تسهیلات خود اشتغالی با کارمزد چهاردرصد به معتادان بهبود یافته پرداخت شد که زمینه اشتغال ۳۶۴ نفر را در این استان فراهم کرد.

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان همدان خاطرنشان کرد: برخی از واحدهای تولیدی نیروهای کاری خود را از بین معتادان بهبود یافته جذب می کنند که در راستای حمایت از مدیران این واحدها هزینه بیمه معتادان بهبود یافته سه تا پنج سال رایگان بوده همچنین کمک اعتباری به این کارفرماها پرداخت می شود.

عبدکوند ادامه داد: پس از ترک اعتیاد یک دوره آموزشی رایگان برای معتادان بهبود یافته در فنی و حرفه ای با توجه به علاقه فرد برگزار شده تا آنها پس از دریافت گواهی مهارت از فنی و حرفه ای با معرفی اداره کل بهزیستی به بانک وام ۱۰۰ میلیون تومان را دریافت کنند.

وی اظهار داشت: با وجود اینکه همواره عنوان می شود بسیاری از افراد به خاطر بیکاری در گرداب اعتیاد گرفتار شدند اما در یک تحقیق علمی بر روی ۲۰ هزار معتاد در کشور و خوداظهاری آنها دریافتیم که ۸۴ درصد از آنها پیش از اعتیاد دارای شغل بودند.

نرخ شیوع اعتیاد در همدان پایین تر از میانگین کشوری است

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان همدان گفت: طبق آخرین بررسی های صورت گرفته نرخ شیوع اعتیاد در کشور ۵.۹ درصد و در استان ۲.۴ درصد است همچنین بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در استان با ۳۵.۶ درصد مربوط به تریاک، سپس هروئین با ۲۸ درصد و شیشه با ۱۲ درصد است.

عبدکوند افزود: اعتیاد و مواد مخدر مساله مهم با گستره جغرافیای جهانی است و قاچاق مواد مخدر به عنوان اقتصاد سود آور همواره مورد توجه سوداگران و کارتل های اقتصادی جهان بوده است.

وی با بیان اینکه نگاه به معتاد نسبت به دهه اول انقلاب تغییر کرده یادآوری کرد: ابتدا به معتاد به عنوان مجرم نگاه می کردند اما از دهه ۸۰ به بعد معتاد به عنوان بیمار نیازمند درمان تلقی شد.

دبیر شورای هماهنگی موادمخدر استان همدان ادامه داد: هر چند اعتیاد به عنوان یکی از آسیب های مهم مطرح است اما در بین آسیب های اجتماعی اولویت دار بین مسئولان نیست به گونه ای که در بسیاری از حوزه ها خودکشی، طلاق و سرقت در اولویت بوده در حالیکه اعتیاد می تواند منشا بسیاری از دیگر آسیب ها شود.

عبدکوند با بیان اینکه اعتیاد به موادمخدر در کمین همه افراد است افزود: کار در حوزه مواد مخدر بسیار گسترده و دشوار بوده و پس از انقلاب و دفاع مقدس بیشترین شهید در عرصه مقابله با مواد مخدر تقدیم شده است.

وی گفت: بیشترین جمعیت معتادان و مبتلا به اعتیاد در سن ۳۰ تا ۴۰ سال هستند بنابراین اگر این موضوع به درک و فهم مشترک و گفتمان قالب جامعه تبدیل نشود نمی توان در اجرای طرح ها و برنامه ها موفق بود.

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان همدان تاکید کرد: برای پیشگیری از شیوع اعتیاد باید برای توانمند کردن جامعه، افزایش برگزاری دوره های آموزشی، اطلاع رسانی و آگاه سازی و بالا بردن قدرت نه گفتن به مواد مخدر بیش از گذشته تلاش کرد.

عبدکوند اظهار داشت: یکی از دلایل اعتیاد در استان نداشتن مهارت فرزند پروری و اختلاف به وجود آمده بین والدین و فرزندان است که این تنش ها سبب ترک منزل توسط فرزند و انتخاب دوستان ناباب و در نهایت گرفتار شدن فرزند نوجوان در گرداب اعتیاد است.

وی با بیان اینکه طرح «یاریگران زندگی» با شعار مشارکت اجتماعی، پیشگیری از اعتیاد در استان در حال اجرا است گفت: هر ایرانی می تواند یک سفیر برای پیشگیری از اعتیاد باشد و شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در راستای پیشگیری و آگاه سازی جوانان با همکاری دانشگاه دنبال دانشگاه عاری از اعتیاد است.

وی خاطر نشان کرد: لذت ایجاد شده پس از مصرف موادمخدر در ذائقه ذهنی افراد موجب می شود افراد حتی پس از بهبودی تا ۲۵ سال احتمال لغزش و گرایش دوباره به مصرف داشته باشند.

به گزارش ایرنا، همدان دارای ۲ مرکز ماده ۱۶ برای ترک اعتیاد معتادان متجاهر و ۱۵۵ کمپ یا مرکز ماده ۱۵۶ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha