به گزارش ایرنا، احمد وحیدی شامگاه سهشنبه در جلسه ستاد پیشگیری از بحران استان کردستان در سنندج اظهار داشت: همین شعار تعاون برگرفته از قرآن کریم، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی را در بارش سنگین برف برای خدمت رسانی در کردستان با مردم همراه کرد و این نشان از یکپارچگی دولت و ملت است.
وی اضافه کرد: یکپارچگی و همدلی که در چنین صحنه هایی بروز می کند، حاکی از ظرفیت بسیار بزرگ همدلی و تلاش مشترک در جامعه است و شعار تعاون، شعار انسانی است که همه باید مد نظر داشته باشند.
وزیر کشور با بیان اینکه دست مجاهدان در راه خدمت به مردم را می بوسیم، افزود: اسلام و نظام اسلامی مشکل یک نفر را مشکل جامعه می داند و این ارزش های والای انسانی سرمایه بزرگ حرکت به جلو است.
وحیدی با بیان اینکه کردستان عزیز باید از همه لحاظ با روحیه تعاون و همدلی، رشد کند، ادامه داد: در زمینه آبادسازی هم باید از این ظرفیت و صحنه های همدلی که در بارش برف و خدمت رسانی به مردم ظهور و بروز یافت، بکارگیری شود.
وی با بیان اینکه بارش برف اخیر در حوزه آب و کشاورزی نعمت بزرگی بود، افزود: در ارزیابیها، امسال، کم باران پیش بینی شده بود ولی آنچه که محقق شد لطف و برکت الهی بود.
وزیر کشور ادامه داد: خالی بودن سدها و تشنه ماندن کشت و زرع دغدغه مردم شده بود اما بارشها موجی از شادی را به همراه داشت.
وحیدی، وجهه دیگر بارش های اخیر را تدابیر اتخاذ شده در کردستان برای مدیریت وضعیت و امدادرسانی ها دانست و گفت: با وجود بارش سنگین برف و برودت هوا، بخاطر کنترل خوب و به موقع ترددها حادثه رانندگی خاصی یا آسیب جدی دیگری در کردستان رخ نداد و استاندار نیز به خوبی بحران را مدیریت کرد.
وی از خدمات دستگاههای خدماتی و امدادرسان به ویژه داوطلبان هلال احمر در بارش های اخیر برای بازگشایی راه ها و کمک به مردم تقدیر کرد و گفت: کار صدا و سیما و رسانه ها نیز در اطلاع رسانی خوب بود، در حالیکه عده ای سعی داشتند وحشت به دل مردم بیاندازند.
وحیدی با اشاره به برودت هوا و عدم قطعی گاز، برق و آب در شرایط سخت بارش سنگین برف، افزود: اگر قطعی هایی هم اتفاق افتاد به سرعت به مدار بازگشت که همه این خدمات قابل تقدیر است.
وی از همه مسوولان به ویژه استاندار کردستان برای تدبیر و عملکرد خوب در راستای مدیریت بحران تقدیر کرد و ادامه داد: مسوولان و دستگاه ها تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا غمی بر چهره مردم ننشیند.
وزیر کشور وجهه سوم بارش های اخیر را وجود برخی کم و کاستی ها دانست که باید اصلاح شود و گفت: راهداری با ۴۰۰ دستگاه ماشین آلات در جاده ها حضور داشته که از نظر تعداد خوب است ولی زمانی که بارش سنگین بوده اشکال در تردد به وجود آمده است که باید آمادگی خود را بیشتر کنیم.
وحیدی در ادامه اظهار داشت: با وزیر اقتصاد رایزنی شده است تا با حل مسائل گمرکی، دستگاهها و ماشین آلاتی که بتوانند نیاز راهداری ها و شهرداری ها را حل کنند، وارد شود تا مقداری از کمبودهای استان در این زمینه برطرف شود.
وی تاکید کرد: آمادگی هایی نیز با تدابیر بلند مدت تری برای آینده به ویژه برای معابری که تردد در آنها سخت است، باید ایجاد شود تا در صورت بروز حوادث، مردم با مشکل مواجه نشوند.
وزیر کشور اعمال منع تردد در جاده ها در بارش های اخیر را کار بسیار خوبی دانست و گفت: باید همه دستگاه های اجرایی استان های دیگر با استان هایی که دارای چنین مشکلاتی هستند در زمینه منع تردد همکاری داشته باشند.
وحیدی با اشاره به شایعه متوقف ماندن خودروها در مرز باشماق هم گفت: عده ای می خواستند با بزرگنمایی مشکلات، آرامش خاطر مردم را از بین ببرند که البته محقق نشد، ضمن اینکه پیگیری شده است تا مبلغی به حساب استان واریز شود تا مسائل فوری و سریع حل و فصل شود.
وزیر کشور ضمن قدردانی از روحانیون اهل تشیع و تسنن استان در زمینه آگاه سازی مردم در کنار رسانه ها، گفت: رسانه ها نیز همواره در کنار مردم بوده و نقش آفرینی کردند که باید از آنها قدردانی شود.
وحیدی با بیان اینکه امکانات شهرداری ها محدود است، افزود: شهرداری نیز در خدمت مردم و برای مردم است و همیاری مردم کردستان بسیار ارزنده و موثر است.
احمد وحیدی عصر روز سهشنبه در سفری از پیش اعلام نشده و با هدف بررسی راههای ارتباطی و آخرین وضعیت روستاهای در محاصره برف استان کردستان پس از بارشهای اخیر، وارد سنندج مرکز استان کردستان شد.
بازدید از گردنه صلوات آباد سنندج، شرکت در جلسه مدیریت بحران استان کردستان با موضوع بررسی آخرین وضعیت روستاهای در محاصره برف و چگونگی امدادرسانی به این مناطق از جمله برنامههای وزیر کشور در سفر به کردستان بود.
از هفته گذشته با ورود ۲ موج بارشی به کردستان بارش برف در بسیاری از مناطق استان باعث مسدود شدن محورهای مواصلاتی، راههای روستایی و قطعی برق و مخابرات شده و با توجه به طولانی شدن زمان بازگشایی برخی راه های روستایی در شهرستان های سقز و سروآباد امدادرسانی به این مناطق از طریق هوایی انجام شد.
در این مدت برای نخستین بار طی چند سال گذشته ارتفاع برف در برخی مناطق از جمله مریوان به بیش از ۷۵ سانتی متر رسید و دمای هوا نیز با افت شدید مواجه شد و در برخی مناطق به کمتر از منفی ۳۰ درجه سانتیگراد کاهش یافت.
نظر شما