مقام موریتانی: سازشکاران با اسرائیل فاقد پشتوانه مردمی هستند

تهران - ایرنا- معاون سابق رئیس پارلمان موریتانی تاکید کرد که حکام عرب سازشکار با رژیم صهیونیستی فاقد پشتوانه مردمی هستند.

به گزارش ایرنا، «محمد غلام الحاج الشیخ» معاون سابق رئیس پارلمان موریتانی امروز (دوشنبه) در گفت وگو با پایگاه خبری «عربی ۲۱» تلاش برخی رژیم های عرب برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را ناشی از شکنندگی آنها و نداشتن پشتوانه مردمی دانست و در پاسخ به این سوال که چگونه به روند اخیر عادی سازی روابط برخی رژیم های عرب با رژیم صهیونیستی نگاه می کند، گفت: راز فروپاشی در شکنندگی و نداشتن پشتوانه مردمی نهفته است، زیرا ما نه حکومت های واقعی داریم و نه دولت ها و نهادهای واقعی. همه می دانند که اتحادیه عرب قوانین و کمیته های تحریم (رژیم صهیونیستی) را دارد و مثلاً با «انور سادات» (رئیس جمهور سازشکار مصر در دهه هشتاد) چگونه برخورد کرد.

وی افزود: در دهه هشتاد (پس از امضای توافقنامه سازش در دوره انور سادات با رژیم صهیونیستی)، سران عرب مصر را از اتحادیه عرب اخراج و مقر آن را از مصر به تونس منتقل کردند. آیا حکام عرب در آن زمان یا بعد از آن - که هرگونه مصالحه ای را به فلان کار و فلان کار منوط کردند- دیوانه بودند؟ قانون اتحادیه عرب که عادی سازی را رد می کند و نمی پذیرد، کجاست؟ چه شده که ناگهان از این قوانین، منشورها و همه معاهدات (جهان عرب) شانه خالی می کنیم و افراط گرایی صهیونیستی تبدیل به یک میانه روی محبوب و یک رویکرد شده و بر پیشانی نتانیاهو بوسه زده می شود و مجموعه موسوم به میانه روهای عرب (کشورهای سازشکار عربی) دُور افراط گرایی به رهبری امثال ترامپ حلقه می زنند؟ این وضعیت، شکنندگی حاکمانی را به شما نشان می دهد که بر گُرده مردمان خود سوار شده اند.

معاون سابق رئیس پارلمان موریتانی در پاسخ به این سوال که آیا با این وضعیت مسئله فلسطین تمام شده و از بین رفته است، تاکید کرد: نه هرگز. از بین رفتن مسئله فلسطین در سایه ابعاد و جوانب مدیریتی که دارد، غیرممکن است؛ بویژه با توجه به حضور ملت بزرگ فلسطین که انتفاضه سال ۱۹۸۷ میلادی و انتفاضه سال ۲۰۰۰ میلادی را رقم زدند و مدیریت کردند. این انتفاضه ها باعث شد تا برخی از کشورهای سازشکار سفارتخانه های صهیونیستها را ببندند و از این امر (سازشکاری) صرف نظر کنند. ما امیدواریم که به یاری خداوند متعال در آینده نیز این امر صورت گیرد. اگر فردا ملت قدرتمند فلسطین جمع شوند و تصمیم بگیرند که انتفاضه (دیگری) رقم بزنند، همه شرایط و معادلات دگرگون خواهد شد. عامل دیگری که آرمان و مسئله فلسطین را حفظ می کند، عامل "امت اسلامی" است که از فلسطین حمایت معنوی و مادی می کند.؛  معتقدم این امت از جاکارتا در شرق تا نواکشوت در غرب و حتی در درون گروههای مسلمان بانفوذ در کشورهای غربی و همچنین بقیه مردم آزاده جهان، همچنان زنده و پویا است و حضور دارد.

الحاج الشیخ همچنین پیش بینی کرد که انقلاب ها و بیداری اسلامی در کشورهای عربی در آینده با شدت بیشتری دنبال شود و گفت: بحران هایی که باعث وقوع انقلاب های بهار عربی شد، نه تنها همچنان پا برجاست بلکه انباشته شده است و در نتیجه همه عواملی که ممکن است باعث وقوع انفجار  اوضاع در آینده شود، رو به افزایش است و انقلاب ها بازآفرینی می شوند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha