نشست‌ بررسی کتاب‌های روایت شده از زبان مادران شهدا در کرمانشاه برگزار شد

کرمانشاه - ایرنا- سلسله نشست‌های هفتگی نقد و بررسی کتاب‌های روایت شده از زبان مادران شهدا با عنوان روایت مادری عصر یکشنبه به میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه و با محوریت کتاب «خواب آذر» برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ نشست‌ تحلیل و بررسی کتاب‌ روایت شده از زبان مادر شهید رحیمی با عنوان «خواب آذر» از انتشارات سوره مهر با هدف تحقق منویات رهبر معظم انقلاب «مدظلّه العالی» در خصوص استفاده از زلال قریحه شاعران در پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با حضور «شوکت رحیمی هرسینی» مادر شهید «فرزاد رحیمی»، و «طیبه نجفی» نویسنده اثر؛ معصومه حسنی خونسار مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، افشین آزادی، رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه؛ زهره رستمی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه و با حضور شاعران محفل ادبی بیستون و فرهیختگان استان و جمعی از مادران شهدای دفاع مقدس در سالن اجتماعات اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه ضمن خیرمقدم و ادای احترام به مادران شهدا در این ویژه برنامه گفت: کتاب خواب آذر روایت مادری است که از پاره تن خود و عزیزترین هدیه ای که خداوند به او داده گذشته و عزیزترین هدیه خدا را برای حفظ جان و خاک و اقتدار میهن اسلامی نثار کرده است.

«معصومه حسنی‌خونسار» بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در مورد مادران شهدا چنین فرموده است: «بدانید امروز در هیچ جای‌ دنیا زنانی مثل این مادران شهدای ما، که مادر دو شهید، مادر سه شهید، مادر چهار شهید باشند، نیستند؛ در جامعه ما، مادرانی با این خصوصیات که از پدرها بهتر و قویتر و آگاهانه‌تر ایستادند، در این میدان بسیارند، این همان تربیت اسلامی است. این همان دامان پاک و مطهر و نورانی فاطمه زهرا(س) است و شما دختران و فرزندان فاطمه زهرا هستید، دنباله روان او هستید.»

وی خاطر نشان کرد: درباره مادران شهدا کتابهای خواندنی در سال‌های اخیر منتشر شده است مانند کتاب مهاجر سرزمین آفتاب که خاطرات کونیکو یامامورا (سبا بابایی) مادر شهید ژاپنی است و یا کتاب تنها گریه کن روایت زندگی اشرف سادات منتظری، مادر شهید محمد معماریان از شهدای قم است که با تقریظ ویژه رهبر معظم انقلاب در کشور مطرح شد. رهبر انقلاب فرموده اند: «با شوق و عطش، این کتاب شگفتی‌ساز را خواندم و چشم و دل را شستشو دادم. همه چیز در این کتاب، عالی است».

حسنی خونسار در ادامه بیان داشت: شهید فرزاد رحیمی جان خود را در راه اسلام فدا کرد و شهید شد اما مادر او وسایر مادران شهدا ایثاری فراتر از شهادت دارند که با یاد و خاطرات فرزند دلبندشان روز را به شب، و شب را به روز می رسانند و یا هنوز چشم انتظار آمدن او هستند.

نشست‌ بررسی کتاب‌های روایت شده از زبان مادران شهدا در کرمانشاه برگزار شد

بزرگداشت مادران شهدا وظیفه مسوولان است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ادامه بخشی از خاطرات مادر شهید را بازخوانی کرد و افزود: بزرگداشت و قدردانی از مادران شهدا و خانواده عظیم شان شهدا وظیفه ما است، زیرا امنیت،  اقتدار و سربلندی ایران اسلامی را از شهدا داریم، لذا این ایثار و از خودگذشتگی با هیچ جمله ای قابل تقدیر نیست.

حسنی خونسار در ادامه گفت: در همین راستا در کتابخانه های عمومی سلسله نشست های روایت مادری در حال انجام است که در کرمانشاه هم کتاب خواب آذر خاطرات شوکت رحیمی مادر شهید فرزاد رحیمی از برای تحلیل و بررسی و تجلیل از مقام مادران شهدا انتخاب شده است. در این کتاب با خواندن زندگی مادر شهید می فهمیم که چقدر معنویت و دینداری مادر پیش از تولد فرزند و پس از آن نقش مهمی در تعیین سرنوشت فرزندان دارد. 

او گفت: در استان کرمانشاه، تنها همین یک کتاب از مادران شهدا در منتشر شده است و خاطرات شنیدنی و چاپ نشده ای وجود دارد که امیدواریم با حمایت مسئولین آنها هم به کتابهایی خواندنی برای مردم و نسل جوان تبدیل شوند.

زنان ایرانی ورود خوبی به دنیای روایتگری جنگ داشته اند

مدیر حوزه هنری استان کرمانشاه با تعظیم به مقام شامخ شهدا و مادران شهدا گفت: مطالعات پایداری و تاریخ نگاری جنگ زیر بنای فرهنگی و اجتماعی جوامع مرتبط با پدیدار جنگ است و با سفیر گلوله های جنگ متولد می شود و دیگر نمی میرد، این خاطرات هم شان ادبی دارد و هم شان تاریخی و این منزلت کمی نیست.

«افشین آزادی» بیان کرد: خاطرات صادق ترین و نزدیکترین روایت به جنگ است و شاید به همین خاطر است که دنیا خاطرات جنگ را به موازات پیرشدن سربازانش جوان نگه می داردتا از قدرت نهفته ای که در این خاطرات وجود دارد برای حل مشکلاتش استفاده کند.

وی افزود: نکته قابل اعتا اینکه در این چند سال ورود زنان به میدان ادبیات جنگ است چه به شکل راوی و چه به شکل خاطره نگار، لذا به جرات می توان تمایز نقش زن ایرانی را در جنگ و مقاومت در قامت مادر، امدادگر، رزمنده، همسر، نویسنده و غیره احساس کرد.

مدیر حوزه هنری عنوان کرد: زنان ما موج تازه ای را در دریای شرافت و پایداری بلند کردند و اگر مادران و زنان ما در دوران جنگ تحمیلی مقاومت نمی کردند اکنون واژه ای به نام دفاع مقدس انتخاب نمی شد.

آزادی خاطر نشان کرد: همچنین در کرمانشاه نمونه هایی از زنان دلاور وجود دارد که با اقتدار از وطن دفاع کردند اکنون صدای جنگ با خاطرات بیشتر شنیده می شود.

وی در ادامه خاطرات همسر شهید خلبان فرج الله برات پور را تشریح کرد.

نشست‌ بررسی کتاب‌های روایت شده از زبان مادران شهدا در کرمانشاه برگزار شد

خاطرات مادران شهدا برای درس گرفتن نسل های بعد از جنگ است

«طیبه نجفی» نویسنده کتاب «خواب آذر» در این نشست گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون خاطرات مادران شهدا  فرمودند؛ «مادران شهدا جواهران قیمتی هستند و اگر غفلت کنید این جواهران قیمتی را از دست می دهید، عده ای دچار فراموشی شده اند و عده ای هنوز در بین ما هستند و باید در مورد آنان غفلت نکنید» لذا همین مسئله باعث دغدغه بیشتر من در مورد نگارش خاطرات مادران شهدا شد.

وی افزود: با توجه به خلئی که در روایت خاطرات شهدا توسط مادران بود انگیزه گرفتم که این کار را انجام دهم و کتاب «خواب آذر» را بنویسم.

نویسنده اثر بیان کرد: ما وظایفی در قبال مادران شهدا و خاطرات ارزشمند آنان داریم و باید بدانیم زندگی مادران در دوری از فرزندان شان چگونه گذشته است و این خاطرات را برای درس گرفتن در دفاع از میهن اسلامی سرمشق قرار دهیم و ولایت مداری را از شهدا یاد بگیریم.

همچنین در ادامه نشست روایت مادری، شعرخوانی توسط اعضای انجمن ادبی استان کرمانشاه برگزار شد و از مادران و خانواده‌های معظم شهدا در پایان برنامه با اهدای شاخه گل و لوح سپاس قدردانی و تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha