دکتر مسعود زحمتکش روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به افزایش قابل توجه شمار بیماران در بخش سرپایی و بستری با علائم اومیکرون افزود: هر نوع علامتی شامل گرفتگی صدا، گلودرد، عطسه و آبریزش بینی، بدن درد و حتی اختلال بویایی و چشایی را باید به حساب کرونا گذاشت و نسبت به قرنطینه اقدام کرد.
وی بیان کرد: در شرایط کنونی بیشتر بیمارانی که بر اثر ابتلا به کرونا بدحال میشوند، دز سوم واکسن کرونا را دریافت نکردهاند، بنابراین دز سوم به طور چشمگیری از احتمال ابتلا و همچنین شدت بیماری در فرد میکاهد.
وی گفت: مردم دچار سادهانگاری شده و نسبت به خطرات ابتلا به اومیکرون بیتوجهی میکنند که ادامه این روند میتواند به موج سهمگین ششم کرونا بینجامد.
عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد در خصوص باور عمومی که اومیکرون را خفیفتر از کرونای دلتا کرونا میانگارند؛ بیان کرد: با توجه به قدرت سرایت پذیری ۵ تا ۸ برابری اومیکرون نسبت به دلتا و ۴۰ برابری آن نسبت به کرونای اولیه باید اعتراف کرد که اومیکرون سویه خطرناکی است که نباید آن را دست کم گرفت.
دکتر زحمتکش در خصوص ابتلای کودکان به کرونا خاطرنشان کرد: برای کودکان تا به حال به طور کلی ابتلای خفیفتر در انواع سویهها را شاهد بوده ایم اما نباید فراموش کرد که در میان کودکان نیز موارد زیادی از بستری و فوت را داشته ایم.
وی تصریح کرد: بنابراین این نگرانی وجود دارد که در سنین زیر ۱۲ سال، که هنوز واکسن دریافت نکردهاند، اومیکرون قدرتمندتر ظاهر شده و بیماری شدیدتری را ایجاد کند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمان به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.
در حال حاضر حدود ۳۸۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند.
از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی سه شهرستان در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر دیروز، دوشنبه چهارم بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۷۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۱۸۱ نفر رسید.
طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۲۵۱ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۸۲ هزار و ۷۵۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
یک هزار و ۲۲۲ بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۶۰ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۸۵۵ دُز اول، ۵۳ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۶۵۷ دُز دوم و ۱۴ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۷۶۴ دُز سوم واکسن کرونا تزریق شدهاست و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۲۹ میلیون و ۲۲ هزار و ۲۷۶ دُز رسیده است.
در شبانه روز گذشته نیز ۳۸۱ هزار و ۸۸۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
نظر شما