صعودی شدن روند شناسایی بیماران تا افزایش فعالیت مراکز منتخب درمان کرونا در قم

قم- ایرنا- لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای مقابله با امیکرون،‌ افزایش فعالیت مراکز منتخب درمان کرونا، تامین آسترازنکای مورد نیاز قم، افزایش فعالیت مراکز منتخب درمان سرپایی بیماران کرونایی و صعودی شدن روند شناسایی بیماران کرونایی از مهم‌ترین اخبار کرونایی هفته گذشته در استان قم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان، گفت: در حال حاضر ۱۱۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم تحت مداوا قرار دارند که ۱۰ تَن از آن‌ها به دلیل وخیم بودن وضعیت جسمی در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

مهدی مصری در گفت‌وگویی اظهار داشت: در شبانه‌روز منتهی به نخستین روز بهمن‌ماه، ۳۵ تَن مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی بستری شدن ۳۲ تَن از این افراد را مورد توجه قرار داد و گفت: ۲۶ تَن که طی روزهای گذشته بستری شده بودند نیز به تشخیص پزشکان معالج برای انجام درمان در منزل از بیمارستان مرخص شدند.

مصری با اشاره به اینکه هیچ مرگ‌ومیری ناشی از کرونا نداشتیم گفت: از ۴۲۳ آزمایش کرونای انجام شده نتیجه ۱۸۷ مورد مثبت شد.

رییس علوم پزشکی قم بیان کرد: از آغاز اجرای طرح همگانی واکسیناسیون کرونا در قم یک‌میلیون و ۶۲۸ هزار ۱۳۴ دُز واکسن به جامعه هدف تزریق شده است.

رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای مقابله با اُمیکرون ضروری است

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم، با اشاره به خطر اوج‌گیری سویه اُمیکرون بیماری کووید-۱۹ بر ضرورت تداوم رعایت بیش‌ازپیش شیوه‌نامه‌های بهداشتی در راستای مقابله با این بیماری تاکید کرد.

احمد حاجی‌زاده در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در سالن کرامت استانداری، همچنین بر لزوم جدی گرفتن «فاصله‌گذاری اجتماعی» و «واکسیناسیون» همه گروه‌های سنی تاکید کرد.

وی افزود: در نبرد با این بیماری دستگاه‌های اجرایی و دست‌اندرکاران باید مثل ابتدای امر، با تمام قوا در صحنه حاضر باشند و بدون خستگی نسبت به انجام سهم خود در این راه جدیت به خرج بدهند.

وی از همه مردم و دستگاه‌های اجرایی خواست که ضمن رعایت «فاصله‌گذاری اجتماعی» و استفاده از «ماسک» در زمینه رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی کوشا باشند تا بتوانیم با موفقیت این بیماری را پشت سر بگذاریم.     

فعالیت مراکز منتخب کرونا در قم افزایش یافت

رییس مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: با توجه به ورود سویه جدید امیکرون و صعودی شدن مراجعه افراد دارای علامت به مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا، فعالیت این مراکز افزایش یافت.

باقر محمودی در گفت‌وگویی با اشاره به مصوبه جدید کارگروه بهداشت در حوادث غیرمترقبه و پدافند غیرعامل مبنی بر توسعه فعالیت مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا در قم، افزود: مراکز منتخب کرونا در تمام روزهای هفته حتی ایام تعطیل از ساعت ۸ الی ۱۴ در خدمت مردم خواهند بود.

وی تصریح کرد: همچنین سه مرکز «پنبه چی»، «امام خمینی(ره)» و «پردیس» تا ساعت ۲۰ به مراجعان خدمات ارایه می‌دهند تا بار مراجعه به بیمارستان‌ها کاهش یابد.

محمودی با بیان اینکه واکسیناسیون در جلوگیری از تشدید بیماری موثر است، افزود: واکسیناسیون و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در برون‌رفت از بحران کرونا و جلوگیری از رخداد موج بعدی همه‌گیری با سویه امیکرون است.

محمودی در پایان از افرادی که تاکنون برای دریافت واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند، درخواست کرد تا هر چه زودتر برای دریافت واکسن به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند.

آسترازنکای مورد نیاز قم تامین شد

رییس مرکز بهداشت قم از تامین واکسن آسترازنکای مورد نیاز برای تزریق نوبت‌ دوم در این استان خبر داد.

سیامک محبی در گفت‌وگویی اظهار داشت: با توجه به تخصیص جدید واکسن آسترازنکا توسط وزارت بهداشت به استان، از فردا تزریق دز دوم این نوع واکسن برای متقاضیان در مراکز خدمات جامع سلامت استان انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر همه نوع واکسن در سبد واکسیناسیون استان موجود است و از افراد جامانده درخواست می‌شود که به مراکز تجمیعی و خدمات جامع سلامت در سطح استان مراجعه کنند.

معاون علوم پزشکی قم یادآور شد: کامل کردن سه نوبت واکسن و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی دو اصل مهم و اساسی در پیشگیری از بیماری کرونا و کاهش خسارت‌های احتمالی موج ششم است.

روند شناسایی بیماران کرونایی در قم صعودی شد

رییس مرکز بهداشت قم گفت: در هفته‌های گذشته روند شناسایی بیماران کرونایی در این استان بار دیگر صعودی شده است.

سیامک محبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: با پیدایش گونه جدید بیماری کرونا احتمال می‌رود استان نیز متاثر از این نوع ویروس، از شرایط فعلی که آبی‌رنگ است، خارج شود.

وی با بیان این‌که کیت تشخیص بیماری کرونا به تعداد کافی در استان موجود است،‌ اضافه کرد: با وجود این‌که ابتلا به سویه امیکرون روند شتابانی دارد، ولی به دلیل واکسیناسیون صورت گرفته، تعداد مرگ‌ومیرها در تمام کشورها رو به کاهش است.

وی ادامه داد: با توجه به قدرت سرایت سویه امیکرون، از شهروندان درخواست داریم با مشاهده کوچک‌ترین علایم سرماخوردگی به مراکز تشخیص کرونا مراجعه و قرنطینه خانگی را رعایت کنند.

محبی با بیان این‌که واکسیناسیون به کاهش میزان شیوع، بستری و فوت در استان نیز کمک کرده است، ادامه داد: تاکنون ۱۱ بیمار مبتلا به امیکرون در استان شناسایی شده‌اند که شرایط خوبی دارند؛ بیماری تعدادی از آن‌ها به‌طور کامل برطرف شده و تعدادی نیز در انتهای روزهای قرنطینه‌ای هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار محله استان قم از جمله شهرک قدس و پردیسان در شرایط زرد کرونایی است و با توجه به تراکم جمعیت و شرایط آپارتمان‌نشینی در این مناطق، انتظار داریم ساکنان با حساسیت کافی، در صورت مشاهده علائم نسبت به قرنطینه جدیت داشته باشند.

وی با اشاره به صعودی شدن روند شناسایی بیماران کرونایی در قم، گفت: موارد مثبت تست پی سی آر که به هفت درصد کاهش یافته بود، به ۱۵ درصد رسیده که نشان می‌دهد چرخش ویروس بسیار سریع‌تر از آنچه فکر می‌کنیم در جامعه اتفاق می‌افتد.

رییس مرکز بهداشت قم با بیان این‌که موارد بیماری نیز ۲۱درصد افزایش یافته است، پیش‌بینی کرد: روند افزایشی بیماری کرونا در هفته‌های آینده اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر تکمیل چرخه واکسیناسیون، گفت: در استان قم گروه سنی ۲۵ تا ۳۰ سال مشارکت کمتری برای واکسیناسیون دارند و با توجه به این‌که اومیکرون جوان‌ترها را مبتلا می‌کند، نگرانیم در پیک محتمل بعدی گروه‌های جوان‌تر آسیب‌پذیر باشند.

وی افزود: همه گروه‌های سنی به‌ویژه گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال که چرخه اقتصاد کشور به دست آن‌هاست، برای جلوگیری از محدودیت‌ها، ممنوعیت‌ها و احتمال آغاز پیک بعدی کرونا،‌ واکسیناسیون را به‌طور جدی دنبال کنند.

محبی تاکید کرد: در کنار واکسیناسیون همچنان باید پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری، عدم حضور در اجتماعات و مکان‌هایی که تهویه مناسب ندارند، رعایت شود.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ آبی درآمد.

شهروندان برای طرح هرگونه پرسش درباره ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به‌منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha