به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، رتبه جهانی دانشگاه تهران در ویرایش پیشین این نظام ۳۹۶ جهان بوده است.
بر پایه ویرایش ژانویه نظام رتبهبندی «وبومتریکس» (رتبهبندی وب دانشگاهها) در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۶۹۴ موسسه ایرانی در سیاهه ۳۰ هزار موسسهای این رتبهبندی هستند.
پس از دانشگاه تهران، دانشگاههای «علوم پزشکی تهران»، «صنعتی شریف»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «صنعتی امیرکبیر»، «تربیت مدرس»، «علوم پزشکی اصفهان»، «علم و صنعت ایران»، «فردوسی مشهد»، و «علوم پزشکی تبریز» در رتبههای دوم تا دهم ملی قرار دارند.
بهترین امتیاز دانشگاه تهران در سنجههای گوناگون این نظام رتبهبندی در «سرآمدی» به دست آمده که در آن در جایگاه ۲۳۸ جهان جای گرفته است. با این حال، بیشترین رشد دانشگاه تهران در برابر ویرایش گذشته این نظام رتبهبندی، در شاخص «تاثیر» بوده است که جایگاه دانشگاه تهران از رتبه ۹۷۹ به رتبه ۵۲۰ جهان رسیده است.
جایگاه جهانی دانشگاه تهران در سنجه «سرآمدی» پیشرفتی نسبی داشته و از اواخر ۲۰۱۹ میلادی، دانشگاه تهران به رتبه زیر ۳۰۰ جهانی رسیده و در چند سال گذشته نیز این جایگاه حفظ شده است.
سنجه «سرآمدی» که ۴۰ درصد امتیاز رتبهبندی وبومتریکس را به خود اختصاص داده، به دنبال سنجش مقالههای پراستناد یک موسسه بر پایه دادههای موسسه «سکیمگو» است. برای رتبهبندی ژانویه ۲۰۲۲، مقالههای منتشر شده در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی سنجش شدهاند. از این جهت میتوان گفت که جایگاه دانشگاه تهران در این سنجه بهتر از دو سنجه دیگر است.
در سنجه «دسترسی»، که ۱۰ درصد امتیاز رتبهبندی وبومتریکس را به خود اختصاص داده نیز جایگاه دانشگاه تهران با بهبود روبرو بوده است. دانشگاه تهران از رتبه بیش از ۱۰۰۰ جهانی در سال ۲۰۱۶ به رتبه پیرامون ۴۰۰ جهان در سال ۲۰۲۲ رسیده است.
بر پایه گزارش رتبهبندی «وبومتریکس» در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی، دانشگاه هاروارد پیشگام جهان است و پس از آن دانشگاه های آکسفورد، برکلی کالیفرنیا، ام آی تی، استنفورد، کلمبیا، کورنل، واشنگتن، میشیگان و جانز هاپکینز در رده های دوم تا دهم ایستاده اند.
نظر شما