در این هفته، سعید اسماعیل خانبان رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و ساسان پورجعفری معاون تحقیقات مجری برنامه ملی آرین در سفر به چهارمحال و بختیاری از مراکز تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد به منظور توسعه همکاریها در راستای بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین بازدید کردند.
نادر زینالی مدیرکل امور مجلس و هماهنگی استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این هفته به شهرکرد سفر کرد تا در آیین معارفه علیرضا جیلان سرپرست جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان شرکت کند.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز ششم بهمن به همراه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نشستی با محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی داشتند تا در خصوص پیگیری مصوبات نظارت میدانی سال گذشته گفتوگو و روند اختصاص بودجه را بررسی کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در این دیدار بر لزوم در نظر گرفتن اعتبار ویژه برای اتصال خط ریلی لردگان به استان خوزستان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تاکید کرد و گفت: این طرح مسیر ریلی از استان اصفهان به خوزستان را متصل میکند و همه کشور از آن بهرهمند میشوند و اگر این طرح در کنار اتصال راه جادهای از اصفهان به خوزستان محقق شود، درآمدهای استان متحول خواهد شد.
غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این دیدار خشکسالیهای چند سال اخیر در استان و مشکلات ناشی از آن همچون بیکاری را متذکر شد و اهمیت تکمیل و اجرای طرحهایی همچون انتقال آب، گازرسانی و راهسازی مناطق روستایی از محل اعتبارات محرومیتزدایی در چهارمحال و بختیاری را مورد تاکید قرار داد.
استاندار و اعضای مجمع نمایندگان استان هفتم بهمن دیداری نیز با آیتالله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور داشتند که در این دیدار گزارشی از آخرین وضعیت استان در حوزههای مختلف و برنامهریزیهای انجام شده برای رفع مشکلات مردم از سوی استاندار ارائه شد و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی جداگانه، دغدغهها، نیازها و مشکلات حوزههای انتخابیه خود را مطرح کردند.
حضور ۲ ناشر از استان در نمایشگاه مجازی کتاب تهران، پیشبینی اقدامات لازم برای انتقال مرسولات مربوط به نمایشگاه کتاب در اداره کل پست استان و در نظر گرفتن اجرای ۱۰۰ عنوان برنامه فرهنگی و هنری در دهه فجر امسال از سوی کمیته هنر و هنرمندان را نیز میتوان از مهمترین رویدادهای فرهنگی استان در این هفته نام برد.
همچنین در هفتهای که گذشت مسوولان استانی در نشستهای کارگروه استانی اطلاعرسانی و آموزش گام ششم طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، شورای عالی تامین مسکن، ستاد استانی مقابله با کرونا، ستاد اجرایی خدمات سفر چهارمحال و بختیاری و نشست فرماندهان پایگاههای بسیج ادارات کل چهارمحال و بختیاری به بررسی برنامههای اجرایی پرداخته و تصمیمات جدیدی را برای بهبود روند اجرای این برنامهها اتخاذ کردند.
نشست هیات امنای پارک پتروشیمیایی بروجن و پارک اوره رزینی لردگان نیز در این هفته با حضور استاندار برگزار شد.
راه آهن چهارمحال و بختیاری از پیشرفت ۶۰ درصدی برخوردار شد
استاندار چهارمحال و بختیاری، تکمیل راهآهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد را از اولویتهای این استان برشمرد و گفت: این طرح در حال حاضر دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد است.
غلامعلی حیدری افزود: در صورت تکمیل طرح راهآهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد، این استان از بنبست خارج میشود و ارتباط استانهای مرکزی به بنادر جنوب تسهیل میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰۰ طرح نیمهتمام در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، تصریح کرد: تکمیل و بهرهبرداری از بخشی از این طرحها میتواند موجب ایجاد اشتغال پایدار در استان شود، همچنین برخی از این طرحها پیشران توسعه در استان محسوب میشوند و در صورت تکمیل موجب توسعه و پیشرفت استان خواهند شد.
روند شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری افزایشی است
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از افزایش موارد مبتلای سرپایی و بستری در این استان خبر داد و گفت: افزایش سرعت واکسیناسیون میتواند در مهار این وضعیت نقش موثری داشته باشد.
علی احمدی افزود: بر اساس رنگبندی جدید هیچ یک از شهرستانهای استان در وضعیت زرد، نارنجی و قرمز قرار ندارد اما استانهای همجوار با تغییر رنگ مواجه شدهاند که این موضوع میتواند تهدیدی برای شیوع کرونا در استان ما به شمار رود.
وی ادامه داد: از لحاظ آزمایشگاهی میتوان گفت که هنوز اُمیکرون در استان به سویه غالب تبدیل نشده است اما شواهد اپیدمولوژیک نشان میدهد که به سمت غالب شدن سویه اومیکرون در حال حرکت هستیم.
ارتفاع برف کوهرنگ ۳۵ درصد کسری دارد
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری ارتفاع برف ایستگاه کوهرنگ را ۶۶ سانتیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با دوره مشابه میانگین بلندمدت که ۱۰۲ سانتیمتر بوده ۳۵ درصد کسری دارد.
مهران چراغپور میانگین بارش سال آبی شهرستان کوهرنگ را ۶۳۱ میلیمتر بیان و تصریح کرد: میزان بارش باران این ایستگاه نیز در مقایسه با دوره مشابه میانگین بلندمدت که ۶۵۵ میلیمتر است با کاهش روبرو است.
وی همچنین بارش سال آبی جاری استان را ۲۹۵ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان بارش در مقایسه با دوره مشابه میانگین بلندمدت تغییر محسوسی ندارد.
سهمیه ۵۱ هزار واحدی چهارمحال و بختیاری از نهضت ملی مسکن
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق سهمیهبندی طرح نهضت ملی مسکن، سالانه ۱۲ هزار و ۷۹۰ مسکن در استان باید احداث شود که در مجموع چهار سال ۵۱ هزار و ۱۵۸ واحد میشود.
حسینعلی مقصودی با بیان اینکه دولت متعهد شده تا در مدت چهار سال، چهار میلیون مسکن احداث کند که سهم استان در مجموع ۵۱ هزار و ۱۵۸ واحد است، افزود: ۴۱ هزار و ۴۵۹ متقاضی در طرح نهضت ملی مسکن استان نامنویسی کردهاند که از این تعداد ۲۰ هزار نفر متقاضی مسکن در شهر شهرکرد هستند.
وی تعداد افراد حائز شرایط در طرح ملی مسکن استان را ۲۱ هزار و ۸۸ نفر اعلام و تصریح کرد: احراز شرایط به صورت برونسپاری به دفاتر پیشخوان دولت واگذار شده است که در همین راستا تیمی تشکیل شده و به صورت شبانهروزی حائزان شرایط را پایش میکند.
ثبت ملی هفت اثر میراث فرهنگی ناملموس چهارمحال و بختیاری
کارشناس ثبت میراث ناملموس اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت:این آثار شامل فنون پخت پلو اَجَر در سطح استان، فنون پخت کوفته شب علفا در شهرکرد، انجیربافی و فنون پخت سهپَزی در شهرستان لردگان، بخشی از آیین عروسی در بختیاریها، بازی بومی و محلی تنور خرابه (خرمنگِلی) و بازی بومی و محلی استاد و کارگر مرتبط با سطح استان است.
فریده احمدی افزود: با ثبت این آثار، مجموع آثار میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده این استان در فهرست آثار ملی ایران به ۹۱ اثر افزایش یافت.
بهرهبرداری از طرح اتصال ۲۶ روستای استان به شبکه ملی اطلاعات
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری گفت: برای اجرای این طرح در ۲ روستاهای صفیآباد شهرستان خانمیرزا و دهگاه بخش رودشت لردگان سایت جدید ارتباطی با صرف هزینه هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان احداث شده است و در دیگر روستاها نیز به منظور ارتقای خدمات ارتباطی از نسل دوم به ۳G و ۴G به طور متوسط ۴۸ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات طرح ملی USO اختصاص یافت.
مرتضی بلالی به تلاش برای کسب مجوزهای لازم برای اجرای ۶۲۴ کیلومتر فیبر نوری در قالب طرح توسعه ارتباطات روستایی (تار) در سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: هماکنون ۶۵ درصد از روستاهای استان از اینترنت پرسرعت همراه برخوردار هستند که با اجرای طرح توسعه شبکه فیبر نوری امید میرود تا پایان سال ۱۴۰۱ تمامی ۵۷۵ روستای بالای ۲۰ خانوار استان از خدمات ارتباطی نسلهای سوم و چهارم بهرهمند شوند.
تحقیقات علمی برای بهبود ژنتیکی و احیای مرغ لاین در دانشگاه شهرکرد دنبال میشود
سرپرست دانشگاه شهرکرد با اشاره به وجود زیرساختهای مطلوبی همچون کلینیک دامپزشکی، پژوهشکده پرندگان جونقان و مرکز تحقیقاتی طیور چالشتر در چهارمحال و بختیاری گفت: این دانشگاه آماده همکاری پژوهشی و تحقیقاتی با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در راستای بهبود ژنتیکی و احیای مرغ لاین آرین است.
یاسر پیرعلی افزود: پژوهشگران دانشگاه شهرکرد تاکنون برنامههای تحقیقاتی مختلفی را در حوزه دام و طیور اجرا کردهاند و در حال حاضر نیز با توجه به اهمیت ارتقاء نژاد مرغ لاین و بی اثر کردن تحریمها، آماده بررسی اختلال متابولیکی «آسیت» به عنوان یکی از بیماریهای خاص پرندگان در راستای بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به بررسیها و بازدیدهای انجام شده، زمینه این همکاری و اجرای طرحهای پژوهشی به زودی در پژوهشکده پرندگان جونقان مهیا خواهد شد.
ذخیره گندم در انبارهای چهارمحال و بختیاری مطلوب است
سرپرست اداره کل غله چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت تامین به موقع کالاهای اساسی مردم گفت: ذخیره گندم مورد نیاز این استان مطلوب است و تا سه ماه آینده به اندازه کافی در انبارها ذخیرهسازی شده است.
نعمتالله تقیزاده افزود: ظرفیت ذخیرهسازی گندم در استان ۱۴۵ هزار تن است و این ظرفیت بیش از مصرف یک سال مردم است که از این میزان ۲۷ هزار تن ملکی و ۱۱۸ هزار تن ذخیرهسازی بخش خصوصی است.
وی با اشاره به تامین کالاهای اساسی به خصوص گندم و نان به عنوان کالای اساسی و مورد نیاز خانوار گفت: هماکنون ۱۳ کارخانه آرد در استان مجوز فعالیت دارند که از این تعداد ۹ کارخانه با ۴۰ درصد ظرفیت فعال است و یک کارخانه در دست احداث و سه کارخانه غیرفعال است.
زیرساختهای گردشگری چهارمحال و بختیاری به موازات برنامههای توسعهای استان تقویت شود
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به احداث تونلهای جدید، جادههای در دست ساخت و توسعه محورهای ارتباطی موجود در استان، زیرساختهای گردشگری بهطور همزمان تقویت و احداث شود.
علی حیدری گوجانی گسترش اطلاعرسانی در سطح ملی و استانی مرتبط با حوزههای مختلف میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان را ضروری اعلام و تصریح کرد: شناسایی کمبودهای مربوط به زیرساختهای گردشگری در استان و برنامهریزی برای جبران این کمبودها از طریق جذب اعتبارات دولتی و مشارکت بخش خصوصی ضروری است.
نظر شما