به گزارش ایرنا ، دکتر فرهاد غلامی عصر سه شنبه پس از بازدید از مراکز درمانی شهرستان رامسر به عنوان پرچمدار وضعیت قرمز کرونایی مازندران گفت که در حال حاضر آمار مراجعه سرپایی روزانه به مراکز درمانی به خاطر داشتن علائم اومیکرون به حدود پنج هزار نفر رسیده است که نشان می دهد روند تولید بیمار در استان بسیار شتابان است.
وی که در نشست ستاد کرونای غرب مازندران سخن می گفت ، با پیش بینی این که طی سه تا پنج روز آینده آمار بیماران مشکوک مبتلا به اومیکرون به ۱۰ هزار نفر برسد ، ابراز نگرانی کرد : سیستم بهداشت و درمان مازندران تنها توان پوشش دهی ۹ هزار مراجعه سرپایی را دارد و فراتر رفتن آمار ابتلا از این رقم نظام درمانی استان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر ضرورت قطع زنجیره تولید بیمار اومیکرونی تاکید کرد و گفت : رسیدن به این هدف علاوه بر اعمال محدودیت های دو هفته ای ، نیازمند رساندن آمار تزریق دز سوم واکسن کرونا به میزان ۷۰ درصد هستیم.
وی افزود : باید همه توانمان را به کار بگیریم تا طی ۱۰ روز آینده با بردن واکسن به محل های تجمعی نظیر کارخانه ها ، آن را در دسترس مردم قرار دهیم.
دکتر غلامی اعمال محدودیت های مربوط به رنگ بندی های کرونایی در شهرستان های استان را ضروری خواند و تاکید کرد : در مناطق قرمز و نارنجی محدودیت ها باید با دقت و نظارت بیشتری اعمال شود.
وی با اظهار این که محدودیت ها باید در دو سطح فردی و اجتماعی اعمال شود ، افزود : در سطح فردی محدودیت شامل قرنطینه پنج روزه بیماران است تا کسی ارتباط نداشته باشد و زنجیره قطع شود و در سطح اجتماعی نیز محدودیت ها شامل تعطیلی هرگونه تجمع و دورهمی ، تالارها ، رستوران ها ، برگزاری مراسم اعم از عزا و عزاداری و برپایی دیگر تجمعات بویژه در مناطق نارنجی و قرمز است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با هشدار این که عدم رعایت پروتکل ها نه تنها افزایش بیماران سرپایی و بستری را در پی دارد، بلکه سبب می شود سیستم بهداشتی و درمانی پاسخگوی نیاز این میزان بیماران نباشد ، گفت : عادی انگاری ها نه تنها ما را با افزایش مرگ و میر مواجه خواهد کرد، بلکه عوارض ناشی از ابتلا به کرونا شامل نارسایی های قلبی، ریوی، کلیوی را هم به افراد تحمیل خواهد کرد.
دکتر غلامی همچنین با اشاره به قرمز بودن وضعیت کرونایی شهرستان رامسر ، گفت که دانشگاه علوم پزشکی توجه ویژه و بیشتری به این شهرستان دارد و با توجه به افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی ، داروی رمدسیور و سرم به اندازه یک هفته برای مراکز درمانی رامسر تامین شده است.
وی افزود : در حال حاضر مازندران برای دو هفته ذخایر استراتژیک در اختیار دارد که در صورت نیاز برای تمامی مراکز درمانی ارسال خواهد شد و تلاش بر این است که برای استان ذخایر استراتژیک بیشتری فراهم کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به پرسش حاضران پیرامون چگونگی رنگ بندی وضعیت کرونایی و وجود ابهام برایشان در این زمینه هم توضیح داد : رنگ بندی بر اساس آمار ابتلا و بستری است به این صورت که شماره ملی افرادی که تست پی سی آر آنان مثبت است در سامانه ماسک ثبت می شود و در مجموع اگر آمارابتلا روزانه بیش از ۲۵ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت باشد آن منطقه در وضعیت قرمز قرار می گیرد ، بین ۱۰ تا ۲۵ نفر در وضعیت نارنجی و کمتر از آن به تناسب در وضعیت زرد و آبی تعریف می شود.
وی افزود : با توجه به این که در حال حاضر ۱۶ بیماری مبتلا به کوید ۱۹ در بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر بستری هستند و جمعیت این شهرستان هم ۸۰ هزار نفر است ، قطعا رنگ کرونایی آن اگر قرمز نباشد حتما نارنجی است.
نظر شما