مشارکت سیاسی احزاب نباید در صندوق‌های رای خلاصه شود

ارومیه- ایرنا- رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت افزایش مشارکت سیاسی در کشور گفت: مشارکت سیاسی نباید فقط میزان حضور مردم در پای صندوق‌های رای تعریف شود.

وحید جلال زاده روز چهارشنبه در نشست صمیمی با نماینده‌های احزاب آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای اروپایی نرخ مشارکت در انتخابات بالا نیست ولی این به معنای مشارکت پایین مردم در امور سیاسی کشور آنان نمی‌باشد چرا که میزان مشارکت مردم در امور سیاسی پارامترهای گوناگونی دارد.

وی با بیان اینکه برای افزایش مشارکت سیاسی مردم باید از کف تا سقف هرم، نهادهای مشارکتی افزایش یابند، افزود: نهادهای مشارکتی همان رسانه‌های آزاد، احزاب و سازمان‌های مردم نهاد است که باید در بدنه کشور تقویت شوند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی احیای مجلس و انتخابات و به رسمیت شناساندن صندوق رای توسط بنیانگذار انقلاب اسلامی را یک تصمیم تاریخی دانست و گفت: این تصمیم تاریخی امام خمینی (ره) یک تصمیم سیاسی نبود بلکه یک تصمیم بزرگ فقهی بوده است.

جلال زاده "توسعه پایدار" و "پایداری توسعه" را ۲ مقوله جدا از یکدیگر عنوان کرد و ادامه داد: توسعه پایدار یک روند کمی است که به بحث آموزش، بهداشت، رفاه و مواردی از این قبیل مربوط می‌شود ولی پایداری توسعه یک مقوله کیفی است که متاسفانه در کشور ما توجه کمی به آن شده است.

وی افزود: منظور از پایداری توسعه روندی است که اگر دولتی در یکی از حوزه‌ها عملکرد مناسبی داشته باشد این روند و سیاست باید در دولت بعدی نیز ادامه یابد؛ به عبارت دیگر این یک ایراد است که ساختار و معنای توسعه در هر دولتی متفاوت از دولت پیش از خود دنبال شود؛ ما قصد قضاوت هیچ دولتی را نداریم ولی به طور مثال روند احداث مسکن مهر نباید در دولت گذشته به طور کامل متوقف می‌شد.

جلال زاده یکی از علل عقب ماندگی کشور در بحث توسعه را نبود برنامه دانست و گفت: ما متاسفانه همواره شاهد آن بودیم که در دولت‌ها و ادوار مختلف مجلس برنامه‌ای مدون وجود نداشته است که نبود احزاب قوی یکی از دلایل همین امر است چرا که وظیفه احزاب تولید برنامه و تربیت نیروی انسانی است که مورد مغفول واقع شده است.

نماینده مردم ارومیه در خانه ملت با انتقاد از وضعیت مالی حاکم بر احزاب، اظهار داشت: چرا باید دفتر یک حزب یا خانه احزاب به دلیل خرابی یک دستگیره درب با مشکل مواجه شود؟ اینکه احزاب منتظر این باشند تا کمکی به آنان شود به هیچ وجه درست نیست؛ یکی از شرایطی که احزاب باید داشته باشند مشارکت سیاسی بالا و توان اقتصادی لازم برای اداره آن است.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از ضعف احزاب به مدیران آن نیز بر می‌گردد؛ مشکل اصلی امروز کشور نبود عرضه مدیریتی است؛ به طور مثال چند درصد از جانبازان و ایثارگران از وجود تشکلی به نام جمعیت ایثارگران مطلع هستند؟ باید با برنامه ریزی دقیق، اقشار مخاطب تشکل‌ها جذب این نهادها شوند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شاخص‌های ثبات سیاسی هرجامعه را احزاب آن جامعه عنوان کرد و ادامه داد: احزاب می‌توانند هیجانات مخرب در جامعه برای مردم را کنترل کنند.

وی اذعان کرد: وزیر کشور دولت سیزدهم تاکید ویژه داشته است که نباید هیچ برخوردی با تجمع های صنفی صورت بگیرد.

جلال زاده با تاکید بر ضرورت تقویت احزاب، بیان کرد: احزاب لازمه توانمندی مجلس شورای اسلامی است؛  اینکه بیش از ۴۰ سال است که مجلس شورای اسلامی وجود دارد ولی ابزار توانمند سازی آن تقویت نشده است یک ایراد محسوب می‌شود.

وی حتی به موضوع بهره مندی از احزاب مخالف دولت حاکم در اتحادیه اروپا نیز اشاره کرد و گفت: در اروپا حتی در شورای معاونین وزرا نیز احزاب مخالف دولت نمایندگانی دارند تا اگر پس از مدتی دولت تغییر و به دست جریان مقابل اداره شود، این افراد به مسائل روز کشور آگاه باشند و اینگونه نباشد که هشت سال از وضعیت کشور بی خبر و به یکباره به منصب قدرت برسند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در رابطه با نظارت وزارت کشور به احزاب نیز اظهار داشت: وزارت کشور عموما ناظر بر تخلفات است و بر نوع مدیریتی احزاب نظارتی ندارد؛ معتقدیم نظارت بر نوع مدیریت احزاب می‌تواند القا کننده ایجاد محدودیت باشد.

وی با بیان اینکه کف توسعه آذربایجان‌غربی اقتصادی و کشاورزی نیست، گفت: آذربایجان‌غربی برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیازمند توسعه سیاسی و فرهنگی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha