به گزارش ایرنا، روز چهارشنبه هیات داوران در آیین اختتامیه نخستین جشنواره کالا و محصولات فرهنگی استان همدان، "نادر شریفخانی" از همدان را به عنوان نفر اول، "مهدی بیات" از همدان را حائز رتبه دوم و "رعنا قهرمانی و علیرضا به رقم" از همدان را به صورت مشترک به عنوان مقام سوم معرفی کردند.
هیات داوران "زینب عزیزیان، محدثه محرری زاده و محمد ترکمان از همدان و شهرزاد ده پهلوانی از نهاوند" را شایسته تقدیر دانست.
"غلامرضا شاملو، سعید دولتی و نفیسه اثنیعشری" اعضای هیات داوران این رویداد بودند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این آیین با تاکید بر برنامهریزی برای حمایت از اقتصاد فرهنگ و هنر، گفت: باید شرایطی فراهم شود که هنرمند بتواند مستقل بوده و با آرامش به تولید اثر بپردازد.
"احمدرضا احسانی" افزود: تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر و استقلال شخصیتی هنرمند، باعث شکوفایی رشد و خلاقیت در این عرصه میشود.
وی با تاکید بر اینکه همدان ظرفیتهای خوبی در بخش فرهنگ و هنر دارد، یادآور شد: همدان هدایای فرهنگی و قومیتهای مختلف و متنوعی دارد که فرصتی مناسب برای برنامهریزی در بخشهای مختلف دارد.
او با بیان اینکه در شهرستانهای مختلف هنرمندان بااستعدادی در تولید محصولات فرهنگی مشغول به فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: هدف این جشنواره این است که استعدادها در عرصههای مختلف هنری کشف، شناسایی و تقویت شده و به سمت برندسازی بروند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: به دنبال این هستیم که برای معرفی این برندها در سطح کشور اقدام کنیم.
احسانی با بیان اینکه ۲۶۳ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، خاطرنشان کرد: از ۵۱ اثر نهایی در داوریها، هشت اثر به عنوان آثار منتخب برگزیده شدند.
به گفته او، آثار منحصر به فرد استان همدان حمایت خواهند شد تا بتوان به اقتصاد فرهنگ و هنر استان کمک کرد.
کالاها و محصولات فرهنگی با نگاه بینالمللی تولید شود
مدیرکل امور بانوان استانداری همدان نیز در این آیین گفت: کالا و محصولات فرهنگی در استان باید فاخر و در سطح بینالمللی باشد.
«ربیعه علیمحمدی» با بیان اینکه برنامههای خوب و متعددی در عرصه فرهنگ و هنر استان برگزار میشود، اظهار داشت: پس از مدیریت کرونا و آغاز برنامهها، شاهد تحول و نشاط در عرصه فرهنگ استان هستیم.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه جشنواره کالا و محصولات فرهنگی به صورت بین المللی برگزار شود، خاطرنشان کرد: سطح استاندارد مشاغل خرد باید به اندازهای برسد که آثار تولیدی در سایتها و نمایشگاههای بینالمللی به فروش برسد.
علیمحمدی با بیان اینکه استان به آثار فاخر در سطح بینالمللی نیاز دارد، گفت: کاربردی بودن آثار یکی از مهمترین ویژگیهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و در طراحی ابزار و کالاهای تولیدی داخلی باید خلاقیت را جدی بگیریم.
شرایط کارآفرینی در عرصه فرهنگ و هنر فراهم شود
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان همدان نیز در این آیین گفت: باید شرایط فراهم شود که فعالان عرصه فرهنگ و هنر به سمت کارآفرینی بروند.
«حجت الاسلام سید حسن فاضلیان» با تاکید بر اینکه باید شرایطی فراهم شود که هنر ارزشمند این هنرمندان به علاقمندان منتقل شود، تصریح کرد: تلاش ما باید بر این باشد که هنر هنرمندان ما فراموش نشود.
وی با بیان اینکه فرهنگ و هنر باید به کمک اقتصاد جامعه بیاید، یادآوری کرد: فعالان عرصه فرهنگ و هنر میتوانند به سمت کارآفرینی بروند و علاوه بر کسب درآمد و رونق اقتصادی، به حفظ و ماندگاری آثار هنری کشور کمک کنند.
هنرمند پیشکسوت گرهچینی همدان تجلیل شد
به گزارش ایرنا، در این آیین «امیر برقزادگان» هنرمند پیشکسوت رشته گرهچینی و شاعر بومیسُرای همدانی مورد تجلیل قرار گرفت.
این شاعر بومیسرای همدانی با بیان اینکه هنرمندان بیشماری در بخشهای مختلف در همدان فعالیت کردند، گفت: در مواردی شرایطی فراهم نشد که هنرمندانی که هم اکنون در قید حیات نیستند، هنر خود را به نسلهای بعدی منتقل کنند.
برقزادگان افزود: آثار برخی از این هنرمندان در نمایشگاهها و موزههای خارجی به نمایش گذاشته شده که مایه افتخار است.
نظر شما