به گزارش ایرنا، باوجود رفع شدن مشکلات زیرساختی برای تولید و واردات واکسنهای داخلی و خارجی و همچنین استقبال مطلوب اقشار مردم در مازندران برای تزریق دز اول و دوم واکسن کرونا در ماههای گذشته، اما آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران نشان میدهد این روزها مردم این دیار نه چندان اعتقادی به تزریق دز سوم واکسن کرونا دارند و نه نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن عمومی حساسیت بهخرج میدهند ، وضعیتی که به باور صاحبنظران میتواند مازندران را در هفتههای آینده به موج ششم کرونا نزدیکتر کند.
باوجود این که از مجموع جامعه هدف ۱۲ سال به بالا در مازندران ۹۷.۵ درصد دز اول و همچنین ۸۹.۵ درصد دز دوم واکسن کرونا خود را تزریق کردهاند ، اما عادیانگاریهای مستمر به دلیل رنگبندی باثبات کرونایی و آبی وهمچنین کاهش بستریهای کرونا باعث شده که میزان تزریق دز سوم واکسن کرونا برای جامعه هدف ۱۸ سال به بالا در استان باوجود تاکید صاحبنظران به تزریق بهموقع واکسن، رقم اندک ۲۶.۵ درصد را نشان دهد . رعایت دستورالعملهای بهداشتی هم زیر ۴۰ درصد ارزیابی شده است. هیچ یک از این دو آمار قادر به مهار کرونا در استان نخواهد بود و دیر یا زود عنان کار از دست همه در خواهد رفت.
در حالی که کارشناسان میگویند تاخیر در تزریق دز سوم و فاصله افتادن بین دزهای تکمیلی کرونا باعث میشود که ایمنی بدن انسان علیه این ویروس خطرناک روز به روز کاهش یابد و در شکل جمعی شیوع موج ششم کرونا در استان محتمل شود، متاسفانه اکنون واکسن گریزی عدهای از مردم و واکسن هراسی برخی دیگر، به معضلی اساسی تبدیل شده که پیامدهای ناگواری را به همراه خواهد داشت که باید جلوی آن را گرفت.
به اعتقاد کارشناسان بهداشتی تا زمانی که بیش از ۷۵ درصد از افراد جامعه دز سوم واکسن کرونا را دریافت نکرده باشند همچنان خطر شیوع موج ششم و ابتلای افراد به بیماری کرونا وجود دارد.
ضرورت تکمیل واکسیناسیون
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه طبق زمانبندی میبایست تا پایان دی ماه تزریق دز سوم واکسن کرونا در استان به بیش از ۸۰ درصد میرسید، گفت: تاکنون ۵۹۱ هزار و ۳۰۱ نفر از مجموع جامعه هدف ۱۸ سال به بالای ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۴۳۱ نفر در استان نسبت به تزریق این دز تکمیلی اقدام کردند که این رقم به هیچ عنوان نمیتواند ایمنی جمعی برای مدیریت و مقابله با کرونا در استان ایجاد کند.
دکتر قاسم اویس با درخواست از اقشار مردم برای تسریع در تزریق دز سوم واکسن کرونا، افزود: با اعداد وارقام ضعیفی که در تزریق دز سوم واکسن کرونا در استان داریم در ماههای آینده روند شیوع کرونا ویروس در مازندران شتاب خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: واکسنگریزی، واکسنهراسی و همچنین عادیانگاری از چالشهای اساسی در مهار کرونا ویروس در استان است که باید با جدیت برای رفع این چالشها تدبیر کرد و نگذاریم این رویکردهای خطرآفرین در جامعه عرف و نهادینه شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: در زمان حاضر رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن و معابر عمومی استان خوب نیست که با افزایش فرهنگسازی، باید مردم را نسبت به سویه جدید کرونا در استان هوشیار کنیم.
اویس اضافه کرد: در زمان حاضر انواع واکسن های داخلی و همچنین واکسن آسترازنکا در مراکز تجمیعی استان موجود است و حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دز هم واکسن در استان ذخیره شده است و به هیچ عنوان کمبودی در این حوزه نداریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه از مجموع ۴۵ هزار و ۲۲۶ نفر بوستر کادر بهداشت و درمان در استان ۴۰ هزار و ۳۸۴ نفر معادل ۸۹.۲ درصد نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونای خود اقدام کردند، گفت: در زمان حاضر ۹۹.۸ درصد از جامعه هدف دانش آموزی در استان دز اول و ۹۰.۵ درصد هم دز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کردند.
اویس با اشاره به تفکیک سنی تزریق واکسن کرونا در استان مازندران اضافه کرد: در زمان حاضر در بین گروه سنی بالای ۶۰ سال، ۹۵.۷ درصد، گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال ۹۷ درصد، گروه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال، ۹۴.۲، گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال، ۹۱ درصد و گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال ۹۰ درصد ،حداقل یک دز واکسن کرونا تزریق شد.
براساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۶۲ بیمار جدید به ۲۵۳ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.
نظر شما