به گزارش خبرنگار ایرنا، جلال انصاری روز چهارشنبه در دومین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها که در محل مجلس قدیم برگزار شد در نطق پیش از دستور با بیان اینکه که اگر تغییر نکنیم، دیگران ما را تغییر خواهند داد، افزود: باید استعدادهای کشور بیشتر شناخته شود البته کارهای خوبی در گذشته انجام شده است و در این زمینه لازم است در مجلس و دولت تلاشهای بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: در حالی که تشکیلاتی به نام وزارت راه و شهرسازی داریم اما شهرداری ها تبدیل به شهرسازی شدهاند.
نماینده استان یزد در شورای عالی استانها با ضروری خواندن تحول در سازمان تأمین اجتماعی از مشکلات کارگران هم گفت و خاطر نشان کرد: کارگری که بیمه تأمین اجتماعی است، پس از 30 سال، پنج میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان پول در صندوق تأمین اجتماعی واریز میکند و این اصلا عادلانه نیست.
انصاری تاکید کرد: امیدواریم از دل شورای عالی استانها، با برنامه ریزی، مطالعات و آموزش، نمایندگان مجلس و وزرا معرفی شوند.
مردم باید از سود معادن استان فارس بهره مند ببرند
نماینده استان فارس در شورای عالی استانها اظهارداشت : مردم باید از سود معادن استان فارس بهره ببرند و در معادن این استان سهیم باشند.
سینا ساریخانی افزود: امروز همه استان های کشور درگیر انواع و اقسام مشکلات اقتصادی هستند اما با حضور دولت، مجلس و شورای عالی استانها، این امید است که وضعیت کنونی بهبود یابد.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات مردم، دلسوزانه باید پیگیر باشیم، اظهارداشت: باید رویکرد جهادی داشته باشیم. مردم، بسیار صبور و عزیز هستند و با عشق و ایمان و وقت گذاشتن، باید با همه وجود خدمت کرد تا شرمنده آنها نشویم.
ساریخانی به مشکلات اقتصادی، صنعتی و عمرانی استان فارس اشاره کرد و گفت: استان فارس ۳۶ شهرستان دارد و نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان است و این استان سرشار از ظرفیتها است و باید تحولی در نگاه مدیریتی ایجاد شود و معادن فراوانی در این استان و شهرستان خرم بید مانند معادن خاک، سنگ و آهن وجود دارد که مردم باید در آن سهیم باشند.
نماینده استان فارس در شورای عالی استانها تصریح کرد: نداشتن بودجه کافی ادامه حیات شوراها را با مشکل روبرو کرده است.
شوراها بودجه مناسب در حد جایگاه و نیاز خود ندارند
نماینده استان البرز در شورای عالی استانها نیز گفت: شوراها بودجه مناسب در حد جایگاه و نیاز خود ندارند و این عدم تناسب سبب شده است در ادامه، شوراها دچار مشکل شوند.
ایرج بذرگری افزود: شوراها در راستای تحقق مردم سالاری دینی نظام مقدس جمهوری اسلامی شکل گرفت و تاکیدهای موکد حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای همیشه اصل بر این است که اداره امور مردم به دست خودشان باشد و این بهترین راه برای جلوگیری از اتلاف بودجه است.
وی ادامه داد: در این راستا دو نهاد شکل گرفت که هر یک وظایف جداگانه و گاهی مشترک دارند، مجلس برای امور ملی و شورا برای امور محلی.
نماینده استان البرز در شورای عالی استان ها اضافه کرد: اما در ساختار این دو نهاد مردم سالاری دینی دو تبعیض ناروا وجود دارد، شوراها بودجه مناسب در حد جایگاه و نیاز خود ندارند و این عدم تناسب سبب شده است در ادامه دچار مشکل شویم همچنین اجرایی نشدن قانون و وظایف و اختیارات شوراها باعث شده است جایگاه شوراها ارتقا نیابد.
بذرگری افزود: نقش رسانه ها در ارتقا نیافتن شوراها نیز کم نبوده است و متاسفانه به درستی به امور شوراها پرداخته نمی شود بنابراین اعضای شورای عالی استانها باید به دنبال افزایش بودجه و جایگاه شوراها باشند تا این نهاد مردمی بتواند به وظایف خود عمل کند.
نماینده استان البرز در شورای عالی استان ها با اشاره به جایگاه رسانه ها گفت: رسانه ها باید فعالیت های شورای عالی استانها را به صورت جدی منتشر کنند و پیشنهاد میکنم برنامه ای منظم در صداوسیما داشته باشیم.
نظر شما