۲۹ دی ۱۴۰۰، ۱۴:۳۹
کد خبر: 84619394
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

اندونزی قانونی برای جابجایی پایتخت تصویب کرد

۲۹ دی ۱۴۰۰، ۱۴:۳۹
کد خبر: 84619394
اندونزی قانونی برای جابجایی پایتخت تصویب کرد

تهران – ایرنا – مجلس اندونزی طرحی را برای جابجایی و انتقال پایتخت این کشور از جاکارتا به مکانی در اعماق جنگل کالیمانتان در جزیره بورنئو به تصویب رساند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، تصویب این طرح مهمترین پیشرفت در زمینه ایده‌ای به شمار می‌رود که رهبران این کشور از سال‌ها پیش در حال بحث و بررسی درباره آن بوده اند. قانون جدید مربوط به پایتخت اندونزی که چهارچوبی حقوقی و قانونی برای پروژه عظیم ۳۲ میلیارد دلاری "جوکو ویدودو" رئیس جمهور اندونزی فراهم می‌آورد، چگونگی تامین اعتبار و مدیریت توسعه پایتخت را پیش بینی می‌نماید.

"سوهارسو مونارفا" وزیر برنامه‌ ریزی اندونزی بعد از تصویب این طرح در پارلمان، گفت:‌ پایتخت جدید یک کارکرد مرکزی دارد و نماد ملت است و همچنین مرکز ثقل جدید اقتصادی خواهد بود. 

وزارت دارایی این کشور نیز اعلام کرد: کار اولیه برای جابجایی پایتخت بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ شروع خواهد شد و ساخت راهها و بنادر در اولویت قرار دارد تا زمینه دسترسی فراهم شود و همچنین برخی از پروژه‌ها به عنوان مشارکت بخش عمومی و خصوصی اجرا خواهد شد.

پیش از این روسای جمهوری مختلف در اندونزی در گذشته طرح‌هایی برای انتقال دولت از شهر جاکارتا مطرح کرده بودند اما هیچ طرحی تا این مرحله پیش نرفته است. کلان‌شهر ۱۰ میلیون نفری جاکارتا با مشکلات مزمنی مانند تراکم و شلوغی، سیلاب و آلودگی هوا رو به رو است.

رئیس جمهور اندونزی که با نام "جوکووی" شناخته می‌شود، طرح خود را در این زمینه در سال ۲۰۱۹ مطرح کرد اما پیشرفت در این زمینه به علت پاندمی کرونا کند شد و به تاخیر افتاد.

رئیس جمهور اندونزی نام "نوسانتارا" Nusantara را برای شهر جدید انتخاب کرده که واژه ای جاوه‌ای است که برای مجمع‌الجزایر اندونزی به کار می‌رود. با این حال هنوز هیچ برنامه زمانی مشخصی برای نهایی شدن این پروژه تعیین نشده است و تا زمانی که دستور ریاست جمهوری برای رسمی شدن این تغییر صادر نشود، شهر جاکارتا همچنان پایتخت خواهد بود. شهر نوسانتارا از الگوی پایتخت‌های جدید سایر کشورها بخصوص برزیل و میانمار پیروی خواهد کرد.

دولت اندونزی در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام موجب تقویت زنجیره‌های تامین می‌شود و اندونزی را در موقعیت راهبردی‌تری در مسیرهای تجاری جهان و جریان‌های سرمایه‌گذاری و نوآوری‌های فناوری قرار خواهد داد.

اندونزی که بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا را دارد، پایتخت جدید را به عنوان "قطب ویژه" (سوپرهاب) با انتشار کربنی پایین پیش‌بینی کرده که از بخش‌های پتروشیمی ، بهداشتی و فناوری حمایت خواهد کرد و موجب ارتقای رشد پایدار فراتر از جزیره "جاوه" خواهد شد.

با این حال منتقدان می‌گویند که این طرح بدون رایزنی‌های کافی عمومی و ارزیابی‌های محیط زیستی تصویب شده است.

"سان مصطفی" Saan Mustofa معاون کمیسیون مخصوص بررسی این طرح گفت که شهر نوسانتارا تحت ریاست مقامی معادل وزیر قرار خواهد داشت و "باسوکی تجاهاجا" فرماندار سابق شهر جاکارتا به عنوان یکی از گزینه‌های اداره شهر جدید مطرح شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha