زمینه‌های توسعه گلخانه‌های هیدروپونیک و آکوآپونیک در ملایر مهیا است

همدان- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ملایر گفت: زمینه های لازم برای توسعه و ایجاد گلخانه‌های هیدروپونیک و آکوآپونیک در این شهرستان مهیا است و اتاق بازرگانی در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

به گزارش ایرنا؛ «حمید بهرامی» روز چهارشنبه در جمع گلخانه‌داران شهرستان ملایر اظهار داشت: اتاق بازرگانی ضمن ترغیب و تشویق گلخانه‌داران برای ایجاد گلخانه‌های هیدروپونیک و آکوآپونیک، آموزش‌های لازم را نیز ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه ایجاد و توسعه گلخانه‌های هیدروپونیک و آکوآپونیک انقلابی در کشاورزی سنتی ملایر و استان ایجاد می‌کند، افزود: این آموزش‌ها از طریق سازمان جهاد کشاورزی و کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی استان همدان ارائه می‌شود.

بهرامی با اشاره به تلاش اتاق بازرگانی ملایر در راستای ساماندهی هر چه بهتر گلخانه‌داران بیان کرد: این نشست در راستای پیشبرد اهداف عالی اتاق بازرگانی استان همدان و با محوریت ایجاد انسجام بین اعضای اتاق بازرگانی ملایر برای برگزاری انتخابات انجمن گلخانه‌داران استان برگزار شد.

به گفته وی ایجاد گلخانه‌های آکوآپونیک اولویتی مهم برای صرفه‌جویی در مصرف آب است و این گلخانه‌ها تلفیق همزمان کشت گیاهان گلخانه‌ای از آب پرورش آبزیان همچون ماهی است که می‌تواند با هدف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و برگشت سریع سرمایه ایجاد شود.

رئیس اتاق بازرگانی ملایر همچنین پرورش آبزیانی همچون زالو و قورباغه را ارزآور دانست و تاکید کرد: این آبزیان در ایران بدون ارزش غذایی و اقتصادی محسوب می‌شوند، اما در کشورهای اروپایی، آمریکایی، ژاپن، آسیای جنوب شرقی، اندونزی و نیوزلند رونق تجاری بسیار بالایی دارند.

بهرامی افزود: ممنوعیت پرورش قورباغه با توجه به پتانسیل کشور برای پرورش این حیوان و اشتغال‌زایی، بعد از پیگیری‌های بسیار از حدود سال ۱۳۸۶ رفع شد.

وی تاکید کرد: با توجه به سیاست دولت در تقویت زیرساخت‌ها و توسعه گلخانه‌ها با هدف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش میزان برداشت در هکتار، اتاق بازرگانی ملایر توجه به این حوزه خطیر را در دستور کار کمیته کشاورزی خود قرار داده است.

زمینه‌های توسعه گلخانه‌های هیدروپونیک و آکوآپونیک در ملایر مهیا است

لزوم استفاده گلخانه‌داران از مسئول کنترل کیفی

بهرامی گفت: همچنین در راستای سیاست کشت فراسرزمینی و همچنین تقاضای قابل توجهی برای احداث گلخانه در کشورهای همسایه از جمله عراق، لازم است ضمن توجه به حفظ بذرهای اصیل ایرانی در داخل کشور، نسبت به مدیریت این تقاضا و ایجاد اشتغال برای مهندسان رشته کشاورزی و متخصصان احداث گلخانه‌های هیدروپونیک و آکوآپونیک ایفای نقش کرد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز برگزاری این نشست را در راستای نظام‌مند کردن گلخانه‌داران و صادرات محصولات گلخانه‌ای در محیطی مساعد دانست و افزود: در این زمینه گلخانه‌داران علاوه بر اخذ گواهی سلامت، آنالیز سموم را نیز باید توسط مسئول کنترل کیفی گلخانه انجام دهند. 

«سیدمهدی میرباقری» با بیان اینکه گلخانه‌داران موظف به داشتن مسئول کنترل کیفی در گلخانه‌ها هستند، بیان کرد: مقرر شد میزان بذر، کود و سمومی هم که گلخانه‌داران استفاده می‌کنند، نظام‌مند و مورد تایید باشد.

وی ملایر را یکی از شهرستان‌های پیشرو در ایجاد گلخانه دانست و افزود: در این راستا با هماهنگی و محوریت اتاق بازرگانی ملایر می‌توان اقدامات زیرساختی خوبی برای توسعه گلخانه‌ها انجام داد.

رئیس کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی ملایر نیز رعایت استانداردهای جهانی و توجه به مقررات کشورهای هدف را از الزامات گلخانه‌داران دانست و بر لزوم معرفی سموم غیرمجاز در کشورهای هدف، آموزش کشاورزان، نظارت بر نحوه مصرف سموم؛ معرفی سموم جایگزین، ثبت مشخصات واحدهای تولید کننده، صادرات مستقیم از استان همدان و عدم تجمیع با سایر استان‌ها تاکید کرد.

«مجید رستمی» ادامه داد: در زمینه تولید و مصرف محصولات سالم و اعمال سیاست‌های تشویقی برای تولیدکنندگانی که کیفیت و سلامت محصولاتشان مورد تایید قرار گرفته، باید فرهنگ سازی شود.

به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۱۰.۵ هکتار سطح زیر کشت محصولات گلخانه‌ای است که سالانه سه هزار و ۴۵۰ تُن محصولات گلخانه‌ای سبزی و صیفی تولید می‌کند.

 آکواپونیک (کشت و پرورش توام ماهی و گیاه در سیستم مدار بسته آب) و هیدروپونیک یا آب‌کشت، یکی از روش های خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک و سم و با کم ترین نیاز به آب (با استفاده از محلول مغذی) است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha