خبر فوری: رفع فیلترینگ

۷ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۵۳
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 84626867
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیش‌بینی دوباره بارش برف در گلستان؛ نیروهای امدادی آماده باشند

گرگان - ایرنا - احتمال ورود جبهه جدید هوای سرد همراه با تکرار بارش برف و باران، علاوه بر امیدواری به کاهش مشکلات خشکسالی و کمبود آب، ضرورت آمادگی نیروهای امدادی برای مقابله با بحران را افزایش داد.

کارشناسان هواشناسی با تحلیل نقشه های پیش یابی در خصوص وقوع بارش سنگین برف و باران طی روزهای پیش‌رو هشدار داده و یخبندان و لغزندگی جاده ها ، مسدودشدن راه ها و شکستن شاخه‌های درختان و قطع برق در مناطق کوهستانی را محتمل دانستند.

به گزارش ایرنا ، یک هفته قبل اهالی گلستان پس از حدود یک سال، بارش برف را تجربه کردند و در اثر فعالیت ۲ روزه سامانه بارشی، حدود ۹ هزار کیلومتر مربع از دیار هیرکان سفیدپوش شد .

 بارش بیش از یک متر برف در مناطق کوهستانی و ثبت بارش ۸۰ میلیمتری باران در چندین شهر، هر چند کشاورزان گلستان را خوشحال کرد اما راه دسترسی و جریان برق در بیش از صد روستا برای چند ساعت و یا چند روز قطع شد .

صدها پلیس ، راهدار  و عوامل امدادی با حضور در مناطق کوهستانی تلاش کردند تا خسارت های ناشی از بارش نزولات آسمانی را به حداقل برسد .

سرمای هوا در مناطقی نظیر خوش ییلاق ، دوزین ، درازنو و وامنان و دیگر مناطق کوهستانی استان از منفی ۱۰ درجه بیشتر شد.

 مسدود کردن راه ورودی به تفرجگاه های پر برف و اعمال ممنوعیت و محدودیت در راه های  اصلی و فرعی از دیگر راهکارهای پیش‌بینی شده برای عبور از یخبندان گسترده نخستین ساعات بهمن ماه گلستان بود .

مدیرکل هواشناسی گلستان روز پنجشنبه با اشاره به فعالیت سامانه ناپایدار جوی از شامگاه امشب در استان گفت: بر اثر فعالیت این سامانه، ارتفاع امواج دریای خزر به ۲ متر خواهد رسید و اهالی ساکن در مناطق کوهستانی منتظر بارش  برف و کولاک شدید باشند.

نوربخش داداشی اظهار داشت: بر اثر فعالیت این سامانه کاهش ۱۰ درجه ای دما و بارش ۳۰ تا ۶۰ میلیمتری باران در برخی نقاط دشت و کوهپایه و آبگرفتگی معابر و بارش برف در ارتفاعات بیش از ۷۰ سانتیمتر پیش بینی می شود.

 به گفته وی کاهش شعاع دید و مه آلود شدن جاده‌های کوهستانی از دیگر پیامدهای فعالیت این سامانه است. 

وی گفت : بیشترین فعالیت سامانه بارشی پیش‌رو در مناطق غرب و شرق گلستان متمرکز است.

داداشی ادامه داد: در زمان فعالیت ۲ روزه این سامانه تردد قایق‌های صیادی و گردشگری خطرناک است.

وی افزود: طی این مدت فعالان مزارع پرورش ماهی در قفس و شاغلان تاسیسات دریایی برای مواجهه با امواج دریا باید نسبت به استحکام بخشی سازه های شناور خود اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، حدود ۲۰ مزرعه پرورش ماهی در قفس در نقاط فراساحلی گلستان دایر است و قریب به ۲ هزار فروند قایق نیز در دریای خزر و خلیج گرگان به ماهیگیری و فعالیت های مرتبط با گردشگری می‌پردازند.

استان گلستان بیش از ۱۰۰ کیلومتر ساحل دارد و بخشی از جمعیت شهرهای بندرگز، گمیشان و بندرترکمن به ماهیگیری در دریای خزر مشغول هستند.

استان گلستان دارای ۲۸ مرکز باران سنجی برخط و ۱۴۰ مرکز ایستگاه هواشناسی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha