کیانوش احسانی پور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مردم از حضور در مناطق حفاظت شده خودداری کنند زیر را بعد از بارندگیهای شدید روزهای گذشته، مهمات مدفون شده در اعماق خاک بر اثر سیلاب نمایان میشوند.
وی اظهار داشت: افراد در برخورد با این گونه مهمات عمل نکرده از دستکاری آن خودداری کرده و موضوع را برای خنثی سازی و جلوگیری از بروز حوادث غیرقابل جبران به نیروهای نظامی مستقر در منطقه گزارش دهند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سرپلذهاب گفت: متاسفانه در برخی از موارد مشاهده میشود که مردم بدلیل برخورد با مین و انفجار ناشی از آن دچار حادثه میشوند.
دشت قراویز در شهرستان سرپل ذهاب با مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار یکی از مناطق بکر و منحصر بفردترین زیستگاه های آهوان ایرانی و برخی از گونههای متنوع جانوری در کشور و منطقه غرب است.
سرپلذهاب با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، واقع شده و ۴۸ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد.
از مجموع ۴۸ کیلومتر نواری مرزی سرپل ذهاب با عراق، هم اکنون ۱۵ کیلومتر از نوار مرزی در جوار روستاهای قلمه، بیشکان، هاوان و باویسی از توابع این شهرستان، آلوده به مین و مهمات عمل نکرده از دوران جنگ تحمیلی است.
به گزارش ایرنا، با گذشت سال ها از پایان جنگ تحمیلی، مرزنشینان مناطق غربی استان کرمانشاه همانند ساکنان سایر مناطق مرزی همچنان قربانی مین های خاموش و انفجار مهمات عمل نکرده هستند.
جشن پاکسازی ۷۰۰ هزار هکتار از زمین های آلوده به مین استان کرمانشاه بهمن ماه سال ۹۱ با حضور مسوولان برگزار شد اما با این وجود از آن زمان تاکنون چند مورد برخورد خودرو یا انسان با مین های باقی مانده از زمان جنگ تحمیلی در نواحی مرزی این استان مشاهده شده است.
اکنون شرکت های مین زدایی وابسته به وزارت دفاع در مناطق آلوده قصرشیرین حضور دارند و مشغول بازنگری اراضی پاکسازی شده هستند.
با وجود تلاش بی وقفه نیروهای پاکسازی میدان های مین، تاکنون تعدادی از مردم مناطق مرزی استان کرمانشاه به ویژه مرزداران، عشایر و نیروهای پاکسازی زمین های آلوده به مین در شهرستان قصرشیرین در اثر برخورد و یا انفجار مین و مهمات به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی شهید، جانباز، مجروح و معلول شدهاند.
نظر شما