اول بهمن ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان ها- ایرنا - براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.

سویه اومیکرون دارای ۵۰ جهش ژنتیکی است که ۳۷ جهش آن در پروتئین اسپایک است که برای چسبیدن و حمله به سلول استفاده می‌شود. این تعداد جهش غیرعادی است و می‌تواند توجیهی برای گسترش سریع این گونه باشد. این سویه، قادر به آلوده کردن افراد واکسینه شده و نیز بهبودیافتگان است. در مقایسه با اومیکرون، گونه دلتا تنها دارای ۱۳ جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود است.

بررسی آمارهای کرونا در چند روز گذشته از روند افزایشی میزان مراجعه افراد دارای علائم مشکوک کرونا خبر می دهد و نتایج نمونه گیری های تشخیصی نیز نشان دهنده افزایش موارد ابتلا به کرونا است و این نشان دهنده این است که در هفته های آینده با خطر افزایش جدی شیوع کرونا و سویه جدید آن موسوم به اومیکرون مواجه خواهیم بود.

در کنار علائمی که پیش تر برای ابتلا به کووید۱۹ مطرح می‌شود، به تازگی دانشمندان کشف کردند که سویه اومیکرون  باعث بروز علائم منحصر به فرد دیگری در افراد شده که بصورت قطعی تایید نشده است. این علائم خارش گلو، سرفه خشک، خستگی شدید، درد عضلانی ملایم، تعریق شبانه هستند.

ضرورت اجرای محدودیتهای هوشمند برای پیشگیری از شیوع اومیکرون 

دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه در حاشیه همایش روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد گفت: اجرای محدودیتهای هوشمند برای پیشگیری از شیوع اومیکرون ضروری است و تزریق دُز سوم واکسن کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز همچنان مورد تاکید است.

به گفته وی اجرای محدودیتهای جدید برای پیشگیری از شیوع کرونا نیز به تصمیم ستاد ملی پیشگیری از کرونا بستگی دارد.
عین اللهی اضافه کرد: فردا اطلاعات شیوع ویروس اومیکرون به ستاد ملی پیشگیری از کرونا  اعلام و در این خصوص تصمیم گیری خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تاثیر طب ایرانی در جلوگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ گفت: توجه به طب ایرانی بسیار مورد تاکید است و باید به داشته‌های خود توجه بیشتری داشته باشیم.

توصیه‌های پیشگیرانه و درمانی طب ایرانی در کووید ۱۹

معاون درمان وزارت بهداشت، توصیه‌های پیشگیرانه و درمان کننده طب ایرانی در کووید ۱۹ را به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ کرد.

دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این ابلاغیه را با توجه به برگزاری جلسات کمیته علمی در خصوص نقش طب ایرانی در پیشگیری و درمان بیماری کووید ۱۹ و اهتمام زیر کمیته طب ایرانی، به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

وی در این ابلاغیه یاد آور شده است: توصیه‌های پیشگیرانه و درمان‌های کمک کننده طب ایرانی در کووید ۱۹ یکی از ضمیمه‌های راهنمای تشخیص و درمان این بیماری در سطح خدمات سرپایی و بستری این بیماری است .

اول بهمن ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

تازه ترین اخبار از وضعیت کرونایی استان‌ها 

آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی پس از ۲۷۰ روز ۲ رقمی شد که به گفته مسوولان دانشگاه در صورت رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی شمار مبتلایان افزایشی خواهد شد.

 براساس آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی خراسان شمالی هم اکنون ۹۶ بیمار در بیمارستان های این دانشگاه با علایم ویروس کرونا بستری و تحت درمان قرار دارند که ۲۰ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند و این استان در فصل سرما سیزدهمین روز بدون فوتی بیماران کووید ۱۹ را در بیمارستان های خود پشت سر گذاشت.

براساس آخرین ارزیابیٰ سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت، طبق الگوی رنگ بندی کرونایی این خطه از شمال شرق کشور در وضعیت زرد و آبی کرونایی قرار دارد به گونه ای که هم اینک سه شهرستان اسفراین، گرمه و جاجرم در وضعیت زرد و شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، شیروان، فاروج و رازوجرگلان نیز در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

از استان هرمزگان خبر رسیده که در شبانه روز گذشته، فوتی جدید کرونا در استان ثبت نشد و مجموع روزهای بدون فوتی کرونا در دیماه برای هرمزگان به ۲۴ روز رسید.

از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا تاکنون ۲ هزار و ۴۶۱ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس در هرمزگان جان خود را از دست دادند.

 بستری شدن ۹۴ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان که از این شمار ۴۵ نفر در شبانه روز گذشته بستری شدند که ۱۰ نفر از آنها در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند و حال پنج نفر آنها وخیم گزارش شده است.

متاسفانه برخی از شاخص ها حکایت از افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا در هرمزگان دارد که بیشتر موارد نیز از نوع اومیکرون بوده و این زنگ خطری جدی برای سلامت استان است.

خبر دیگر اینکه هم اکنون ۸۱ بیمار در بیمارستان‌های معین کرونایی کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد  ۹ بیمار مبتلای قطعی و ۲ بیمار هم در بخش مراقبت‌های ویژه  خدمات درمانی دریافت می کنند.
  از مجموع مبتلایان به کووید ۱۹ در کهگیلویه و بویراحمد تا کنون ۸۶ هزار و ۴۷۴ نفر بهبود یافته اند. ۳۲۶ نمونه  تست پی سی آر دریافت شده از آزمایشگاه‌های سلولی و مولکولی یاسوج و دهدشت  حدود ۱۰ درصد موارد مثبت بودند و بیشترین موارد مثبت در شهرستان‌های بویراحمد، کهگیلویه و گچساران ثبت شده است.

از ابتدای شیوع کرونا تا کنون یک هزارو ۴۸ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند.

از کرمانشاه خبر رسیده که آمار بیماران کرونایی بخش مراقبت‌های ویژه کرمانشاه به ۳۳ نفر افزایش یافت و آمار بستری‌های کرونا در مراکز درمانی استان اکنون به ۸۱ نفر رسیده است، که از این تعداد ۳۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و حال ۹ نفر آنها وخیم است.

در شبانه‌روز گذشته براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در استان فوتی نداشتیم و مجموع جان‌باختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲ هزار و ۹۳۷ نفر است.

۲۳ نفر شامل پنج بیمار مثبت بستری و ۱۸ سرپایی مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته در سطح استان شناسایی شدند که این تعداد نسبت به روز قبل ۱۰ نفر کمتر است.

شهرستان‌های اسلام‌آبادغرب و گیلانغرب در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفت

در قزوین پس از پشت سرگذاشتن یک هفته بدون مرگ و میر کرونایی در قزوین، طی شبانه روز گذشته ۲ مورد فوتی ناشی از این ویروس در استان گزارش شد.

در مدت یاد شده ۶۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان قزوین شناسایی و ۳۷ نفر نیز در بیمارستان ها بستری شدند. در حال حاضر مجموع بیماران بستری در سطح بیمارستان‌های استان قزوین به ۹۸ نفر رسیده است ، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲ هزار و ۶۸۷ نفر در استان قزوین جان خود را از دست داده اند.

در همین حال بستری روزانه بیماران کووید_ ۱۹ در استان اردبیل در شبانه روز گذشته به ۱۴ نفر کاهش یافت که با ترخیص هشت بیمار کووید-۱۹ در شبانه روز گذشته مجموع بستری مبتلایان کرونا در استان اردبیل به ۸۲ نفر افزایش یافت.

در این مدت  با صفر شدن دوباره فوت مبتلایان کرونا برای چهارمین  روز متوالی، مجموع جان‌باختگان بیماری کووید.۱۹ در این استان در رقم ۲ هزار و ۶۲۶ نفر باقی ماند.

هم اکنون شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در وضعیت آبی قرار دارد ولی با توجه به شناسایی شماری مبتلا به سویه اومیکرون کرونا در منطقه، بیم شیوع موج ششم کووید.۱۹ در این استان افزایش یافته است.

خبر دیگر اینکه آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان همدان برای چندمین روز متوالی صفر شده به نحوی که در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده است.

 آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۱۶۶ نفر رسیده است.همچنین با شناسایی ۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۳۱ هزار و ۱۹۸ و بیماران سرپایی مثبت به ۱۰۰ هزار و ۳۵۲ نفر رسید.

در استان ایلام یک فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت شد و مجموع فوتی های استان به یک هزار و ۱۷۶ نفر رسید. ۱۶ بیمار جدید کرونایی در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان ۴۲ نفر است که ۶ نفر مربوط به ایلام، یک نفر آبدانان، سه نفر ایوان، یک نفر بدره، ۲ نفر چرداول ، سه نفر دره شهر و یک نفر نیز مربوط به مهران است.

 شهرستان های دهلران، هلیلان، بدره و آبدانان در وضعیت آبی و سایر شهرستان ها نیز در وضعیت زرد هستند.

از سویی دیگر ۸۴ ابتلای جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در استان لرستان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۱۹۷ هزار و ۹۰۳ نفر رسید که ۹۰ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در بیمارستان ها و مراکز درمانی این استان بستری هستند.

 طی شبانه روز گذشته هیچ مورد مرگ و میر به دلیل کرونا در استان ثبت نشده و شمار جانباختگان هم اکنون ۲ هزار و ۶۸۶نفر است. اکنون تمامی شهرهای استان لرستان در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

اول بهمن ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

تداوم واکسیناسیون عمومی در کشور 

اکنون ۶۰ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۶۵۹ نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۹۴۱ نفر دُز دوم و ۱۴ میلیون و ۱۳ هزار و ۴۶۵ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۷ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۶۵ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته ۲۳۵ هزار و ۲۵۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

۱۳۰هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند . بیش از یک میلیون دز واکسن کرونا از ابتدای طرح واکسیناسیون تا کنون تزریق شده که از این تعداد ۵۲۱ هزار و ۹۲۲ نفر دز اول، ۴۶۵ هزار و ۹۳۵ نفر دز دوم و بیش از ۱۳۰ هزار نفر دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

بیش از ۷۰ درصد مراجعه کنندگان در مراکز واکسیناسیون در کهگیلویه و بویراحمد متقاضی تزریق دُز سوم واکسن کرونا هستند.

در شهرستان گیلانغرب ۹۵ درصد جمعیت هدف این شهرستان در مرحله اول علیه ویروس کرونا واکسینه شدند. تاکنون ۹۲ درصد دُز دوم و ۳۵ درصد جمعیت هدف نیز دُز سوم واکسن را دریافت کرده اند. همچنین در نوبت اول واکسیناسیون دانش آموزان نیز در نوبت اول ۱۰۰درصد و در نوبت دوم تاکنون به ۹۲ درصد جمعیت دانش آموزی واکسن کرونا تزریق شده است.

خبر دیگر اینکه  در هرمزگان مجموع واکسن تزریق شده در استان برای پیشگیری از کرونا را ۲ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۹۹ دز اعلام کرد و گفت: از این میزان یک میلیون و ۲۳۴ هزار و ۴۸۳ دُز برای نوبت دوم و ۳۲۷ هزار و ۳۰۹ دُز برای نوبت سوم تزریق شده است.

در استان خراسان شمالی حدود یک میلیون و ۴۱۷ هزار دُز واکسن کرونا تاکنون در این استان تزریق شده است که از این میزان ۸۳۸ هزار و ۵۴۹ دُز در مرحله اول، ۴۸۱ هزار در مرحله دوم و بیش از  ۹۷ هزار دُز نیز در مرحله سوم واکسیناسیون عمومی تزریق شده است به این ترتیب ۹۴ درصد جمعیت استان دُز اول، ۸۲ درصد دُز دوم و حدود ۲۵ درصد نیز دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

همچنین تزریق ۲ دُز واکسن برای بیش از ۸۰ درصد جمعیت هدف ساکن در استان اردبیل صورت گرفته که تاکنون ۹۱۳ هزار و ۳۰۰ دُز واکسن نوبت اول و ۷۹۹ هزار و۹۲۰  دُز واکسن نوبت دوم در این استان تزریق شده است.

 تاکنون برای۱۷۶ هزار و ۴۰۷نفر از گروه‌های سنی واجد شرایط در استان اردبیل، دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده است.

آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور / فوت ۲۰ هموطن  

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۱۷۲ نفر رسید.

از پنجشنبه دیروز تا امروز اول بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۲۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۸۳ نفر از آنها بستری شدند.

از دیروز تا امروز ۱ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۲۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۸۳ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۸۴۳ نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۷۵ هزار و ۷۳۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

یک هزار و ۲۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۴۳ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۳۹۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha