به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، در حال حاضر مقاومت به آنتیبیوتیک یک تهدید جدید برای سلامت تمام افراد، به ویژه ساکنین کشورهای فقیر به شمار می رود.
مقامات انگلیس به تازگی هشدار دادند که مقاومت ضد میکروبی (AMR) یک پاندمی پنهان است که میتواند در پی کووید ۱۹ ظهور کند و تنها راه مقابله با آن، تجویز مسئولانه آنتیبیوتیکها است.
برآورد مرگ و میر جهانی ناشی از AMR که در نشریه لنست منتشر شده، بر اساس تجزیه و تحلیل ۲۰۴ کشور، توسط تیمی از محققان بینالمللی و به رهبری محققان دانشگاه واشینگتن حاصل شده است.
این تحقیقات نشان میدهد که حدود پنج میلیون مرگ در سال ۲۰۱۹ میلادی به دلیل بیماریهایی بوده که AMR در آن نقش داشته و ۱.۲ میلیون مرگ را به طور مستقیم بر اثر مقاومت ضد میکروبی در پی داشته است. در همان سال آمار مرگ و میر ناشی از ایدز ۸۶۰ هزار و مرگ ناشی از مالاریا ۶۴۰ هزار گزارش شده است.
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از AMR ناشی از عفونت دستگاه تنفسی تحتانی مانند ذاتالریه و عفونت موجود در جریان خون است که میتواند منجر به سپسیس شود. باکتری MRSA، ایکولای و برخی دیگر از باکتریها نیز با سطوح بالای مقاومت دارویی مرتبط هستند.
مطالعات نشان میدهد کودکان خردسال بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند و از هر پنج مرگ مرتبط با AMR، یک مورد در کودکان زیر پنج سال دیده میشود.
در این مطالعه راهکارهای مختلفی برای مقابله با این معضل ارائه شده است که پیشگیری از ابتلا به انواع عفونت، اطمینان از استفاده مناسب و عاقلانه از آنتیبیوتیکها و عرضه آنتیبیوتیکهای جدید از جمله مهمترین موارد آن هستند.
یک برنامه جهانی برای مقابله با مشکل رو به رشد مقاومت در برابر آنتی بیوتیکها و سایر داروهای ضد میکروبی در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ماه می سال ۲۰۱۵ میلادی تایید شد.
یکی از اهداف اصلی این طرح بهبود آگاهی و درک مقاومت در برابر آنتی بیوتیک از طریق ارتباطات موثر، آموزش و تعلیم است. بر اساس این آمار تا سال ۲۰۲۵ میلادی بیش از ۱۰ میلیون نفر بر اثر این معضل از بین خواهند رفت.
نظر شما