زیرساخت‌های نمایشگاه مجازی کتاب تهران تقویت شود

تهران- ایرنا- مریم اسلامی، شاعر و نویسنده کودک، گفت: تجربه‌ برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در سال گذشته نشان داد که در صورت فراهم بودن بسترهای لازم و زیرساخت‌ها قطعا موفق خواهد بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایشگاه مجازی کتاب تهران، امروز به کار خود پایان می دهد، این نمایشگاه که تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب به فروش رسانده است، با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد اما به نظر می رسد، زیرساخت‌های آن همچنان نیاز به تقویت دارند.

مریم اسلامی، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با ارزیابی مثبت از برگزاری دور اول نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیان کرد: اجرای نمایشگاه کتاب به‌صورت مجازی، امکان دسترسی آسان همه‌ مردم از شهرهای دور و نزدیک را به کتاب فراهم می‌کند و از جهت صرفه‌جویی در زمان و کاهش هزینه‌های رفت وآمد بسیار مطلوب است.

وی افزود: تجربه‌ برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در سال گذشته نشان داد که در صورت فراهم بودن بسترهای لازم و زیرساخت‌ها قطعا موفق خواهد بود.

این شاعر و نویسنده کودک نوجوان، تأکید کرد: ضروری است برای شرکت حداکثری ناشران و مردم در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، زیرساخت‌های لازم و همچنین دسترسی، جستجو و خرید آسان کاربران تمام نقاط کشور با هر سطحی از تجربه‌ خرید دیجیتال تقویت شود.

اسلامی با تأکید بر نقش رسانه‌ها برای تبلیغ این رویداد فرهنگی، گفت: باید از ظرفیت و مشارکت رسانه‌های مختلف برای حضور حداکثری در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران استفاده کرد و رسانه‌ها نیز در این زمینه نقش‌آفرین باشند. معرفی تازه‌های کتاب در هر رشته توسط متخصصان آن رشته نیز می‌تواند راهگشا باشد و امکان بهتر معرفی کتاب‌ها و آشنایی مخاطبان و علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی را با آثار تازه منتشر شده در موضوع‌های مختلف مورد علاقه‌شان فراهم می‌کند.

این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان، فراهم کردن شرایط و امکان ارسال رایگان کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران را اقدام بسیار خوب و کمک‌کننده‌ای دانست و افزود: پست سریع و دریافت بدون مشکل کتاب‌ها توسط خریداران نیز می‌تواند در مقبولیت نمایشگاه‌های مجازی کتاب، موثر باشد.

اسلامی اظهار کرد: تخصیص بُن‌های کتاب به اقشار مختلف جامعه نیز در استقبال مردم به کتاب و متعاقب آن افزایش سرانه مطالعه و کتابخوانی بسیار موثر است.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران دریچه‌ای برای معرفی کتاب‌های خوب به جامعه است

شهلا انتظاریان، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در دنیای امروز همه فعالیت‌ها و کارها به‌صورت مجازی شده و در حوزه نمایشگاه کتاب نیز با توجه به این‌که در حال حاضر به دلیل بیماری کرونا، امکان برگزاری نمایشگاه حضوری نیست، نمایشگاه مجازی کتاب، بهترین اقدامی است که در این شرایط می‌توان، انجام داد.

وی با بیان این‌که نمایشگاه مجازی کتاب تهران ظرفیت خوبی برای دیده‌ شدن کتاب‌ها است، افزود: بازار کتاب در ایران وضعیت مطلوب و خوبی ندارد و تیراژ کتاب‌ها پایین است، بنابراین هر اقدامی که به بهبود اوضاع نشر و بازارکتاب کمک کند، به نفع جامعه، فرهنگ و آموزش کشور است.

این نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان، گفت: در حال حاضر کتاب‌هایی که ارزش ادبی چندانی ندارند، بیشتر دیده می‌شوند، اما کتاب‌هایی که برای مخاطبان مفید هستند، در دایره توجه قرار نمی‌گیرند. بر این اساس ضروری است، کتاب‌هایی که نویسندگان برتر و مطرحی دارد و جوایزی به آنان تعلق گرفته و در جشنواره و جوایزه مختلف ارزیابی و سرند شده‌اند، به شکل پررنگ‌تر و ویژه‌تری مورد توجه قرا گرفته و به مخاطبان معرفی شوند.

انتظاریان بیان کرد: درحال حاضر این کتاب‌ها آن‌طور که باید و شاید به جامعه معرفی نمی‌شود و نیاز است اقدامی برای معرفی و بیشتر دیده شدن این کتاب‌های خوب در صفحات مجازی انجام شود. برهمین اساس نمایشگاه مجازی کتاب تهران می‌تواند، دریچه‌ای برای معرفی کتاب‌های خوب به مخاطبان و علاقه‌مندان حوزه کتاب و کتابخوانی باشد.

وی در پایان درباره مزیت‎ها و ویژگی‎های نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز گفت: در نمایشگاه حضوری بیشتر ساکنان تهران و شهرهای نزدیک می‌توانستند از فرصت نمایشگاه استفاده کنند، اما در حال حاضر افراد از شهرهای مختلف کشور می‌توانند به این نمایشگاه و کتاب‌های عرضه‌شده دسترسی داشته باشند.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران، امروز به کار خود پایان خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha