استاندار کرمان خود را در معرض مطالبات دانشجویان قرار داد

کرمان - ایرنا - علی زینی‌وند استاندار کرمان شبانگاه (چهارشنبه) با حضور در دانشگاه شهید باهنر کرمان، خود را در معرض انتقادات، مطالبه‌گری و پیشنهادات نمایندگان تشکل‌ها و جنبش‌های دانشجویی قرار داد و به سوالات آنان پاسخ گفت.

به گزارش ایرنا، جنبش‌های دانشجویی در تاریخ نه‌چندان بلند مدت خود همواره در تاریخ کشور پیشرو و پرچم دار حرکت‌های نوین اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و مطالبات اجتماعی بودند. اما در برهه کنونی از تاریخ کشور که حتی مقام معظم رهبری بر دانش بنیان کردن امور در بخش های مختلف از جمله تولید و اقتصاد و همفکری با دانشگاه‌ها بارها تاکید فرموده اند، استاندار کرمان با حضور در دانشگاه مهمان این قشر شد.

در این دیدار توسعه نامتوازن در استان کرمان، اشتغال پایدار، سرعت دهی به انتصابات، توسعه فعالیت‌های فرهنگی، مشکلات جامعه کارگری، کرونا و آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها، مشکلات محیط زیستی، آسیبهای اجتماعی، وضعیت کشاورزی، انزوای سیاسی نخبگان از مهم ترین مسائلی بود که در نشست مجمع تشکل های دانشجویی شهر کرمان به میزبانی جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان با استاندار کرمان مطرح و بررسی شد.

جنبش دانشجویی ناظر بر عملکرد مسئولان است

استاندار کرمان در آغاز این نشست به پیشینه و ضرورت وجود تشکل‌ها و جنبش‌های دانشجویی در کشور اشاره کرد و گفت: فضای دانشجویی موتورمحرکه جامعه در حوزه‌های مختلف است و جنبش دانشجویی همواره ناظر بر عملکرد مسئولان و هدایتگر امور در راستای منافع مردم و نظام جمهوری اسلامی بوده است.

علی زینی وند افزود: اقتضای سنی دانشجویان ایجاب می‌کند وابستگی به ظواهر دنیا نداشته باشند در حالی که جنبش دانشجویی پویا و تاثیرگذار در موارد مختلف در طول تاریخ ایران بوده و امیدواریم دانشجویان همچنان بالنده و پوینده به راه خود ادامه دهند. 

وی عنوان کرد: جنبش های دانشجویی هروقت به جریانات سیاسی وصل شدند، آسیب دیدند و فعالیت جریانات سیاسی در راستای منافع حزبی و جناحی به نوعی به معنی ترمز عدالتخواعی و آرمان خواهی دانشجویان است.

استاندار کرمان گفت: دانشجویانی که گفتمان مقام معظم رهبری را ترویج کردند، همواره تاثیرگذارتر و با اقبالتر با جامعه فعالیت می‌کنند و این جنبش باید بر جامعه ما تاثیر بگذارد و حیطه دانشگاه برای او کفایت نمی کند.

وی یادآور شد: عمده مسئولان موفق نیز از دل جنبش های دانشجویی بیرون آمدند البته جنبش دانشجویی فراز و فرود بسیاری در تاریخ خود دارد اما در اصل پرورش دهنده مدیران توانمند در همه ادوار بوده، گروهایی که زیر چتر نظام جمهوری اسلامی فعالیت می کنند و در دل آن بچه های جنبش دانشجویی قرار دارند که در بسیاری از امور فراتر از دیگرانند.

زینی وند افزود: از اوایل دهه ۷۰ تا سال ۷۶ وارد فعالیت های دانشجویی شدم و از این سال به بعد تغییراتی در جنبش های دانشجویی ایجاد شد و علاقه ای به ورود به این حوزه نداشتم و دهه ۷۰ اوج فعالیت های دانشجویی بود.

وی ادامه‌داد: تشکل‌های دانشجویی در سال ۷۶ نشستی با مقام معظم رهبری داشتند و پس از سیاسی شدن فضای کشور تغییراتی ازجمله چند شاخگی آنان ایجاد شد و جنبش آسیب دید.

استاندار کرمان عنوان کرد: حریت این جریانات تا آخر با انسان می ماند و معتقدم که روحیه دانشجویی، شخصیت اجتماعی و اداری هرکس در دوران دانشجویی شکل می گیرد و افراد فعال در تشکل ها می توانند در آینده کشور موفق عمل کنند اما فعالیت آنان منطبق با گفتمان مقام معظم رهبری موفق تر می‌شود.

وی گفت: انقلاب آنقدر مولفه برای مانور دارد و دانشگاهیان می‌توانند از آن در مواجهه با منتقدان استفاده و استدلال و مواجهه کنند.

مطالبه انتصاب مدیران جوان انقلابی و عملکرد مدیران

سید سجاد مهدوی به‌عنوان یکی از فعالان تشکل‌ها و جنبش‌های دانشجویی استان کرمان نیز با قدردانی از استاندار کرمان به واسطه انتصاب اخیر معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی و مدیرکل اجتماعی استانداری کرمان گفت: امید داریم که انتخاب و انتصاب جوانان انقلابی ادامه یابد و سخنان مقام معظم رهبری در تشکیل دولت جوان انقلابی در این استان جدی گرفته شود.

وی عنوان کرد: به نظر می‌رسد مقام معظم رهبری به دولت قبل انتقاداتی داشتند ضمن اینکه مردم هم به دنبال تغییر هستند و به‌ویژه تغییرات در مدیران شهرستانی مطالبه همه ما است.

این فعال دانشجویی گفت: چند ماه از دولت سیزدهم گذشته و تغییر در راستای تشکیل دولت جوان انقلابی باشد و جوانان نخبه توانایی شناخت و اشراف بر مسائل را دارند لذا تقاضا داریم مدیران در این راستا با سرعت بیشتری تغییر یابند.

وی اضافه کرد: شورایی برای انتخاب مدیران جوان انقلابی در استان تشکیل شده اما خروجی آن را نمی بینیم و در این تغییرات نگاه حزبی نداشته باشیم.

نامتوازنی توسعه در کرمان

وی گفت: هیچ استانی نامتوازنی کرمان را ندارد در استانی زندگی می‌کنیم که مدیران بازنشسته آن با حقوق ۳۰ میلیون تومانی در معادن اشتغال به‌کار دارند، در حالی که مردمی فقیر و مظلوم در برخی شهرستان‌ها وجود دارند که حتی سرویس بهداشتی ندارند.

مهدوی افزود: انقلاب ما را پابرهنگان به وجود آورده و حفظ کردند در حالی که مدیران فاسد و لیبرالی در معادن می خورند و اموال خود را افزایش می دهند، استضعاف را افزایش می دهند که این مشکل بایستی در دولت عدالت محور و مردمی رفع شود و حل آن اقدام جهادی می‌خواهد.

وی تاکید کرد: استفاده از حلقه های میانی راهکار مقام معظم رهبری است که در این خصوص استفاده از تشکل های دانشجویی می‌تواند مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.

وی افزود: در انتصابات از دخالت نمایندگان مجلس استفاده نکنید و اگر نماینده ای فشاری می آورد آن را اعلام کنید و مردم پاسخ او را می‌دهند.

مهدوی بیان‌داشت: یکی از مشکلات مدیران میانی ما اینست که خود را مدیرعالی می بینند و می خواهند صاحب نظرات و دستورات باشند در حالی که باید جهادی پای کار اجرا باشند و مسائل را رفع کنند.

وی خواستار تداوم نشست دانشجویان با استاندار کرمان شد و گفت: حاکمیت مسائل و راه حل ها را می داند اما اختلاف دستگاهی مانع رفع آن می شود، در سیل هم افزایی دستگاه ها مسایل را رفع کرد که ایجاد آن در جایگاه استانداری امری آسان است.

در جهت تعدیل نامتوازنی کرمان حرکت می‌کنم

استاندار کرمان نیز در پاسخ به موارد مطرح شده گفت: حاضرم ماهیانه هم این نشست ها را طبق تقویم ثابتی داشته باشیم و عمیقا از آن خوشحال می شوم.

وی عنوان کرد: اعتقاد دارم نامتوازنی در استان کرمان وجود دارد که رفع آن از ابتدا شعارم بود و در اسناد در جهت تعدیل آن حرکت می کنم اما این مشکل یک یا ۲ روزه رفع نمی شود استان کرمان ثرتمند اما فقیر است لذا باید در جهات مختلف این اتفاق بیفتد.

زینی وند ادامه داد: استانی با یک دهم ظرفیت‌های کرمان واحدهای صنعتی بیشتر از ما دارد و به این خاطر است که در کرمان معادن بزرگ آمدند و مردم و ظرفیت ها مشغول آن شده‌اند و به بخش های دیگر به صورت مناسب پرداخته نشده است لذا نسبت به سایر استان ها سهم پایینتری در اشتغال این حوزه داریم.

یک میلیارد مترمکعب اضافه برداشت آب و راهکارها

وی در پاسخ به وضعیت کم آبی کرمان و خطرات آن گفت: سالانه به میزان ۶ میلیارد مترمکعب آب از زمین برداشت می شود، حتی در سال پر باران یک میلیارد مترمکعب اضافه برداشت داریم و این امر کرمان را در فرونشست زمین در رتبه نخست کشور قرار داده است.

زینی‌وند خاطرنشان کرد: اخطاری از سازمان زمین شناسی دریافت کردم که بخشی از ریل راه آهن بر روی فرونشست زمین قرار دارد و بخشی از روستاهای شهرستان قلعه گنج را شبانه دستور تخلیه دادم و تمام اینها ناشی از آن است که در این استان توجهی به کشاورزی مکانیزه نشده است.

وی‌ افزود: اکنون مزرعه پسته داریم که در هکتار ۳۰۰ کیلو تا ۱۴.۵ تن پسته خشک برداشت می‌کند، خرما، گردو و گلخانه‌های ما هم به همین منوال هستند، از بس که ذهن ما به معادن بوده از آنان غافل شدیم و فقر در استان باقی مانده و حتی بر توزیع مدیریت ها تاثیر گذاشته است. 

نظام بودجه ریزی ما مبتنی بر شفافیت نیست

وی با اشاره به بودجه به عنوان یکی دیگر از دلایل نامتوازنی توسعه در استان‌ها گفت: متاسفانه نظام بودجه ریزی ما مبتنی بر شفافیت نیست و قدرت چانه زنی در سطح استانی و ملی واقعیتی است و به همین دلیل مقام معظم رهبری دستور به انجام سیاست های کلی نظام قانون گذاری دادند که اکنون در مجمع تشخیص است پس نامتوازنی وجود دارد.

استاندار کرمان با اشاره به درامدهای بالای معادن گفت: قاضی ما، معاون استاندار، فرماندار و مدیر ارشد همه علاقمند به حضور در معادن هستند.

وی ابراز داشت: با سابقه ۳۰ سال ۱۲ میلیون تومان دریافتی و ۱۴ میلیون تومان حقوق در حکم من و فرمانداران کمتر از ۱۰ میلیون تومان دریافتی ‌دارد، در حالی که حقوق معادن ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان است لذا همه دوست دارند به آنجا بروند.

وی ادامه‌داد: خودم هم به این نامتوازنی معترضم و در سند آمایش کاملا بر آن تاکید شده و مطالبه گران دانشجویی پای کار بیایند که این مشکل می‌تواند در بازه زمانی ۱۰ ساله رفع شود.

توضیح استاندار کرمان در خصوص انتصاب ایشان و دیگر مدیران

استاندار کرمان با اشاره به مطالبه انتصابات دانشجویان گفت: من یک مدیر با سابقه عضویت در تشکلات دانشجویی هستم اما در مقطعی به این نتیجه رسیدم در کشور می توان خدمت کرد، اما دانشجویان وقتی در چارچوب حاکمیتی کار می‌کنند دیگر مشکلی ندارند و سالهاست روی این خط کار می کنم.

وی با بیان اینکه نباید وابستگی سیاسی داشت افزود: سابقه همکاری با وزیر کشور جزو افتخاراتم است، وزیر کشور عمیق، علمی، در مسائل دقیق است و از تحصیل کرده های خوب دانشگاهی محسوب می‌شود و بخشی از گفتمان و رفتار مدیریتیم مدیون ایشان است.

زینی‌وند با اعلام اینکه آمادگی تغییر را داشتم، گفت: استان کرمان انسان های بزرگ و تشکل های مدعی دارد و بخش عمده ای از شناسنامه انقلاب کرمانی ها هستند که بسیار ارزشمند است و دسترسی‌های مختلفی دارند نه من چسبیدم به صندلی نه این اقدام در شان من است.

وی ادامه داد: خصلت عشایری و دانشجویی دارم که اجازه نمی دهد به میز بچسبم و همچنین دولت نیز اراده ای برای استثنا کردن من از دیگر استانداران را نداشت.

وی افزود: رییس جمهوری و وزیر کشور عقیده‌ای برای تغییر سریع استانداران نداشتند لذا چندین مرحله گزینه استانداری برگشت و باحضور وزیر کشور و رییس جمهوری پیشنهاداتی برای کمک به دولت در بخش های مختلف به من داده شد.

استاندار کرمان عنوان کرد: بسیاری از مدیران استان کرمان در حال تغییر هستند اراده ام بر این بود و به این جمع بندی رسیدم، تغییراتی که صورت می گیرد و همچنین انتخاب معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با رویکرد دولت بود و تیپ انتصابات در همین تیپ ها است.

وی تصریح کرد: رویکرد دولت اداره حاکمیتی کشور است نه سیاسی، لذا اعتقاد دارم که دولت جوان و انقلابی و با انگیزه و همراه با دولت را باید به کار گمارد، حتی اگر رویکرد سیاسی مختلفی داشته باشند.

زینی وند افزود: هیچ کدام از استانداران از فضای سیاسی روی کار نیامدند و این گونه انتصابات رویکرد دولت است و اکنون نیز احساس کردم شاید تغییرات را به‌صورت گسترده انجام می‌دهم.

وی گفت: سرعت انتصاب را نباید فدای دقت کرد و علاقمندم که تغییری صورت گیرد و در سیل برخی مدیران پای کار نبودند و برخی مدیران فعالیت را در گرو روشن شدن وضعیت استان می دانند که به آنان اعلام کردم کار خودشان را بکنند.

وی ادامه داد: در کار با هیچ مدیری شوخی ندارم و خط قرمزم فقط کار است اگر برادرم را جایی بگذارم و انتظارات را برآورده نکند، پس از ۲ روز عزل می‌شود.

استفاده از ظرفیت دیپلماسی و علمی دانشجویان

محمداحسان گوری دبیر انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان هم در این نشست گفت: لزوم استفاده از ظرفیت های علمی دانشجویی می تواند در توسعه استان موثر باشد، انجمن های علمی قلب تپنده فعالیت دانشگاه ها هستند و ما در حوزه های مختلف می توانیم کمک کنیم.

وی با بیان اینکه استفاده از دوره های کارورزی را در بدنه کشور کمتر مشاهده می کنیم بیان داشت: دانشجویان علوم سیاسی دچار انفعال شدند و از آنان در ادارات استفاده نمی شود.

این فعال دانشجویی گفت: با اهتمام بیشتری بحث های فرهنگی استان را پیگیر باشید، در عمل حوزه قرآن و فرهنگ و ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی چه کردیم؟ و نه در پوستر بنر و همایش.

استاندار کرمان هم در پاسخ به این فعال دانشجویی گفت: دانشجویان علوم سیاسی در حوزه دیپلماسی، در کارگروه توسعه صادرات و ارتباط با هیات های خارجی می توانند مشارکت کنند، بیش از آن به دیپلماسی فرهنگی، اقتصادی و شهری نیاز داریم که این موارد در سوابق کشورهای پیشرفته هم مشاهده می شود.

وی ابراز داشت: کشورها سالهاست غیرمستقیم فعالیت هایی می کنند که از راه دیپلماسی می‌گذرد، پیگیری کنید برنامه عملیاتی ارائه کنید و من نیز مدیران را ملزم می کنم که با دانشگاه ها مشورت کنند.

زینی‌وند با بیان اینکه حوزه فرهنگ و اقتصاد کشور دچار ضعف است تصریح کرد: تعدد مراکز تصمیم گیر در حوزه فرهنگ متعدد است اما بهانه ای نیست که کار نکنیم اگر به مکتب شهید سلیمانی که ظرفیت مطلوبی در حوزه های مختلف دارد، بپردازیم کلی کار فرهنگی می توانیم انجام دهیم. 

وسواس در استفاده از ظرفیت های کرمان

همچنین امین‌ یافته مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان گفت: استان کرمان در سه حوزه صنعت و معدن، کشاورزی و میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ظرفیت های بسیاری دارد که این حوزه ها مدیرانی با توانمندی در حد استاندار نیاز دارند لذا باید در این حوزه ها به شدت وسواس داشته باشیم که اگر به درستی در این حوزه ها اقدام شود برکاتش به مردم می رسد.

وی ادامه داد: انتصابات در این حوزه ها باید کاملا تخصصی باشد و از دخالت نمایندگان و دیگر افراد در انتصاب مدیران فارغ شوید، پایه های پدرخواندگی در گام دوم انقلاب باید کنار گذاشته شود.

این فعال دانشجویی گفت: سیرجان شهرستانی است که معدن و پسته دارد اما قیمت ملک در سیرجان با تهران برابری می کند و در واقع آسیب این قیمت ها به جوانان و مردم سیرجان می رسد.

وی یادآور شد: مضرات معادن از فواید آن برای استان بیشتر است، موضوع دیگر به کارگیری نیروهای بومی است اما آمار استخدامی‌ها را ببینید.

یافته افزود: بلای تغییرات طبیعت اصفهان کی بر سر کرمان وارد می شود، معدنی که استفاده از آب زیرزمینی می کند و چندصد کیلو مواد آلاینده وارد هوا می کند، حداقل باید اشتغال خود را از شهرستان‌ها جذب کند لذا ضرورت دارد که از امورات ابلاغی فارغ شوید و به سمت این کارها بروید.

وی تصریح کرد: هواپیمایی ماهان از این استان بوده اما قیمت بلیط آن برای کرمانی‌ها سرسام آور است و می خواهیم با عملکرد و انتصابات خود به مردم القا کنید که در همیشه روی پاشنه دولت قبل نمی چرخد.

وی افزود: انتخاب معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان درست بوده و کسی به آن اعتراضی ندارد.

ظرفیت جوانان انقلابی به کار گرفته می‌شود

استاندار کرمان نیز در پاسخ به مطالبه این دانشجو گفت: تعیین مدیران وابسته به نیروی کارامد است و باید پرورش مدیران در دستور کار قرار گیرد، کادرسازی نشده که دستمان برای انتصابات باز باشد و در وزارت کشور محدودیت داریم.

وی افزود: علاقمندیم از جوانان استفاده کنیم براساس قانون ۲۵ درصد می توانیم از بیرون بیاوریم و انتصاب مابقی مدیران از خود استان است به عنوان مثال برای انتصاب رییس سازمان جهاد کشاورزی ۶ کاندیدا وجود داشت که رییس انتخابی جدید این سازمان صاحب ایده بود.

زینی‌وند اظهار داشت: در صنعت و معدن و میراث فرهنگی دیدگاهتان را می پذیرم و هرجا تصمیم گیر باشم تا به موضوعی اغنا نشوم تن به تغییر نمی دهم.

وی ادامه داد: نماینده و غیر نماینده و وزیر کشور هرگاه فرمانداری را پیشنهاد دهند و بدانم که بدرد این کار نمی خورد، حتما به او توضیح می دهم.

استاندار کرمان گفت: در قوانین معادن پیچیدگی زیادی وجود دارد که بسیاری از آنان نیازمند پشتیبانی قانونی است لذا همه دانشگاهیان در این حوزه ها به کمک استان بیایند. 

فقر کارگر در کرمان و پاسخ استاندار کرمان

علی همایونی عضو مجمع عدالتخواه دانشجویان کرمان نیز گفت: اولین بار است که پس از علیرضا رزم حسینی یک استاندار در دانشگاه مقابل تشکل های دانشجویان قرار می‌گیرد، استان کرمان غرق در تبعیض و استضعاف است، حتی در کنار دانشگاه شهید باهنر کرمان شهرک های بسیاری مستضعفند.

وی خاطرنشان کرد: کارمند و غیرکارمند از شرایط اقتصادی شکایت دارند زیرا بدنه رانت خوار و سرمایه دار در استان به راحتی گردن زده نمی شوند و تا زمانی که این قشر گردن کشی می‌کند کارگر جاده می بندد که بگویید جاده بندی خلاف قانون است.

همایونی افزود: کدام کارگر طی ماه‌های گذشته به صورت مرتب حقوق گرفته است، معادن باید درآمدها را به استان بدهند که نمی دهند به جز چند معدن اما با هر اعتراض کارگری برخوردها امنیتی می شود.

وی افزود: زمانی استاندار ارج و قربی داشت و با نقش آفرینی استانداری در مسائل کارگری امیدواریم مسائل بهبود یابد، در حوزه خدمات و زیرساخت مشکل داریم، بسیاری شهرهای استان جاده و کشاورزی خوبی ندارد و گوجه را خوراک گوسفند می کنند و در زمان صادرات چیزی عاید کشاورز نمی شود.

وی با اشاره به اینکه در احوالات کرونا دانشگاه حضوری می‌شود گفت: استاندار کرمان در حوزه‌های کاری خود مستقیم وارد شود.

استاندار کرمان نیز در پاسخ گفت: سلسله نشست هایی به صورت موضوعی در حوزه های مختلف ازجمله صنعت و کشاورزی و حاشیه نشینی تعریف کنید که مدیران مرتبط پاسخگوی آن باشند.

وی عنوان کرد: در مباحث کارگری و صنعت و معدن و کشاورزی حرف شما را می پذیرم و تا الان هر آنچه در توان داشتم، در کنار کارگران بوده‌ام و من استاندار به کارگران چراغ سبز می دهم، اما در برخی تحصن ها دومینو وجود دارد.

زینی وند افزود: استخدام های کادر معادن ۳۰ درصد اشتغال است و ۷۰ درصد مابقی برای پیمانکاری معادن کار می‌کنند و کارگر می گوید در معدنی که من ۶ میلیون تومان می گیرم اما کادر معادن ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان می گیرد و می خواهند حقوقی برابر داشته باشند که فرضی محال است.

وی گفت: کارگران در شرایط فعلی جاده ها و خطرات آن به مرقد امام خمینی(ره) رفتند و ناگزیر بودیم که با خواسته شان در کشور موافقت نشود و برگردند و جمعی کارکران چند روز جاده بین المللی منوجان را بستند و شورای تامین کشور به ما اعلام کرد که تحت هیچ شرایطی نگذارید جاده بسته بماند اما به هیچ‌عنوان ‌حرکتی مقابل کارگر نمی کنیم آنان نور چشم ما هستند و پیگیر رفع مشکلاتشان هستیم.

وی ادامه‌داد: در ستاد کرونا دیدگاه های برای برگزاری کلاس ها مختلف است و تعطیلی مطلق دانشگاه ها را دولت تا این حد به صلاح نمی داند اما شنبه نتیجه تصمیمات را اعلام می کنیم. 

بازی صاحب نفوذان سیاسی را برهم بزنید

محمدباقر مهکی فعال دانشجویی دیگر استان کرمان نیز گفت: در حادثه مراسم تشییع سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان، هیچ کس توبیخ هم نشد که این رسوایی است حلقه ها و محافل ذینفوذ استان بر فضا مسلط هستند و سیاست در استان کرمان منوط به رقابت بین حلقه ها و شاید تفاهم بین آنان باشد و حرف ما شاید به جایی نرسد زیرا برخی افراد نفوذ رسانه را در اختیار دارند و خودشان را به عنوان پاسخ مشکلات به مردم معرفی می کنند.

وی با بیان اینکه توصیف این شرایط از شیوه مدیریت شما برداشت نمی شود گفت: مشکلات سیاسی راه حل سیاسی دارد، ظرفیت و فرصت کمی در اختیار دارید، یکسری کار می توانید انجام دهید اما نمی توانید بازی موجود را تماما برهم بزنید.

محکی تصریح کرد: نظام سیاسی کندذهن را نسبت به مسایل استان هوشیار کنید، نخبگان مستقلی که دل در گرو مردم دارند و متخصص در حوزه ها هستند را وارد بازی کنید.

وی افزود: مردم کرمان مظلومند با استخدام چند نخبه شاید حلقه نفوذ افراد ذینفوذ شکست لذا نخبگان حتی خارج از دانشگاه را شناسایی و وارد سیستم کنید. 

اختیارات حکمرانی محلی را نداریم

استاندار کرمان نیز در ادامه گفت: حکمرانی در کرمان خاص است که این گفته را با تحربه مسئولیت در استان ها، قبول دارم ، ما در برخی جاها حکومت می کنیم اما حکمرانی نمی کنیم.

وی ادامه داد: حکمرانی اجرای یک نقشه در راستای برنامه عملیاتی است و ما در نظامات محلی حکمرانی نداریم و فرمانداران و استانداران حکومت گر هستند، همچنان میراث دار برخی از نظام های بوروکراتیک رژیم های گذشته هستیم که بخشی از آن به علت تمرکزگرایی است که استاندار در مقطع حکمرانی اختیاری ندارد.

زینی‌وند با اشاره به مشکل کم آبی و بیان اینکه استاندار در محیط زیست می تواند تاثیر بگذارد، گفت: در شرب و صنعت خوب است که صرفه جویی کنیم اما ۵.۲ میلیارد مترمکعب از ۶ میلیارد مترمکعب آب مصرفی استان مربوط به کشاورزی، ۲۷۰ میلیون مترمکعب در شرب و صنعت فقط ۷۰ میلیون متر مکعب مصرف دارد در حالی که صنعت در مکانیزاسیون پیشروتر از کشاورزی است.

استاندار کرمان اضافه کرد: اصل مدیریت باید به کشاورزی بازگردد، عدم تفکیک آب شرب و بهداشتی فاجعه است اما باید در حوزه کشاورزی بحث شود.

وی افزود: میزان ۱۰۰ هزار میلیاردتومان طرح توازن بخش در استان کرمان داریم که مراحل اجرایی را می‌گذرانند، در این زمینه پروژه تولید لاستیک‌های بزرگ مقیاس و الکترودهای گرافیکی سالانه ۲ میلیارد دلار واردات را کاهش می‌دهد که بخش عمده مصرف آن نیز در کرمان است اما این طرح ها ۶ ماه به واسطه امضای وزیر در جابجایی دولت‌ها معطل مانده اگر استاندار حکمران محلی باشد اختیارات لازم را دارد و طرحی نمی‌خوابد.

وی کفت: ما پوسته استانداریم چون اختیارات حکمرانی محلی به ما داده نشده اما وزیر کشور عمیق ترین کار را روی این حوزه انجام داده است.

زینی وند بیان داشت: به این نقطه رسیده‌ایم که حکمرانی محلی نداریم و قوانین دست و پای ما را بسته اند و زمانی که حکمرانی محلی صورت نمی گیرد مسائل محلی مسلط می شود.

وی عنوان کرد: وجود حلقه های صاحب نفوذ در کرمان کار را دشوار کرده است تغییر استانداران را بعنوان مدل بررسی کنید هم اراده بررفتن داشتم اما هیچگاه نگذاشتم کسی کار را معطل بگذارد.

وی افزود: متاسفانه ادارات ما بسیار قائم به شخص است خودم به میدان می روم تا مدیران پای کار بیایند، مدیر دستگاه از معاون عمرانی تجهیزات می خواهد در حالی که خودش مدیر است.

وی با اشاره به حادثه تشییع گفت: اسناد این حادثه بررسی شده، اشتباهی برای بستن کوچه ها انجام شده بود که اشتباهی نابخشودنی بود و عقیده دارم مدیر نباید اشتباه کند.

قدردانی دانشجویان از خدمات استاندار کرمان

فاطمه میرشکاری سلیمانی دبیر جامعه اسلامی بانوان استان کرمان هم در این نشست با قدردانی از خدمات استاندار کرمان گفت: بزرگترین ویژگی دولت سیزدهم شایسته سالاری است و باید اتوبوسی رفتن و اتوبوسی آمدن مدیران متوقف شود.

وی گفت: دولت استاندار کرمان را قبول دارد و فعالیت های او از سوی انجمن ها و دانشجویان بایستی حمایت شود، زینی‌وند در حوزه معادن جلوی دزدی ها را گرفته، اما درامد سرشار معادن در استان کرمان باید هزینه شود و این اعتبارات به سمت تهران نرود.

وی ادامه‌داد: لذا بیایید از تشکل هایی باشیم که نگذاریم برایمان تصمیم بگیرند و وقتی کسی شایسته است چرا یکسری افراد باید اصرار بر تغییر داشته باشند.

امیر عباس علومی دبیرکل جامعه اسلامی دانشگاه باهنر کرمان و میزبان این نشست نیز گفت: در این چند وقت اخیر همه دوستان حتما در مورد حواشی استانداری کرمان مستحضر هستند تحلیل های ما در جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر این بود که جناح های سیاسی دنبال لیدری کردن اوضاع بودند به این ترتیب تصمیم گرفته شد که دانشجویان و تشکل های دانشجویی با خود جناب آقای استاندار دیداری داشته باشند که بدون واسطه مطالبه ها را مطرح کنند.

راه برای کار در دولت باز است

استاندار کرمان نیز در جمع بندی پایانی سخنانش با اشاره به سفر رییس جمهوری پس از سیل به جنوب کرمان، حتی در شرایطی که یک دوربین برای تصویر برداری وجود نداشت گفت: ایشان به ریز در رابطه با جنوب آگاهی داشت و دیدگاه ایشان به گونه ایست که برای استان و جنوب اتفاقات خوبی خواهد افتاد و ایشان به ریز در مورد جازموریان و هلیل رود پرسید و حتی مذاکرات سردار شهید سلیمانی را در زمان حیات بیاد داشت.

وی افزود: در جنوب استان کرمان اتفاقات خوبی در حال انجام است و معدن تازه افتتاح شده در منطقه جنوب استان چیزی در حدود مس سرچشمه خواهد شد.

زینی وند عنوان کرد: محدودیت ها وجود دارد باوجود اینکه حکمرانی نمی کنیم و دست ما بسته است و فرمانداران پرکار و کم کار در استان داریم ،در نظامات اداری که سیستم ها محدودشان می کنند همه اینها وجود دارد اما در این دولت هرکس بخواهد کار کند راهش باز است و حمایت می شود.

وی ابراز داشت: آب در سیل اخیر آنقدر خانه های مردم را گرفته بود که با وزیر کشور در موردش صحبت کردم و او را دعوت کردم که با نگاهی ملی بتوان وضعیت را بهبود بخشید و که او مستقیم پس از نشست با دولت به کرمان آمد، شخص رییس جمهوری نیز از مسکو تماس گرفت و به کرمان آمدند، که نشان میدهد با وجود محدودیت ها فضای کار در کشور فراهم است.

استاندار کرمان تاکید کرد: روی همکاری دانشجویان می توانیم حساب کنیم و به شما قول می دهم بدون توجه به طول خدمت در انتصابات، تغییرات را لحاظ کنیم و کار بکنیم لذا نگران خوابیدن کار و انجام نشدن تغییرات نباشید اما تغییرات دشواری خاص خود را دارد.

وی گفت: اگر دولت استانداران و فرمانداران را دقیق انتخاب کند، کشور به جلو حرکت می کند، معتقدم استانداران باید از وزرا قویتر باشند و اگر بد انتخاب شوند، امور کشور می خوابد.

وی ادامه داد: هر ساعت برای خدمت به مردم نعمت خدا است اکنون پرونده راکدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان نداریم ، مشکلات کارخانه آرد، طلا و معدن رمشک جنوب کرمان را حل کرده‌ایم، با سرعت کارها انجام می شود و مانعی وجود ندارد، شما هم کمک کنید.

زینی‌وند افزود: ما مسلمانیم و نمی توانیم از روی جنازه کسی رد شویم تا به هدف خود برسیم و ما در خدمت به مردم نیازمند نمایش نیستیم، باید عین همان کارها به مردم منتقل شود و ما بزرگنمایی نمی خواهیم.

وی عنوان کرد: کارهای ما تصنعی نیست و عقیده دارم استاندار باید وسط سیل باشد تا مدیران پای کار بیایند، اگر هر هفته جلسه تشکیل ندهم واقعا کار در نظام اداری ما می خوابد، لذا مدیران را با مطالبه گری پای کار بکشید.

استاندار کرمان در پایان اضافه کرد: گروهی ترکیبی به عنوان منتخب دانشجویان مرکب از تشکل های دانشجویی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و انجمن های علمی تشکیل شود که در ۲ حوزه با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری برنامه ریزی کنند و در بخش دیگر و حوزه های اصلی استان تخصصی وارد بحث شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha