طرح اتصال ۲۶ روستا به شبکه ملی اطلاعات در چهارمحال و بختیاری به بهره‌برداری رسید

شهرکرد - ایرنا - همزمان با مراسم اتصال یک هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات پایدار و پرسرعت در روز یکشنبه، این طرح در ۲۶ روستای چهارمحال و بختیاری نیز به بهره‌برداری‌ رسید.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری در حاشیه این مراسم و در گفت‌وگو یا خبرنگاران گفت: از مجموع روستاهایی که در این طرح به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند ۲ روستا در شهرستان اردل واقع شده است و در هر یک از شهرستان‌های بروجن و سامان نیز ۴ روستا در این طرح قرار گرفتند.

مرتضی بلالی با بیان اینکه اهالی ساکن ۶ روستای شهرستان کیار نیز با آغاز اجرای این طرح به خدمات پایدار و پرسرعت اینترنت دسترسی خواهند داشت، افزود: در شهرستان لردگان و خانمیرزا نیز پنج روستا و همچنین در شهرستان کوهرنگ نیز پنج روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.

وی یادآور شد: برای اجرای این طرح در ۲ روستاهای صفی‌آباد شهرستان خانمیرزا و ده‌گاه بخش رودشت لردگان سایت جدید ارتباطی با صرف هزینه هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان احداث شده است و در دیگر روستاها نیز به منظور ارتقای خدمات ارتباطی از نسل دوم به 3G و 4G به طور متوسط ۴۸ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات طرح ملی USO اختصاص یافت.

بلالی در خصوص وضعیت ارتباطات روستایی در استان نیز تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۹۴ درصد از مجموع ۵۷۵ روستاهای بالای ۲۰ خانوار چهارمحال و بختیاری دارای ارتباطات نسل دوم است که از این تعداد ۳۱۲ روستا نیاز به ارتقای سایت‌های ارتباطی و دسترسی به اینترنت نسل سوم و چهارم دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری در ادامه افزود: در راستای تامین پهنای باند مورد نیاز اپراتورها در روستاها نیز تاکنون ۳۵۰ کیلومتر فیبر نوری با اعتباری افزون بر ۳۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان اجرا شده است.

وی همچنین به تلاش برای کسب مجوزهای لازم برای اجرای ۶۲۴ کیلومتر فیبر نوری در قالب طرح توسعه ارتباطات روستایی (تار) در سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: هم‌اکنون ۶۵ درصد از روستاهای استان از اینترنت پرسرعت همراه برخوردار هستند که با اجرای طرح توسعه شبکه فیبر نوری امید می‌رود تا پایان سال ۱۴۰۱ تمامی ۵۷۵ روستای بالای ۲۰ خانوار استان از خدمات ارتباطی نسل‌های سوم و چهارم بهره‌مند شوند.

بلالی با تاکید بر برقراری عدالت ارتباطی در تمامی مناطق و بهبود خدمات ارتباطی در روستاهایی که ارتباطات آن‌ها ناقص بوده و یا کیفیت ارتباط پایین است، افزود: طرح توسعه ارتباطات روستایی می‌تواند سطح ارائه خدمات سلامت، آموزش، بانکداری و کشاورزی الکترونیک را ارتقا دهد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص پایین بودن کیفیت خدمات اینترنتی در برخی نقاط شهری گفت: هم‌اکنون ۴۳ شهر استان از فناوری ارتباطی ۴G استفاده می‌کنند و توسعه این گونه ارتباطات در محدوده شهرها بر عهده اپراتورها است.

بلالی به رفع مشکل ارتباطی در محدوده خیابان ۱۳ آبان، سرچشمه‌ها و میرآباد در شهر شهرکرد نیز اشاره و تصریح کرد: در مناطق برون پهنه و مهدیه همچنان مشکلاتی برای راه‌اندازی سایت‌های مخابراتی وجود دارد که تلاش می‌شود با آگاهی بخشی عمومی درباره بی‌ضرر بودن تشعشعات و همکاری نیروی انتظامی و دادستانی، سایت‌های ارتباطی این مناطق نیز هر چه زودتر راه‌اندازی شده و به مطالبات مردمی در این زمینه پاسخ داده شود.

وی یادآور شد: به منظور حفظ سیما و منظر شهری نیز برنامه احداث دکل‌های مخابراتی به شکل مشترک میان اپراتورها در شهرهای استان در حال اجراست تا اپراتورها به طور همزمان از یک دکل برای پوشش ارتباطی در هر منطقه استفاده کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری، موارد قطع شبکه ارتباطی در اثر بارش‌های اخیر برف و باران در استان را در مقایسه با دیگر استان‌ها بسیار کم و محدود بیان کرد و گفت: با بازدیدهای مستمر از سایت‌های مخابراتی و تجهیز سایت‌ها به باطری‌های پشتیبان، آمار قطع ارتباط در مواقع بارش برف در سال جاری تا میزان قابل قبولی کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت است و این استان همچنین دارای حدود ۸۰۰ روستای دارای سکنه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha