به گزارش ایرنا ، مختار مهاجر روز سه شنبه در نشست خبری اظهارداشت: برای دستیابی به افزایش تولید طی بازه زمانی مزبور، سرمایه گذاری ۱۵۰ هزار میلیارد ریالی شامل ۱۰۰ هزار میلیارد ریال در حوزه جذب تسهیلات و ۵۰ هزار میلیارد ریال در حوزه عمرانی نیاز است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری رونق تولید محصولات کشاورزی استان براساس اولویت های در حوزه های دامپروری، باغبانی، زراعی و ایجاد زیرساخت های موردنیاز از جمله تکمیل زهکشی اراضی در ۲۸۰ هزار هکتار، ایجاد پرورش شهرک میگو در سطح ۶ هزار هکتار، ایجاد باغ های مثمر در سطح ۲۰ هزار هکتار است.
به گفته مهاجر فقط با بهره برداری از طرح زهکشی در سطح ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی، یک میلیون تن به تولیدات سالیانه محصولات کشاورزی استان افزوده خواهد شد.
وی اضافه کرد: اکنون سرمایه گذاری جذب شده در بخش کشاورزی استان شامل تسهیلات بانکی ۱۴ هزار میلیارد ریال و اجرای طرح های عمرانی از محل اعتبارات ملی، پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بوده است در حالی که این رقم در سال ۹۲ برای پرداخت تسهیلات بانکی ۸۴۰ میلیارد ریال و اعتبارات ملی تخصیصی برای اجرای طرح های عمرانی ۲۷۰ میلیارد ریال بود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: علاوه بر این سهم بخش کشاورزی استان از اعتبارات استانی به ۲۸ درصد افزایش یافته است در حالی این رقم در سال ۹۲ ، ۷.۸ درصد از اعتبارات استانی بوده است.
وی تاکیدکرد: جذب سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان شتاب گرفته و وجود نقشه راه در این بخش، فعالیت ها را برای تحقق پایداری و رونق تولید محصولات کشاورزی استان، دوچندان می کند.
به گفته وی با تحقق افزایش تولید محصولات کشاورزی در پایان برنامه پنج سال آینده، ۴۵۰ هزار میلیارد ریال به نرخ سال جاری، درآمد در بخش کشاورزی برای استان به دست می آید و درآمد سرانه بهره برداران این بخش نیز حدود ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.
وی یادآور شد: براساس تولیدات محصولات کشاورزی در سال زراعی ۴۰۰ - ۹۹ و با وجود خشکسالی، ۳۳۰ هزار میلیارد ریال درآمد بخش کشاورزی استان بوده است.
قابلیت اجرای طرح نوین آبیاری در ۱۸۰ هزار هکتار
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت : در این استان ۲۴۰ هزار هکتار اراضی آبی وجود دارد که ظرفیت اجرای نوین آبیاری در سطح ۱۸۰ هزار هکتار امکان دارد.
وی ادامه داد: اکنون طرح مزبور در سطح ۷۱ هزار هکتار آبیاری پرفشار و در هشت هزار هکتار آبیاری کم فشار اجرا و مورد بهره برداری کشاورزی برای تولید قرار گرفته است.
به گفته وی با اجرای این طرح راندمان آبیاری از ۳۸ به ۷۰ درصد افزایش یافته است.
مهاجر بر حمایت بیش از گذشته دولت در ارائه تسهیلات بانکی ارزان قیمت در گسترش طرح نوین آبیاری در اراضی کشاورزی این استان تاکید کرد.
وی با اشاره به این که ۵۷۱ آب بندان با پوشش ۹ هزار هکتار ظرفیتی برای ذخیره آب های سطحی برای توسعه بخش کشاورزی، رونق گردشگری و توسعه فعالیت های شیلات در استان است، گفت: طرح لایروبی این آب بندان ها از سه سال قبل با امضای موافقت نامه سه جانبه جهادکشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی واستانداری به اجرا در آمده است.
وی بیان کرد: تاکنون مطالعه اجرای لایروبی در سطح سه هزار هکتار از آب بندان های زیر پوشش جهادکشاورزی استان با هدف ذخیره سازای و تامین آب زراعی پایان یافته و لایروبی در سطح یک هزار و ۵۰۰ هکتار از آب بندان انجام شده و در سطح ۸۰۰ هکتار عملیات در دست اجرا است.
وی ادامه داد: با لایروبی ۲ هزار ۲۰۰ هکتار از سطح آب بندان های استان، ظرفیت ذخیره آب نزدیک به ۲۰۰ هزار متر مکعب آب افزایش می یابد.
افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در این استان از ۱.۸ اسب بخار در هکتار سال ۹۲ ، اکنون به ۲.۶۹ اسب بخار در هکتار افزایش یافته است.
وی افزود: این موفقیت در حوزه افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان با سرمایه گذاری در جذب ۹ هزار دستگاه تراکتور طی این بازه زمانی بوده است، : رویکرد این سازمان سرمایه گذاری در استفاده از تکنولوژی نوین است.
به گفته وی با توجه به کشت سالانه ۲ تا سه نوبت انواع محصول در هر هکتار از اراضی استان، سرمایهگذاری بیش از گذشته در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی برای رونق تولیدات ضروری است.
اولویت نخست فعال سازی صنایع تبدیلی
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: اکنون جذب سرمایه گذاری برای توسعه جذب مواد خام تولیدی با به روز کردن و افزایش ظرفیت صنایع تبدیلی مورد نیاز در بخش کشاورزی استان جزو اولویت نخست به شمار می رود.
مهاجر افزود: اکنون ظرفیت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی استان به سه میلیون و ۹۰۰ هزار تن در سال رسیده که این رقم در سال ۹۲، یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن درسال بود.
وی از سرمایه گذاری در حوزه گسترش گلخانه تولید سبزی و صیفی در استان خبر داد و گفت: این حرکت طی سال های اخیر عملیاتی شده و اکنون ۸۰ هکتار گلخانه مورد بهره برداری رسیده و بیش از ۵۰۰ هکتار گلخانه در دست و پروانه صادر شده و متقاضیان پیگیر جذب تسهیلات بانکی مورد نیاز هستند.
به گفته وی سازمان جهادکشاورزی استان برای ایجاد ۲ هزار هکتار گلخانه با تولید سالیانه ۷۰۰ هزار تن هدفگذاری کرده است.
وی ادامه داد: اکنون از سطح هشت هزار هکتار زمین زراعی اختصاص یافته به کشت سبزی و صیفی در استان، حدود ۳۰۰ هزار تن محصول در سال زراعی با مصرف آب بیشتر تولید می شود .
مهاجر، بهره برداری از ۱۳۶ طرح عمرانی و تولیدی اقتصادی کشاورزی با سرمایه گذاری افزون بر ۱۱ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال ، سرمایه گذاری به نژادی در دام های سبک و سنگین و کاهش آسیب به مراتع موجود در استان، تکمیل زنجیره تولید تخم مرغ سه میلیون قطعه در گنبدکاووس و تولید ۷۰ هزار تن در سال، بهره برداری از کشتارگاه صنعتی دام سنگین در زیرمجموعه نخستین زنجیره تولید گوشت قرمز استان با ظرفیت ۶ هزار و ۳۰۰ راس دام، توسعه باغ های مثمر در سطح ۲۰ هزار هکتار از اراضی شیب دار را از دیگر طرح های مهم در دست اجرا بخش توسعه کشاورزی استان برشمرد.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.
استان گلستان با این جمعیت بهره برداران کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
نظر شما