سیدمحسن حسینی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت : از ابتدای امسال تاکنون ۸۵۲ دستگاه کنتور هوشمند حجمی بر روی چاههای آب کشاورزی و صنعتی و خدماتی نصب شد که از این تعداد، ۷۵۸ دستگاه کنتور بر روی چاههای کشاورزی و ۶۷ دستگاه بر روی چاه های صنعتی و خدماتی نصب گردید.
به گزارش ایرنا کنتورهای هوشمند آب و برق، دستگاه های هوشمند دومنظوره ای هستند که در داخل تابلوهای برق چاه های برقی نصب می شوند و علاوه بر اندازه گیری و ثبت میزان انرژی الکتریکی مصرفی توسط الکتروپمپ چاه، قابلیت اندازهگیری انحصاری آب دهی چاه ها را داشته و می توانند میزان آب برداشت شده از چاه ها را بدون تماس مستقیم با لوله خروجی آب محاسبه و ثبت نمایند.
بر اساس گزارش ها حدود ۳۰ هزار حلقه چاه در گلستان وجود دارد که تعدادی از آنها در زمره چاه ها کم عمق و یا چاه های بتونی با دهانه گشادهستند که امکان نصب کنتور در آنها سخت است.
حسینی ادامه داد: یکی از مهمترین پروژههای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، پروژه نصب کنتورهای هوشمند حجمی آب بر روی چاهها است.
وی افزود: برای کنترل برداشت آب از چاههای مجاز ، نصب کنتورهای هوشمند حجمی که در قانون توزیع عادلانه آب به لزوم انجام آن توسط مالکان چاه تصریح شده، راهکار مناسبی بهشمار میرود، زیرا با نصب این کنتورها میتوان نظارت دقیق تری بر میزان برداشت آب توسط بهره برداران داشت.
مدیرعامل شرکت آبمنطقه ای گلستان افزود: کنتورهای هوشمند عملکردی چندگانه دارند بهگونهای که با جلوگیری از اضافه برداشت آب از چاهها بهویژه در بخش کشاورزی، کشاورز به رعایت الگوی کشت و مصرف بهینه آب در هر منطقه ترغیب شده و موجب افزایش بهرهوری از منابع آبهای زیرزمینی و دادن اطلاعات لحظهای به کشاورز در مورد حجم آب مصرفی شده و میزان آب باقیمانده نسبت به حجم تخصیص داده شده در پروانه بهرهبرداری قابل محاسبه، برنامهریزی و موجب استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی میشود.
نظر شما