به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بین مفاصل به طور طبیعی نوعی روانکننده وجود دارد، زمانی که در بیماری آرتروز میزان تولید این روانکننده کاهش مییابد، مفاصل و غضروفها به هم ساییده میشوند و علاوه بر ایجاد درد، باعث میشود بیمار در انجام فعالیتهای عادی مانند راه رفتن و نشستن با مشکل مواجه شود.
از طرفی بیماری آرتروز عامل از بین رفتن غضروف بین مفاصل است. در این حالت مفاصل و استخوانها هنگام حرکت ساییده میشوند که با علائمی مانند درد، تورم و سفتی همراه هستند.
محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی برای کاهش درد ناشی از آرتروز به دنبال بررسی مسیرهای مولکولی هستند که درد را به مغز منتقل میکنند.
در این راستا یک مسیر سیگنالینگ شناسایی کردند که درد آرتروز را منتقل میکند.
ادامه تحقیقات نشان میدهد با مسدود کردن این مسیر میتوان درد را کاهش داد. احساس درد نتیجه وجود یک مولکول در محل دردناک است که با گیرندهای روی عصب حسی تعامل میکند و مجموعهای از رویدادها را شکل میدهد که نتیجه آن تولید سیگنال است. این سیگنال از طریق سلول عصبی حرکت میکند و توسط مغز به عنوان درد تفسیر میشود.
در این مطالعه یک مسیر خاص شامل مولکول آرتمین و گیرنده آن GFRα۳ مورد مطالعه قرار گرفتند. مطالعات قبلی نشان داد این مسیر در مدلهای حیوانی مبتلا به آرتروز در سطوح بالاتری قرار داد.
در ادامه مطالعات مشخص شد در موشهای مبتلا به آرتروز، میزان GFRα۳ در اعصاب حسی هم افزایش مییابد. در ادامه موشهای مبتلا به آرتروز با آنتیبادیهای مونوکلونال که به GFRα۳ متصل میشوند، درمان شدند که از اتصال آرتمین به محل و تحریک سیگنالهای درد جلوگیری میکند. موشها پس از این درمان فعالیت عادی داشتند و مشخص بود از درد رنج نمیبرند.
قرار است این روش در توسعه داروهایی برای درمان آرتروز در انسان نیز مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۲۷۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آرتروز زانو مبتلا بودند.
استامینوفن، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و انواع مسکن، داروهای رایجی هستند که این افراد برای کاهش درد استفاده میکنند که هیچ نقشی در درمان بیماری ندارند.
مطالعات بنیاد آرتریت آمریکا نشان میدهد غذاهای سالم شامل انواع غلات سبوسدار، میوهها و سبزیجات تازه و آجیل منجر به کاهش التهاب و درد ناشی از آتریت میشوند.
از طرفی ادامه این مطالعات نشان میدهد وزن تاثیر مستقیمی بر شدت آرتریت دارد. هر یک پوند کاهش وزن (معادل ۰.۴۵ کیلوگرم)، فشار بار اضافی وارد شده به زانو را حدود ۴ پوند کاهش میدهد.
بنابراین کاهش وزن و دستیابی به سایز متعادل قدم مهمی برای کاهش درد ناشی از آرتروز و آرتریت است.
نتایج این مطالعه در نشریه Frontiers in Neuroscience منتشر شده است.
a
نظر شما