جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری ادعا کرد تعهد ما به ناتو بر اساس بند ۵ قانون اساسی آمریکا همچنان قاطع است. بر اساس بخشی از این تعهد و به منظور آمادگی برای احتمالات مختلف، آمریکا به زودی نیروهای دیگری را به رومانی، لهستان و آلمان منتقل می کند.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با بیان این ادعا که وضعیت کنونی تقویت موضع بازدارندگی و دفاعی جناح شرقی ناتو را ضروری می کند، تصریح کرد یک هزار سرباز که اکنون در آلمان مستقر هستند، در چند روز آینده به رومانی منتقل خواهند شد. این نیروها یک گردان ضربتی هستند و برای اعزام و حرکت سریع در صورت نیاز طراحی شده اند و آنها به ۹۰۰ نیروی آمریکایی خواهند پیوست که پیش از این در رومانی مستقر بودند.
وی افزود این نیروها برای افزایش توانایی دفاعی ما در کشورهای متحد در خط مقدم طراحی شده اند.
سخنگوی پنتاگون با بیان اینکه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته در خصوص این اقدام با رومانی گفت و گو کرد، ادعا کرد این اقدام با دعوت دولت رومانی انجام می شود.
کربی ادامه داد حدود دو هزار نیرو را نیز از آمریکا به اروپا منتقل خواهیم کرد. این نیروها به لهستان و آلمان منتقل خواهند شد.
وی با بیان این ادعا که این نیروها برای مقابله با تهاجم و اطمینان دادن به متحدان ما طراحی شده اند، مدعی شد انتقال این نیروها دائمی نیست و براساس وضعیت کنونی انجام می شود و با تحول وضعیت ما موضع خود را تنظیم خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در عین حال تصریح کرد این نیروها علاوه بر ۸ هزار و ۵۰۰ نیروی در حالت آماده باش هستند. این نیروها اعزام نشده اند اما همچنان در حالت آماده باش هستند.
سی ان ان پیش از این اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه با استقرار سه هزار نظامی این کشور در آلمان، لهستان و رومانی موافقت کرده است.
انتظار می رود که نزدیک به ۲۰۰۰ نظامی آمریکا به لهستان و چند هزار دیگر در رومانی و دیگر به کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" اعزام شوند.
سی ان ان افزود: این نیروها در روزهای آینده در این کشورها استقرار خواهند یافت.
به نوشته تارنمای آتلانتیک؛ دولت بایدن انتقال محموله های سلاح به اوکراین را تشدید کرده و ۸۵۰۰ نیروی آمریکا آماده استفرار در شرق اروپا هستند. دولت بایدن حتی روسیه را به اعمال تحریم های شدید در صورت حمله به اوکراین تهدید کرده و حتی بایدن هشدار داده در صورت وقوع حمله روسیه به اوکراین، پوتین با پیامدهای جدی روبرو می شود.
اما بایدن هرگونه حمله نظامی نیروهای آمریکایی را به طور دفاع مستقیم از اوکراین، رد کرده است. رئیسجمهوری امریکا اخیرا گفت: ما قصدی برای استقرار نیروهای آمریکایی در اوکراین نداریم.
تارنمای آتلانتیک نوشت اوکراین یک عضو ناتو نیست بنابراین واشنگتن ملزم به دفاع از اوکراین در صورت حمله به این کشور نمی باشد.
جنگ های طولانی و پرهزینه آمریکا در قرن ۲۱(افغانستان و عراق) به طور غیرقابل انکاری موجب کاهش چشمگیر حمایتهای عمومی از مداخله های نظامی فرامرزی آمریکا شده است.
در جدیدترین نظرسنجی در آمریکا درباره گزینهها پس از حمله احتمالی روسیه به اوکراین، فقط ۱۱ درصد اعلام کردند واشگتن باید نیرو به اوکراین اعزام کند تا در کنار نیروهای اوکراینی با روسیه بجنگند. همچنین فقط چهار درصد اعلام کردند در این صورت آمریکا باید به روسیه حمله کند.
گزینه های بایدن در قبال روسیه محدود است و این به دلیل قدرت نظامی روسیه، اختلاف نظرها میان متحدان آمریکا در اروپا و مخالفت عمومی در آمریکا با آغاز یک جنگ فرامرزی دیگر است.
به گزارش ایرنا، روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است؛ اما مسکو این ادعای غرب را رد میکند.
کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه هستند و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده اند.
در ماههای اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صفآرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.
روسیه اعلام کرده که قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد. مسکو همچنین هشدار داده که اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهایش تهدیدی برای امنیت ملی است و این حق را برای خود محفوظ میدارد که نیروها را به دلخواه در قلمرو مستقل خود جابجا کند.
نظر شما