محمد حسینزاده روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: جشنواره فیلم فجر یکی از رویدادهای هنری بزرگ انقلاب اسلامی است که همه مردم ایران در آن سهیم هستند، لذا همان طور که تلاش شده است زیرساختها به نسبت مساوی در شهرها و روستاها توزیع شود، باید امکان تماشای فیلم در همه استانها فراهم شود.
وی اظهار داشت: همواره تمرکز فیلم های جشنواره فجر در تهران بوده است و استانها سهم کمتری از جشنواره مزبور داشته اند، البته شاید نتوان ستاد جشنواره فیلم فجر را مقصر دانست بلکه تهیه کنندگان نیز نسبت به نمایش فیلم های خود در شهرهای دیگر تردید دارند و نگران انتشار تصاویری از فیلم ها در خارج از فضای سینما هستند.
وی افزود: در صورتی که بتوان مشارکت تهیه کنندگان را جلب کرد، می توان امکان خرید فیلم را برای سینماها فراهم نمود و سینماداران می توانند متناسب با استقبال مردم از فیلم ها، تازه ترین آثار سینمایی را به طور کامل تهیه و در نوبت های مختلف پخش کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با انتقاد از پدیده ای به نام رسانهنماها گفت: رسانهنماها در همه حوزه ها مشکل ایجاد می کنند، امسال در آستانه برگزاری جشنواره فجر در مشهد، انتشار اخبار نادرست توسط برخی رسانه نماها موجب بروز مشکلاتی شد چرا که با توجه به جمعیت مشهد در حال انجام رایزنی هایی بودیم که بتوانیم ظرفیت بیشتری از جشنواره فیلم فجر را برای مردم این شهر دریافت کنیم.
حسین زاده از اهالی رسانه درخواست کرد تا صحبتی نکنند که ستاد جشنواره فیلم فجر به استان بدبین شود، تا بتوان جشنواره خوبی را برای مردم و رسانه های خراسان رضوی رقم زد.
وی بیان کرد: تعداد فیلم های به نمایش درآمده در هر سینما با توجه به فضای موجود در سینماها و موقعیت جغرافیایی آنها، ممکن است متفاوت باشد اما رایزنی ها را انجام می دهیم تا بیشتر سینماها بتوانند فیلم های جدید را نمایش دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان بودجه استان در جشنواره فیلم فجر گفت: بودجه تخصیصی بسیار ناچیز است که قابل بیان نیست.
وی با تاکید بر اینکه حضور تماشاگران در سالن های سینما تنها مشروط به تزریق واکسن کرونا شده است، افزود: فروش بلیت برای فیلم های جشنواره فجر متمرکز خواهد بود و امکان خرید حضوری نیست، از صندلی های سینما ۲ صندلی خالی و یک صندلی امکان استفاده خواهد داشت.
حسین زاده اضافه کرد: خرید بلیت فیلم های جشنواره فیلم فجر فقط به صورت مجازی و از طریق "سینما تیکت" و "سمفا" قابل انجام است و علاقه مندان می توانند از امشب نسبت به خرید بلیت های جشنواره فیلم فجر مشهد به نرخ هر قطعه بلیت ۳۰ هزار تومان اقدام کنند.
وی اظهار داشت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت پروتکل های بهداشتی در فضای سینما تشدید شده و به شدت کنترل می شود، همچنین با توجه به تعدد سالن های سینمایی در مشهد در تلاش هستیم از ازدحام جمعیت در سینماها جلوگیری کنیم.
رویکرد متفاوت جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰ به مقوله دانش و رسانه
مدیر حوزه هنری خراسان رضوی نیز گفت: در ستاد جشنواره فیلم فجر مشهد، ۲ راهبرد اصلی سرلوحه کار قرار گرفته است که نخست نقد و بررسی و اتخاذ نگاه نقادانه به فیلم ها به عنوان یک زیرساخت محتوایی و آموزشی است تا برای آینده سینمای استان ماندگار شود و رویکرد دوم مربوط به نگاه کلی به مقوله سینما است تا صرفا به نگاه چندوجهی به آن در دهه فجر بسنده نشود.
مجید عسکری افزود: در راستای رویکرد نخست به جشنواره فیلم فجر، از پژوهشگران و منتقدان سینما دعوت شده است تا فیلم ها را در زمان نمایش آن در سینما تماشا کرده و با ستاد جشنواره فیلم فجر هم هماهنگ شود که با توجه به این موضوع در گام کوتاه مدت، با کمیته رسانه این ستاد هماهنگی های لازم انجام گرفته است تا این فعالیت ها در فضای رسانه ای نیز منتشر شود.
وی اظهار داشت: در گام بلندمدت نیز مقرر شده است تا کمیته رسانه جشنواره فیلم فجر در مشهد یک اتفاق ماندگار را رقم زده و برای شکل گیری بدنه ای از دانشجویان، پژوهشگران و منتقدان در استان بویژه بدنه آموزش پژوهی به وجود آورد و اینها بتوانند همدیگر را بهتر پیدا کرده و ارتباط منسجمی را شکل دهند، تا در آینده تولیدات محتوایی بهتری در آینده داشته باشیم.
مدیر حوزه هنری خراسان رضوی گفت: ضعف بزرگ ما در فضای رسانه ای و تولیدات هنری، ارتباط نداشتن دانشگاه ها و فضاهای اندیشه ای با بخش هنری است، دغدغه ما در حوزه هنری این است که فیلمساز را با فضای رسانه ای و اندیشه ای ارتباط دهیم، این موضوع باید به یک مطالبه جدی رسانه ها از مدیران فرهنگی و هنری شهر تبدیل شود که چرا هیچ اقدامی برای جمع آوری مردم، اهالی هنر و رسانه انجام نمی گیرد.
عسکری اضافه کرد: در چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت گردهم آوردن نخبگان، رسانه و اصحاب دانش و فرهنگ در این جشنواره میل کرده، که حرکت رو به جلوی است.
مدیر حوزه هنری خراسان رضوی گفت: "صورت فلکی" به کارگردانی حسین دارابی و "دسته دختران" به کارگردانی منیر قیدی، "ضد" به کارگردانی امیرعباس ربیعی، "شادروان" به کارگردانی حسین نمازی چهار فیلم تولیدی حوزه هنری با مضامین مختلف و تولید کارگردانان جوانی است که همه آنها در نوزدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد روی پرده خواهند رفت.
وی اظهار داشت: از آنجا که از جشنواره فیلم فجر مشهد استقبال شایانی می شود، به حوزه هنری کشور پیشنهادهایی داده شده است اما اینکه مشهد بتواند نمایش مجزایی از آثار، فارغ از جشنواره فیلم فجر مرکز داشته باشد، بررسی و نتیجه آن اطلاع رسانی می شود.
نظر شما