امیرحسین کریمی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمام افراد دارای فشار چشم متعادل و نرمال هستند اما گاهی بر اثر برخی اختلالات، عوامل ژنتیکی و همچنین نوع تغذیه فشار چشم آنها از حد استاندارد کم یا زیاد می شود.
وی با بیان اینکه کنترل فشار چشم رابطه مستقیمی با عناصر داخلی و بخش های حساس چشم دارد،اظهار داشت: اندازه گیری فشار چشم توسط چشم پزشک و در هر معاینه بررسی میشود.
کریمی ادامه داد: حد و اندازه استاندارد فشار چشم مابین ۱۰ تا ۲۰ میلیمتر جیوه است و اگر فشار چشم بالاتر یا پایینتر از حد باشد می تواند مشکلاتی را برای بینایی افراد به وجود آورد، معمولا فشار چشم را به ۲ دسته فشار چشم بالا و فشار چشم پایین تقسیم میکنند.
وی اظهار داشت: همه ما با مایع زلالی که در درون چشم وجود دارد آشنا هستیم، چنانچه این مایع زلال بیش از حد تولید و به درستی تخلیه نشود، فشارچشم بالا بروز پیدا می کند.
این اپتومتریست قزوینی همچنین گفت: فشار چشم پایین زمانی اتفاق میافتد که فرد اقدام به جراحی چشم خود کرده و مایع درون چشم آن کمتر از رنج تعریف شده باشد.
وی همچنین تصریح کرد: عواقب و خطرات فشار چشم بالا به مراتب بیشتر است فشار چشم پایین است.
کریمی اظهار داشت: عواملی چون ژنتیک، جراحی چشم، مصرف بیش از اندازه دخانیات و الکل، بلند کردن اجسام سنگین و وارد کردن فشار به بدن، بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون، قوز قرنیه چشم، آب مروارید و همچنین سرفههای بلند و متداوم از علائم دخیل در بروز فشار چشم هستند.
وی ادامه داد: آسیبدیدگی چشم و مصرف طولانی مدت داروهای خاص به ویژه کورتیکواستروئیدها می تواند منجر به بروز این اختلال چشمی شود.
کریمی همچنین در خصوص روش های تشخیص فشار چشم بیان کرد: تست معمول برای اندازه گیری فشار داخل چشم تونومتری است اما روش های دیگری هم برای تشخیص این اختلال در چشم وجود دارد که در شرایط های خاص استفاده می شود.
وی در خصوص درمان این اختلال افزود: دارو درمانی تاثیر بسزایی دارد رفع این مشکل دارد و در کنار دارو درمانی انجام برخی اقدامات همچون ورزش دادن و ماساژ چشم میتواند در رفع سریع این بیماری موثر باشد.
نظر شما