پرویز گرشاسبی روز پنجشنبه در همایش سراسری معاونان آبخیزداری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشور در مشهد افزود: پس از همه موارد بارندگی که منجر به رواناب، طغیان و رسوب میشود حتما میبایست اقدامات لازم با مسوولیت بالا برای پاکسازی در مناطق انجام شود.
وی به وجود ۴۰ میلیون هکتار حوزه آبخیز شهری در سطح ایران اشاره و بیان کرد: تاکنون اقدامات آبخیزداری در سطح چهار میلیون هکتار از این حوزه صورت گرفته و برای بقیه این مساحت از حوزه آبخیز شهری نیز باید با اثرگذاری و قوت بالا اقدامات لازم صورت گیرد.
معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: شبیهسازی در مطالعات مهار سیل اهمیت بسیار بالایی دارد لذا این مهم باید در دستور کار ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشور گنجانده و نسبت به آن اقدام شود.
وی همچنین گفت: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری وظیفه تامین آب را ندارد. وظیفه کارکنان این سازمان در استانهای جنوبی کشور که اخیرا با وقوع سیل مواجه بودهاند تخلیه آب از سازههای آبخیزداری است تا آمادگی لازم برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی بعدی وجود داشته باشد.
گرشاسبی افزود: وضعیت سازههای تحت مسوولیت این سازمان در سطح کشور باید در مواجهه با سیلابهای احتمالی بعدی حتی در استانهای خشک بطور ضروری مدیریت، کنترل و آماده برای کارایی موثر شوند تا هیچگونه خساراتی در این حوزه ایجاد نشود.
وی به درخواست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برای تامین ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در هشت استان سیلزده کشور اشاره و بیان کرد: علاوه بر این، مبلغ دیگری نیز در همین راستا در مسیر درخواست قرار گرفته است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اظهارداشت: ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری در استانهای کشور اجازه دارند برای مدیریت سازههای آبخیزداری، از بیرون سازمان نیز مشاور و امکانات لازم را به کمک بگیرند تا به محض تخصیص اعتبارات دولتی، پرداخت در این بخش صورت گیرد.
همایش معاونان آبخیزداری استانهای کشور که دیروز آغاز شد، امروز در مشهد پایان خواهد یافت.
هدف از تاسیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری "حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهرهبرداری اصولی از جنگلها، مراتع، زمینهای جنگلی، بیشههای طبیعی، زمینهای مستحدثه ساحلی، حفاظت و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزههای آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار" است.
تحقق این اهداف در چارچوب وظایفی همچون "تدوین سیاستهای بخش منابع طبیعی و توسعه این حوزه چارچوب توسعه پایدار، حراست و بهرهبرداری اصولی جنگلها، مراتع و بیابانها، تشخیص و تفکیک حریم قانونی زمینهای ملی، طراحی الگوها و نظامهای تولید وبهرهبرداری منابع طبیعی و آبخیزداری، جلب مشارکت عمومی در اجرای فعالیتها و همچنین تدوین و اجرای نظام اطلاعرسانی منابع طبیعی کشور" توسط سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری پیگیری میشود.
استان ۱۱۹ هزار و ۶۴ کیلومترمربعی خراسان رضوی معادل هفت درصد مساحت کل کشور، اقلیمی خشک و نیمهخشک دارد که ۷۵ درصد وسعتش بیابان است.
وسعت مراتع خراسان رضوی شش میلیون و ۵۶۶ هزار و ۲۹ هکتار معادل ۵۶ درصد از کل مساحت استان است. مساحت جنگلهای خراسان رضوی نیز با محاسبه بیشهزارها، درختچهها و جنگلهای دست کاشت حدود یک میلیون هکتار یعنی ۸،۵ درصد از کل وسعت استان را شامل میشود.
نظر شما