«احمد علیرضا بیگی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان اینکه ایده توافق موقت نمیتواند دستاوری برای کشور به همراه داشته باشد، گفت: آمریکایی ها با طرح ایده توافق موقت به دنبال فرصتی هستند تا تحریمها را بازسازی کنند. آنها میخواهند با بازگشت به برجام بتوانند از اختیاراتی که به موجب برجام به آنها داده شده استفاده کنند.
وی اضافه کرد: تا زمانی که آمریکاییها نتوانند داخل این توافق نامه قرار گیرند، نمیتوانند از اختیارات برجامی مانند مکانیسم ماشه استفاده کنند. طبیعی است آمریکاییها برای رسیدن به اهداف مورد نظر خود در پی اعمال فشار به تیم مذاکره کننده هستند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به موجب برجام تعهداتی به طرف مقابل داده شده است و برای اجرای این تعهدات ایران هم هزینههای گزافی پرداخت، اما این تعهدات با تکالیف برجامی همخوانی نداشت.
علیرضا بیگی تصریح کرد:در خوشبینانه ترین وضعیت اگر برجام بخواهد دستاوردی برای کشور داشته باشد نتیجهاش این خواهد بود که تحریمهای بانکی، بیمهای و کشتیرانی برداشته میشود تا ایران بتواند در آمد حاصل از فروش نفت را به کشور برگرداند، اما غرب در این مذاکرات مطالبات ناصواب از جمله توقف صنعت هستهای و موشکی را دارد، که ایران حاضر به پذیرش آن نیست.
علیرضا بیگی یاد آور شد: سیاست دولت گذشته در قبال برجام، موجب بلاتکلیفی اقتصادی و از دست رفتن فرصتها شد. تا جایی که سرمایهگذاران حاضر به سرمایه گذاری و تولید در کشور نبودند و دولت سیزدهم باید به این نکته توجه داشته باشد.
وی با بیان اینکه آیت الله رییسی اعلام کرد دولت سیزدهم اقتصاد و اداره امور کشور را معطل مذاکرات وین نخواهد کرد، اظهار داشت: باید تکلیف اقتصاد کشور را روشن کنیم زیرا فرصتها به زودی از دست میروند و این سبب ضایع شدن امکانات و ظرفیتهای کشور میشود. بنابراین دولت باید با جدیت و در عمل ثابت کند که معطل برجام نیست.
مشکل ما در برجام و FATFنیست/ تجدید نظر در اداره اقتصاد کشور ضروری است
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید بپذیریم که مشکل ما در برجام و یا FATF نیست، تجدید نظر در اداره اقتصادی کشور ضروری است. باید به مردم بها دهیم، آنها پشتوانه اقتصادی کشور هستند و باید در اقتصاد کشور سهیم شوند تا بتوانیم چرخه تولید اقتصادی را به حرکت در آوریم.
عضو کمیسیون شوراها خاطر نشان کرد: بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی طی هشت سال گذشته در شرایط سخت تحریمها ۱۷۷ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده این نشان میدهد که با وجود فقدان امکان عملیات بانکی، مردم توانستند این پول را از کشور خارج کنند و در دبی و استانبول سرمایه گذاری کنند اگر ما هنر اداره اقتصاد کشور را داشته باشیم این سرمایه گذاری در کشور انجام میشود.
نماینده مردم تبریز با بیان اینکه اتکا به ظرفیتهای داخلی کشور میتواند عامل مهمی برای کم رنگ کردن تحریمها باشد،گفت: اگر مردم در اداره اقتصاد کشور مشارکت کنند و بتوانند در تولید بدون موانع ،سهیم باشند، قطعا شاهد توسعه اقتصاد بدون گره زدن به مذاکرات خواهیم بود و کشور متحمل پرداخت هزینه های گزاف نخواهد شد.
وی در مورد تعیین ضرب الاجل در این مذاکرات گفت: این موضوعات جدیدی نیست آمریکاییها برای همه مردم دنیا و ایران شناخته شده اند و تهدیدهای آنها برای ملت ایران اهمیتی ندارد ضرب الاجل واقعی در این مذاکرات منافع ملت ایران است که اعضای تیم مذاکره کننده به آن توجه جدی دارند.
نظر شما