کمیسیون تلفیق با افزایش سن بازنشستگی موافقت نکرد

تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی از عدم موافقت این کمیسیون با افزایش سن بازنشستگی دستگاه‌های کشوری، لشگری و تامین اجتماعی به میزان دو سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ روز شنبه درباره آخرین تحولات بودجه ۱۴۰۱ به خبرنگاران گفت: در جلسه کمیسیون تلفیق با پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش سن بازنشستگی کشوری، لشکری و تامین اجتماعی به میزان دو سال موافقت نشد.

 وی اضافه کرد: همچنین محاسبه حقوق بازنشستگان در تمام صندوق‌های بازنشستگی لشکری، کشوری و سازمان تامین اجتماعی بر اساس حقوق سه سال آخر به تصویب کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نرسید.

زارع افزود: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، کارگاه‌های مشمول قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایانی که حداکثر ۵ کارگر دارند و ۵ سال یا کمتر از آن از فعالیت آنها می‌گذرد، مشمول معافیت بیمه ۲۰ درصد می‌باشند و کارگاه‌هایی که بیش از ۵ کارگر دارند مشمول معافیت بیمه در سال ۱۴۰۱ می‌باشند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه تاکید کرد: براساس مصوبه امروز کمیسیون تلفیق وزارت نیرو مکلف شد متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم ، مس ، فلزات اساسی و کانی‌های فلزی، واحدهای پالایشگاهی بر مبنای متوسط نرخ خرید انرژی که دارای قرارداد هستند تبدیل و محاسبه و دریافت کنند.

نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صندوق کارآفرینی امید که دولت در لایحه بوده ۱۴۰۱ با نام پیشرفت ایرانیان آورده است، گفت: مقرر شد منابع درآمدی و استانی آن از طریق ردیف های بودجه سنواتی از جمله فروش اموال منقول و غیرمنقول، مازاد سهم استان‌ها و معادن و ۲۰ درصداز اعتبارات متوازن و همچنین هدفمندی یارانه‌های در راستای حمایت از تولیدی به عنوان کمک‌های بلاعوض دولتی تامین کند.

زارع تصریح کرد: کمیسیون تلفیق به روسای دستگاه‌های ملی و استانداران اجازه داده شد که دارایی های منقول و غیرمنقول مازاد که مربوط به موسسات دولتی و موسسات تابعه هستند پس از تایید کارگروه‌های استانی و مصوبه هیات وزیران از طریق حراج عمومی در بورس کالا به صورت الکترونیکی در سامانه به فروش برساند و این مبالغ را در صندوق عدالت و پیشرفت واریز کنند.

وی در ادامه دیگر بخش‌های مصوبه امروز کمیسیون تلفیق اظهار کرد: به دولت اجازه داده شد تا سقف ۳۵ هزار میلیارد تومان از سهام خود را در شرکت‌های دولتی و اموال منقول و غیرمنقول به فروش برساند. که این بند دارای افزایش سرمایه‌ای بانک‌ها و همچنین صندوق کارآفرینی امید است که بانک‌ها موظفند سه برابر این افزایش سرمایه‌ای را تسهیلات در جهت حمایت از تولید و اشتغال بدهند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس عنوان کرد: همچنین به دولت اجازه داده شد با درخواست دستگاه‌های صندوق‌های بازنشستگی لشکری و کشوری و تامین اجتماعی از طریق شرکت ملی نفت نسبت به تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده توسط دستگاه‌های اجرایی پس از تایید وزارت نفت براساس قیمت روز صادراتی اقدام کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس در پاسخ به سوالی پیرامون تصویب خرید مشمولان غایب ساکن خارج از کشور، بیان کرد: دولت برنامه‌ای درباره خرید سربازی ارائه نداده بود. خرید خدمت سربازی مشمولان خارج از کشور پیشنهاد یکی از نمایندگان بود که در کمیسیون تلفیق بیش از دو سوم رأی موافق داشت؛ اما از آنجا که نظر نیروهای مسلح در این مورد گرفته نشده، در متن هم تأکید شده این مصوبه با رعایت اصل ۱۱۰ قانون اساسی باشد. 

زارع خاطرنشان کرد: احتمالا یک رأی‌گیری دیگری در این زمینه خواهد شد. البته این مصوبه نهایی نیست و باید در صحن علنی و شورای نگهبان بررسی شود.

وی تصریح کرد: پیشنهاد خرید سربازی برای مشمولان غایب داخلی هم مطرح شد که به علت هزینه بالا، رأی نیاورد.

درباره ارز ترجیحی در بخش هزینه‌ای لایحه بودجه تصمیم‌گیری می‌شود

نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره تصمیم‌گیری درباره ارز ترجیحی در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: قرار بود کمیته‌ای میان دولت و مجلس مسئول بررسی موضوع مذکور شود. البته تکلیف نرخ محاسبه ارز  براساس ETS مشخص شده، اما اینکه چه میزان از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی و دارو هزینه شود، درباره آن هنوز تصمیم گیری نشده است.

وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق بودجه لایحه ۱۴۰۱ در حال بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه است،‌ ادامه داد: درخصوص نرخ ارز ترجیحی نیز هنگام بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه تصمیم گیری خواهد شد.

زارع در ادامه درباره ورود نهادهای امنیتی به موضوع ارز ترجیحی اضافه کرد: بنده هم این موضوع را از طریق رسانه‌ها مطلع شدم و تاکنون جلسه‌ای در این رابطه برگزار نشده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه لایحه ۱۴۰۱ در پاسخ به سوال دیگری درباره جلوگیری از وقوع بحران‌های صندوق های بازنشستگی و کاهش ناترازی صندوق ها گفت: حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان در این باره مصوب شده است تا از محل فروش سهام شرکت‌های بورسی و غیربورسی و تامین اجتماعی به این صندوق ها اختصاص یابد تا بخشی از مشکلات آنها جبران شود.

وی ادامه داد: همچنین برای صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در لایحه پیش بینی شده است. در مجموع در لایحه بودجه ۱۴۰۱  در حدود ۲۱۹ هزار میلیارد تومان برای حمایت از صندوق های بازنشستگی در نظر گرفته شده است.

زارع ادامه داد: قانون مربوط به بازنشستگان یک قانون دائمی بوده و مجموعه‌های مختلف برای آن برنامه ریزی کرده اند، لذا ما نمی‌توانیم در بودجه‌ای که تنها یک سال اعتبار دارد، برای افزایش ۲ ساله سن بازنشستگی تصمیم بگیریم.

نماینده مردم‌ آباده در مجلس شورای اسلامی در پاسخ درباره به سوال خبرنگاری درباره تصمیمات کمیسیون تلفیق برای احیای بورس گفت: کمیسیون تلفیق در این خصوص چند مصوبه داشت که یکی از آنها فروش اموال از طریق بورس است. تصمیم گیری‌هایی که برای حمایت از تولید انجام می‌شود، در راستای  تقویت بورس نیز بوده است. علاوه بر این نمایندگان در بخش مصارف پیشنهاداتی دارند که در صورت تصویب مکمل پیشنهادات دولت برای بورس خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه تصریح کرد: مصوبات کمیسیون تلفیق برای تقویت بورس و احیای حقوق سهامداران خواهد بود. از ۱۰ فرمانی که رییس جمهور برای احیای بورس صادر کرد، چند مورد آن در بودجه ذکر شده است.

هفته سوم بهمن لایحه بودجه در صحن مجلس بررسی می‌شود/ افزایش جزئی سقف بودجه طبیعی است

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در رابطه با زمان بررسی لایحه بودجه در صحن علنی مجلس اضافه کرد: پیش بینی می‌شود هفته سوم بهمن ماه لایحه بودجه در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد، چرا که بررسی بخش مصارف لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق کار بیشتری نسبت به بخش درآمدی خواهد داشت، لذا حداقل دو هفته برای این موضوع زمان لازم است.

وی در رابطه با تعیین سقف لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افزایش جزیی سقف بودجه طبیعی است، به طور مثال حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان از فروش اوراق و ۶۰ هزار میلیارد تومان از واردات خودرو و درآمدهای مالیاتی و ۳۵ هزار میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد رأی آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha