به گزارش ایرنا، مدیر جهادکشاورزی میاندوآب در این آیین اظهار داشت: یکی از این طرحها مرکز فرآوری و بوجاری بذور گواهی شده است که با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۵۰۰ تن در سال، با هزینه ۳۶.۵ میلیارد ریال، در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع با هزار مترمربع تأسیسات مسقف احداث شدهاست.
علی دیانتی با اشاره به اینکه با آغاز بهرهبرداری از این واحد تولیدی برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰ نفر به طور غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم شده است، افزود: برای اجرای این طرح ۱۶.۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از اعتبارات توسعه روستایی به عاملیت صندوق کار آفرینی امید پرداخت شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را تولید بذور گواهی شده با خلوص بالا، ارقام سازگار با منطقه و مقاوم به تنش های محیطی، تامین بذور مورد نیاز کشاورزان منطقه و در نهایت افزایش عملکرد محصولات زراعی در واحد سطح، برشمرد و گفت: بذور پرورشی تولید شده در مرکز تحقیقات کشاورزی میاندوآب با نظارت فنی بر کلیه مراحل زراعی، در اراضی کشاورزان پیشرو کشت می شود و بذور مادری تولید شده، مجدداً کشت و محصول تولیدی بعد از آنالیز، بوجاری و تأیید درجه خلوص بالای ۹۸ درصد بصورت بذر گواهی شده در سطح وسیع در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب بیان کرد: به منظور افزایش عملکرد در واحد سطح هر سال اقدام به توزیع بذور گواهی شده و مادری در بین زارعان میشود و در سال زراعی امسال نیز، نزدیک به ۸۰۰ تن بذور گواهی شده و مادری در محصولات زراعی شامل ۷۴۰ تن بذر گندم، ۱۵ تن جو، ۵ تن چغندرقند، ۳۰ تن ذرت، ۴.۵ تن یونجه، ۲.۵ تن نباتات علوفه ای کم آب بر، ۷۵۶ کیلوگرم کلزا و ۲ تن بذور سبزیجات و سایر محصولات زراعی تهیه و در بین زارعین توزیع شده است.
دیانتی افزود: همچنین ۱۰ طرح اجرای سیستمهای نوین آبیاری بارانی، قطرهای و کم فشار امروز به مساحت ۵۲ هکتار، با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم برای ۱۵ نفر و غیرمستقیم برای ۳۰ نفر به بهرهبرداری رسید.
وی اضافه کرد: این طرحها با هدف افزایش راندمان و صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی اجرا شده است که جهت اجرای آنها از محل اعتبارات ملی، حدود ۱۶ میلیارد ریال کمک بلاعوض دولتی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۹ هزار و ۱۱۱ هکتار از اراضی کشاورزی میاندوآب به سیستمهای نوین آبیاری، مجهز شده که شامل ۶ هزار و ۴۱۶ هکتار آبیاری بارانی، ۴۷۸ هکتار آبیاری قطره ای، ۲۱۷ هکتار آبیاری کم فشار و ۲ هزار هکتار نوار آبیاری تی تیپ می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب همچنین از آغاز بهرهبرداری از پروژه سیستم های نوین آبیاری داخل شبکه واحد عمرانی یک ( اراضی پایاب بند انحرافی سد نوروزلو شهرستان میاندوآب) در سطح ۶۷۰ هکتار، با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در شش ماهه اول سال آینده خبر داد.
به گزارش ایرنا، آیین بهرهبرداری از طرحهای جهاد کشاورزی میاندوآب به صورت نمادین و همزمان در مرکز تحقیقات کشاورزی این شهرستان اجرا شد.
نظر شما