حوادث جاده‌ای از نوع واژگونی در خراسان جنوبی افزایش یافت

بیرجند - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: افزایش حوادث جاده‌ای از نوع واژگونی خودرو که ۴۷ درصد مجموع تصادفات امسال را تشکیل می‌دهد، معضلی است که در استان با آن مواجه هستیم.

اسدالله جلال‌زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این گونه حوادث غالبا به دلیل توجه نکردن به جلو ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان رخ می‌دهد.

وی افزود: در حال حاضر ۲۲ سامانه نظارت تصویری و ۶۲ سامانه ثبت تخلف در سطح جاده‌های خراسان جنوبی فعال است که علاوه بر رصد ترددها، تخلف خودروها نیز ثبت می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: اطلاعات به دست آمده از سامانه دوربین‌های نظارت تصویری تاثیر بسزایی در کنترل ترافیک و رفع مشکلات احتمالی محورهای مواصلاتی دارد و تصاویر آنلاین به‌ منظور بهره‌برداری به‌موقع در اختیار پلیس‌ راه و اداره کل مدیریت بحران نیز قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ۷۸ محور استان به سامانه تردد شمار مجهز است ادامه داد: به دلیل سهم بیش از ۹۵ درصدی حمل و نقل جاده‌ای استان در جابه‌جایی کالا و مسافر و نیز انعطاف‌پذیری، پوشش سراسری و گستره وسیع فعالیت و تاثیرگذاری آن بر رشد و توسعه سایر بخش‌های استان، موضوع "ارتقای ایمنی حمل و نقل جاده‌ای" اهمیت مضاعفی را نشان داده که یکی از راه‌های مهم دستیابی به این هدف، از طریق توسعه سامانه‌های هوشمند حمل و نقل است.

جلال‌زاده گفت: همچنین سامانه‌های ثبت تخلف سرعت این اداره کل توانسته از ابتدای امسال بیش از ۳۳ میلیون پلاک‌خوانی داشته باشد که منجر به شناسایی بیش از ۱۷۲ هزار تخلف سرعت شده است.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۵۶ درصد موارد مذکور مربوط به ثبت سرعت‌های متوسط وسایل نقلیه بوده است گفت: تحلیل و به‌کارگیری اطلاعات به دست آمده از سامانه‌های تردد شمار و ثبت تخلف و دیگر سامانه‌های هوشمند راهداری می‌تواند به امنیت سفر و ارائه اطلاعات صحیح و به‌روز برای کاربران جاده‌ای منجر شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی افزود: در همین زمینه تماس با سامانه گویای ۱۴۱، برنامه‌ریزی و مدیریت سفر در مسیر، بهره‌مندی از امکانات مجتمع‌های خدماتی رفاهی، رعایت نکات ایمنی، استراحت و توقف ۱۵ دقیقه‌ای بعد از هر ۲ ساعت رانندگی از جمله راهکارهای سودمند در کاهش این نوع از تصادفات به شمار می‌آید.

وی بیان کرد: براساس داده‌های سامانه‌های هوشمند حمل و نقل در راه‌های استان خراسان جنوبی تردد از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است.

استان پهناور و کویری خراسان جنوبی ۱۷ هزار و ۸۲ کیلومتر راه دارد و ششمین استان از نظر طول راه‌ها در سطح کشور است. این پهناوری و فاصله زیاد بین شهرهای استان در نتیجه رانندگی طولانی مدت لزوم افزایش ایمنی راه‌ها را دوچندان کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha