تولید ۵۰ میلیون بشکه نفت از میدان مشترک آذر با تکیه بر توان داخلی

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر گفت: با تکیه بر توان داخلی و استفاده از پیمانکاران ایرانی، تولید تجمیعی از میدان مشترک آذر به ۵۰ میلیون بشکه رسیده است.

«مجید حبیبی» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به دیدار روز گذشته جمعی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور با رهبر معظم انقلاب، افزود: پیش از این نیز تولیدکنندگان بخش خصوصی کشور دیدار دیگری در آبان سال ۹۸ با رهبر معظم انقلاب داشتند.

وی با بیان اینکه در این جلسه تولیدکنندگان شاخص کشور به بیان دستاوردهای خود در سال‌های اخیر و با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پرداختند، ادامه‌داد: شرکت سروک آذر نیز در این سال‌ها پروژه خاصی را در صنعت نفت به انجام رسانده است و از همین رو در این جلسه حضور داشت.

حبیبی تاکید کرد: توسعه میدان نفتی آذر که میدان مشترک با عراق است، به لحاظ فنی از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار بوده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه تا پیش از این به لحاظ تکنولوژی و فناوری توسط شرکت‌های ایرانی امکان‌پذیر نبود، گفت: با صرف هزینه و نیروی انسانی در داخل کشور، سرانجام توانستیم میدان مشترک نفتی آذر را تولیدی کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر افزود: در این جلسه گزارش عملکرد و دستاوردهای خود را در زمینه توسعه این میدان گزارش کردیم.

وی ادامه‌داد: توسعه این میدان پیچیده در حالی توسط توان داخلی کشور چه در حوزه تکنولوژی و چه در حوزه نیروی انسانی به انجام رسید که در طرف دیگر میدان در عراق، رقبای جنگ اقتصادی شرکت‌هایی از کشورهای روسیه، آمریکا و کره جنوبی با دانش فنی بالایی حضور داشتند.

حبیبی تاکید کرد: در ایران نخستین بار است که یک کنسرسیوم تمام ایرانی با پیمانکاران و مشاوران ایرانی در این رقابت سربلند بوده است.

وی، تولید تجمعی از میدان آذر تا امروز را ۵۰ میلیون بشکه اعلام کرد و گفت: اکنون تولید روزانه از این میدان مشترک به ۴۲ هزار بشکه رسیده است.  

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر افزود: از نظر فنی، سروک آذر یکی از پیچیده‌ترین میادین نفتی غرب آسیا است  و با وجود اینکه بیش از ۱۱۰ سال است ایران به نفت دست پیدا کرده اما تکنولوژی توسعه این میدان در دسترس ایران نبود.

وی میزان سولفید هیدروژن نفت تولیدی از میدان آذر را ۶۵ هزار پی.پی.ام (واحد در میلیون) اعلام کرد و گفت: این میزان ۱۶ برابر سولفید هیدروژن در پارس جنوبی است و از همین رو نفت تولیدی از میدان مشترک آذر نفت تُرش به شمار می‌رود.

حبیبی با بیان اینکه با توجه به دکل‌های موجود در کشور، حفاری این میدان طولانی و پرهزینه بوده، ادامه‌داد: توسعه این میدان به لحاظ فناوری و تکنولوژی و ارتباط با دانشگاه و تامین تجهیزات خاص توسط استارتاپ‌ها منحصر به فرد بوده است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: در خصوص فاز ۲ مشغول تهیه پیشنهاد فنی برای ارائه به شرکت ملی نفت ایران هستیم و امیدواریم تا پایان سال در این مورد به جمع‌بندی لازم برسیم.

به گفته حبیبی، با فعال‌شدن فاز ۲ میدان نفتی آذر، امکان سرمایه‌گذاری و اشتغال بیشتر نیز فراهم خواهد شد.

وی به حضور این شرکت در جایزه بین‌المللی مدیریت پروژه (IPMA) اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در کشور شرکت سروک آذر برای توسعه میدان مشترک آذر مدال طلای این مسابقات را در بخش مگاپروژه از آن خود کرد.

حبیبی افزود: سال‌ها است یک مدل استاندارد مدیریت پرویژه در کشور در حال توسعه است و جایزه ملی در این سطح برگزار می‌شود، اما این نخستین بار است که یک شرکت ایرانی این مدال را در سطح بین‌المللی به دست می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه این مسابقات در ۱۰ بخش مختلف برگزار می‌شود، افزود: با این حال مهمترین بخش این مسابقات مربوط به بررسی مگاپروژه‌ها است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر ادامه‌داد: اگرچه دوره‌های زیادی از این مسابقات برگزار شده، اما تا پیش از این تنها هفت مدال طلا در بخش مگاپروژه‌ها اهدا شده است.

وی تاکید کرد: کسب این عنوان در جلسه روز گذشته به محضر رهبر معظم انقلاب ارائه شد.

حبیبی با اشاره به اینکه شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی  نشست خاص دیگری با رهبر معظم انقلاب داشتند، گفت: گزارش‌های لازم تقدیم شد و بخش‌هایی که نیاز به بررسی بیشتر دارد در کمیته‌ای سه‌جانبه مورد مطالعه قرار می‌گیرد.  

به گزارش ایرنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبحدیروز (یکشنبه) با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی، کارآفرینان و فعالان اقتصادی دیدار کردند و تولیدکنندگان را افسران و کارگران  را رزمندگان با اخلاص و با صفای دفاع مقدس در مقابل جنگ اقتصادی با امریکا خواندند.

ایشان با اشاره به سخنان صریح مسوولان امریکا درباره شکست خفت‌بار آنها در این نبرد سنگین، افزودند: مسوولان پرتلاش با «ایجاد سند نقشه راهبردی صنعتی» و «مدیریت، هدایت، نظارت و حمایت از تولید» مسیر کاهش و رفع آسیب‌ها و «شتاب گرفتن تولید، اشتغال و پیشرفت کشور» را با تلاش بیشتر ادامه دهند تا آثار این روند در زندگی مردم نمایان شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha