به گزارش ایرنا، علی محمد زنگانه شنبه شب در نشست گفت و گوی بخش خصوصی و دولتی در سالن اجتماعات استانداری گلستان، اظهارداشت: دستگاه های مرتبط برای تامین زمین و واگذاری آن برای راه اندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی استان، ۱۰ روز فرصت دارند اختلافات خود را حل و فصل کنند.
سیدمحمد دهنوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان از وجود گره در راه اندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی گلایه کرد و گفت: این استان نیاز مبرم به این امکانات برای رونق صادرات محصولات کشاورزی دارد.
مختار مهاجر رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان زمین موردنیاز برای راه اندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی ۳.۵ هکتار اعلام و اضافه کرد: این زمین در قربان آباد گرگان و در اختیار راه و شهرسازی است که می تواند با واگذاری آن مشکل فعالان اقتصادی استان را در حوزه صادرات محصولات کشاورزی حل کند.
لزوم برنامه عملیاتی برای شیرین سازی آب خزر
استاندار گلستان در بخش دیگری با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در حل آب موردنیاز استان گفت: دستگاه های مرتبط با حوزه آب باید برنامه عملیاتی خود را برای شیرین سازی آب خزر اجرایی کنند.
زنگانه ادامه داد: نهادهای مربوط کار خود را برای عملیاتی شدن سریعتر شیرین سازی آب خزر با جذب سرمایه گذار آغاز کنند.
وی تاکید کرد: باید تلاش شود تا زودتر مناقصه جذب سرمایه گذار برای شیرین سازی آب و تا اواسط ماه آینده صورت بگیرد و قبل از فصل تابستان ۱۴۰۱ ، شیرینی آن را مردم بچشند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان خاطرنشان کرد : ۲.۵ سال است که این اتاق برای عملیاتی شدن این طرح مهم برای استان تلاش دارد ولی تاکنون اقدامی برای رفع گره آن صورت نگرفته است.
علیمحمد چوپانی از دادگستری استان خواست که از منظر ترک فعل با دستگاه مرتبط برخورد کرده تا دغدغه کمبود آب استان، سریعتر و ریشه ای حل شود.
وی افزود: این اتاق برای تسریع در شیرین سازی آب دریای خزر آماده همکاری در جذب سرمایه گذار است.
به گفته وی با اجرای این طرح می توان نه تنها مشکل تامین آب پایدار برای استان گلستان بلکه آب استانهای همجوار را تامین کرد.
چوپانی ایجاد فرصت شغلی جدید برای هفت هزار نفر را از دیگر ظرفیت شیرین سازی آب خزر در استان گلستان برشمرد و گفت : اکنون سالانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب برای مصرف ساکنان استان موردنیاز بوده که از منابع زیرزمینی تامین می شود و خشکسالی، افت منایع آبی سفره زیر زمینی کاهش داده است.
مشکل آب در گلستان پذیرفتنی نیست
رئیس کل دادگستری گلستان گفت : با توجه به قرار گرفتن گلستان در کنار بخشی از سواحل دریای خزر، وجود مشکل تامین آب برای بخش های مختلف در استان که حق مسلم ساکنان آن بوده، پذیرفتنی نیست.
حیدر آسیابی افزود: باید برای استفاده از ظرفیت آب خزر برای شیرین سازی، مطابق مجوز دریافت شده از وزارت نیرو ، برنامه ریزی و اقدام شود.
وی با اشاره به اعلام آمادگی بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری برای شیرین سازی آب، ضرورت تلاش بیش از گذشته دستگاه های مرتبط را دوچندان می کند.
سیدمحسن حسینی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان از دریافت مجوز شیرین سازی آب دریای خزر به میزان ۳۲ میلیون متر مکعب خبر داد و گفت : این شرکت تقاضای دریافت مجوز شیرین سازی آب از خزر برای استان ۱۰۰ میلیون متر مکعب داده است که تاکنون برای یک سوم آن مجوز صادر شده و پیگیری برای طی مراحل اداری آن برای مناقصه و جذب سرمایه گذار و عملیاتی شدن آن در دست انجام است.
استان گلستان با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما