عضو شورا: همراهی قوه قضاییه در ارتقای ایمنی ساختمان‌های عمومی تهران ضروری است

تهران - ایرنا- رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران خواستار همکاری دستگاه‌های مرتبط و همراهی دستگاه قضایی در راستای ارتقاء وضعیت ایمنی ساختمان ها و فضاهای عمومی شهری تهران شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از شورای اسلامی شهر تهران، مهدی بابایی در آستانه پنجمین سالگرد حادثه دلخراش پلاسکو، یاد و خاطره ۱۶ آتش‌نشان فداکار و ۶ شهروند جانباخته در این حادثه را گرامی داشت و گفت: همچنان نمونه های بسیاری مشابه پلاسکو در شهر تهران، باقی است.

وی با بیان اینکه تاریخ کشورمان، پُر است از رشادت های قهرمانانی که جان خود را فدای امنیت و آسایش ملت خویش کرده اند، افزود: در مورد عوامل بروز حادثه پلاسکو بسیار گفته اند و شنیده اید؛ اما با گذشت پنج سال برغم مشخص بودن عوامل موثر در این اتفاق و وجود نمونه های مشابه بسیار در شهر تهران، همچنان بسیاری از موارد ناایمنی که منجر به فاجعه پلاسکو شد، باقی است. 

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران افزود: چرا با وجود مایه عبرتی به این تلخی، همچنان همت بلندی از سوی متولیان امر در رفع زمینه های تکرار این حادثه دیده نمی شود.

بابایی ادامه داد: چه چیزی باعث می شود که در فاصله بین ۲ فاجعه مانند حادثه پلاسکو و انفجار در ساختمان کلینیک سینا مهر شمیران، تنها به تهیه گزارش و صحبت بسنده شود و در عمل وضعیت امروز از نظر ایمنی با پیش از آتش سوزی و ویرانی پلاسکو تفاوت معناداری نداشته باشد؟

وی تاکید کرد که به نظر می رسد که عارضه یابی این مساله به اندازه شناسایی عوامل موثر در بروز حوادث حائز اهمیت است.

بابایی با بیان اینکه در تهران مراکز جمعیتی نظیر پلاسکو کم نیستند، تاکید کرد: انتظار می رفت که پس از سپری شدن چندین سال از حادثه تلخ پلاسکو و بر اساس آسیب شناسی انجام شده، نسبت به رفع خلاء های قانونی، تدوین ضوابط، شفاف نمودن مسئولیت ها و وظایف دستگاه های اجرایی، اصلاح رویه ها و چگونگی مقابله با این گونه حوادث و ارتقاء ایمنی اماکن و ساختمان ها اقدام می کردند. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: از مهمترین چالش های سد راه برای رسیدن به نتایج مطلوب در این حوزه می توان به ضعف قوانین الزام آور خصوصاً بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها اشاره کرد.

وی همچنین نبود الزام قانونی برای مالکان جهت ایمن سازی ساختمان های ناایمن، کم توجهی و ضعف در در اجرای مقررات ملی ساختمان به ویژه مبحث ۲۲، ضعف قانونی به استناد بند ز ماده سی و هفتم قانون نظام صنفی، را از دیگر چالش ها عنوان کرد.

وی، ضعف در الزامات ماده هشتاد و پنجم (۸۵) و صد و پنجم (۱۰۵) قانون کار، استفاده و بهره برداری از اماکن و ساختمان ها قبل از ایمن سازی و صدور تاییدیه ایمنی و آتش نشانی، استنکاف از بازدید کارشناسان توسط مالکین و ذینفعان، تصمیم سازی مدیران و مسئولان ذیربط در خصوص مساله بعضاً براساس ملاحظات امنیتی و اجتماعی، را از دیگر چالش ها در این حوزه برشمرد.

بابایی بر ضرورت و لزوم رفع خلاهای فعلی در ساختار بازرسی ادواری از وضعیت تعمیر و نگهداری ساختمان های موجود به خصوص اماکن عمومی و کارگاه های صنفی مطابق «مبحث بیست و دوم مقررات ملی ساختمان» و «دستورالعمل ارزیابی و بهسازی ایمنی در برابر آتش برای ساختمان های موجود» و لزوم پیاده سازی سازوکارهای لازم برای ترویج ساختمان های خودایمن با هماهنگی دستگاه های اجرایی و استفاده از مشارکت عموم شهروندان تاکید کرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به اهمیت موضوع، از شهردار تهران می خواهم که در اسرع وقت پیشنهادهای اصلاح قوانین و مقررات فرادست را جهت پیگیری سیر مراحل تصویب از طریق ظرفیت های شورای عالی استان ها و مجلس شورای اسلامی ارسال کند. 

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای تهران ادامه داد: همچنین خواستار همکاری همه جانبه دستگاه های مرتبط به ویژه همراهی دستگاه قضایی در راستای ارتقا وضعیت ایمنی ساختمان ها و فضاهای عمومی شهری شد.

وی ابراز امیدواری کرد: نسبت به پیگیری وظایف محوله به طور جدی عمل شود و در راستای پایداری، افزایش تاب آوری و ارتقاء ایمنی شهر به منظور حفاظت از جان و مال شهروندان توجه و اهتمام داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha