به گزارش ایرنا، حجتالاسلام مجید سهرابزاده روز دوشنبه در نشست شورای زکات کاشان با اشاره به اینکه در ۹ ماه سال جاری ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان زکات جمعآوری شد، اظهار داشت: این رقم در ۹ ماه سال ۱۳۹۹، چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود.
وی افزود: زکاتها در هر محل و منطقهای که جمعآوری شده، هزینه خواهد شد و برای مثال زکات یک روستا یا شهر به روستا و شهر دیگری انتقال داده نخواهد شد.
رییس ستاد زکات کاشان با بیان اینکه در چهار بخش و ۴۸ روستای این شهرستان ستاد شورای زکات تشکیل شده است، گفت: هدف از شکلگیری این شورا احیای زکات به عنوان واجب فراموش شده و شناسایی مودیان زکات و ساماندهی آنان است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) کاشان نیز تعدد موسسهها و مرکزهای خیریه را از جمله مشکلهای شهرستان بیان کرد و گفت: مسوولان به جای کمیت این موسسهها باید به کیفیت آنها بپردازند.
امیرحسین شیخ استرکی با اشاره به نرمافزاری که کمیته امداد برای ساماندهی موسسهها و مرکزهای خیریه طراحی کرده است، افزود: این نرمافزار با برخی دستگاهها از جمله بهزیستی و کمیته امداد مرتبط است، قابلیت استعلام تمامی موارد ثبت اطلاعات مددجو و کمکهای دریافتی دارد و از موازیکاریها جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: بسیاری از فرمانداریها، موسسهها و مرکزهای خیریه را موظف کردهاند تا از این نرمافزار استفاده کنند اما در کاشان که فرمانداری متولی آن است این الزام ایجاد نشده و به همین دلیل استقبالی از آن صورت نگرفته است.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان نیز در این نشست، زکات را یکی از پایههای تقویت اقتصاد در جامعه اسلامی دانست و اظهار داشت: با جمعآوری زکات میتوان به تهیدستان و قشرهای نیازمند کمک کرد.
آیتالله عباسعلی سلیمانی با تاکید بر لزوم توجه روحانیان مستقر در روستاها به امر تبلیغ زکات، ترویج فرهنگ این فریضه الهی و برگزاری منظم نشستها را در کاشان خواستار شد.
به گفته وی، تعامل موثر و سازنده امامان جمعه، روحانیان، فرمانداری، حوزههای علمیه و مبلغان دینی و همت و تلاش شورای زکات کاشان میتواند در افزایش میزان جمعآوری زکات بسیار تاثیرگذار باشد.
در این نشست، ستاد شورای زکات شهر کاشان نیز تشکیل و احکام اعضای آن اعطا شد.
بر این پایه، حجتالاسلام سیدحسام واجدی و حسن بخشنده امنیه شهردار به ترتیب به عنوان رییس و قائم مقام شورای زکات شهر کاشان معرفی شدند.
کاشان دارای ۲ اداره کمیته امداد امام خمینی (ره) در مرکز شهرستان و راوند است و در مجموع ۶ هزار و ۷۳۰ خانوار زیر چتر حمایتی این نهاد قرار دارند که نزدیک به ۶۵ درصد افراد زیرپوشش زنان سرپرست خانوار هستند.
نظر شما