۱۵ بهمن ۱۴۰۰، ۱۸:۰۲
کد خبرنگار: 934
کد خبر: 84638373
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمار مراجعان کرونایی به مراکز درمانی اردبیل افزایش یافت

اردبیل- ایرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل از افزایش شمار مراجعان مبتلا به کووید- ۱۹ به مراکز درمانی این استان در یک هفته گذشته خبر داد.

به گزارش ایرنا، علی محمدیان اردی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه اردبیل اظهار کرد: آژیر خطر موج ششم شیوع کرونا با سویه اومیکرون از ۱۰ روز گذشته به صدا درآمده است و آمار مراجعان سرپایی به مراکز بهداشتی چهار برابر، بخش‌های بستری ۱.۵ تا ۲ برابر و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه ۲ برابر نسبت به هفته قبل افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه سویه جدید ۲۰ درصد کودکان را درگیر می‌کند، افزود: با وجود اینکه اومیکرون عوارض ریوی کمتر، احتمال بستری و بدحال شدن و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه کمتر دارد و علایم آن شبیه سرماخوردگی است اما به معنی این نیست که قدرت کشندگی ندارد و نباید این موضوع ما را دچار غفلت کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: این سویه قدرت سرایت بسیار بالا دارد؛ به طوری که در بسیاری از کشورهای اروپایی که درگیر شده‌اند، تعداد مبتلایان و مرگ و میر تا پنج برابر بیشتر از موج قبلی است.

وی همکاری مردم در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، شستن دست‌ها، تهویه مناسب، پرهیز از تجمعات و دورهمی‌ها و واکسیناسیون را بسیار موثر دانست و اضافه کرد: دز سوم واکسن تا ۹۰ درصد از بروز علایم سویه اومیکرون جلوگیری می‌کند و مانع بسیار مهمی از بدحالی بیماران و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه است.

محمدیان اردی یکی دیگر از راه‌های مدیریت این بیماری را خودمراقبتی عنوان کرد و گفت: در صورت بروز علایم خفیف مراکز بهداشتی سرپایی در خدمت مردم خواهند بود و لازم نیست بخاطر داشتن علایم خفیف به بیمارستان مراجعه شود تا بتوانیم پذیرای بیماران بدحال در بیمارستان‌ها باشیم.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم وضعیت استان بحرانی نشود و در وضعیت قرمز قرار نگیریم و بتوانیم در مراسم‌های دینی و مردمی شرکت کنیم باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی به طور جدی رعایت شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ویروس کرونا را مساله مهم ۲ سال گذشته در کل دنیا دانست و ادامه داد: از ۲ سال پیش با ویروسی روبه‌رو شدیم که از نظر نحوه بیماری‌زایی، علایم، روش‌های دارویی و درمانی مبهم بود و در ابتدا بسیاری از کشورها از دادن تجهیزات پزشکی اولیه و حتی ماسک و واکسن خودداری می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه در مدت کوتاهی با تلاش و توانمندی جوانان و دانشمندان ایرانی کشور به سلاح تجهیزات پزشکی، درمانی و واکسن مجهز شد، بیان کرد: در کنار کسب این توانمندی‌ها نیروی انسانی در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان اعم از پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، رادیولوژی، آزمایشگاه، نیروهای خدماتی، فوریت‌های پزشکی، بهداشت حرفه‌ای، بهداشت محیط، آموزش همگانی و عوامل دخیل در واکسیناسیون به صورت شبانه‌روزی در موج‌های مختلف جانانه ایستادند و خدمت‌رسانی کردند. 

محمدیان اردی، پشتیبانی و کمک‌های خارج از حوزه دانشگاه را نیز بسیار موثر دانست و اظهار کرد: از خیران سلامت به عنوان نخستین گروه‌های حمایت کننده مالی، معنوی و خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی تا بسیج و سپاه، قرارگاه شهید حاج قاسم سلیمانی، نمایندگی ولی‌فقیه در استان، استانداری، نمایندگان مجلس، فرمانداری‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی، هلال احمر، صدا و سیما، رسانه‌ها، نظام پزشکی و پرستاری، نیروهای جهادی، سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های دانشجویی همه دست به دست هم دادند و در کنار دانشگاه در خدمت مردم بودند.

وی همچنین یادآور شد: ۲ سال گذشته علاوه بر سایر خدمات بهداشتی و درمانی معمولی و عادی، در بحث کرونا حدود ۳۲ هزار بستری، ۲ هزار و ۶۲۴ فوتی، حدود ۱۰۰ هزار مورد سی‌تی اسکن، ۱۱۶ هزار آزمایش پی‌سی‌آر از جمله خدمات ارایه شده از سوی دانشگاه عاوم پزشکی اردبیل به مردم بود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه تاکنون حدود ۲ میلیون نفر در این استان واکسینه شده‌اند، گفت: واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال نیز از هفته گذشته آغاز شده و در حال انجام است. 

وی همچنین ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر و سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران تشریح کرد: اگر به شاخص‌های قبل و بعد از انقلاب در حوزه سلامت نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که به برکت انقلاب اسلامی و نگرشی که ناشی از اوامر حضرت امام خمینی (ره) بود توانستیم در بسیاری از حوزه‌ها اعم از آموزش، پزشکان عمومی، مرگ و میر مادران باردار، کودکان، عفونت‌ها، فلج اطفال، دسترسی مردم به خدمات تخصصی، نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور و ده‌ها شاخص دیگر توانمند شویم.

محمدیان اردی افزود: آموزش در هفت رشته تخصصی پزشکی، ایجاد دانشکده‌های مختلف با توان آموزش در رشته‌های متنوع تخصصی، استفاده‌ از ظرفیت توریسم درمانی در استان و پذیرش بیماران خارجی، تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه، ارایه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی، ایجاد نظام شبکه در راستای عدالت و دسترسی همه مردم به حداقل‌های سلامت تحت عنوان خانه‌های بهداشت از جمله موارد مهمی است که اجرایی شده و البته همچنان این استان نیازمند توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha