افزایش ۲۵ درصد تماس های کرونایی با سامانه ۱۹۱ مشهد

مشهد-ایرنا- مسوول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزانه به ۳ هزارو ۵۰۰ تماس مردمی با سامانه ۱۹۱ پاسخ داده می شود و حجم تماس های گرفته شده با این سامانه با موضوع کرونا، نسبت به هفته گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است.

به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا اباصلتی افزود: از مجموع تماس‌های روزانه مردم با سامانه ۱۹۱ پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲ هزار مورد در خصوص واکسن، ۸۰۰ مورد در خصوص بیماری و ۷۰۰ مورد مابقی هم در خصوص سایر موضوعات مرتبط با کرونا بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین سؤالات مردم در خصوص شرایط دریافت دُز سوم واکسن کرونا با توجه به شیوع بیماری و ابتلای اطرافیان بوده است، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون افرادی که به کرونا مبتلا شده اند در صورت علامت‌دار نبودن پس از دو هفته و در صورت علامت‌دار بودن پس از یک ماه انجام شود و اگر هم ریه درگیر بود تا ۱۰ هفته باید در انجام واکسن تأخیر ایجاد شود.

اباصلتی تصریح کرد: به عموم مردم توصیه می‌شود که قبل از مراجعه به مراکز واکسیناسیون و دریافت واکسن با سامانه ۱۹۱ پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تماس گرفته و از کارشناسان مستقر در پشت خطوط این سامانه تلفنی راهنمایی بگیرند.

وی با اشاره به اینکه در این روزها واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال هم در کنار واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال در تمامی مراکز انجام می‌شود، بیان کرد: در تماس‌های روزانه با سامانه ۱۹۱ در خصوص واکسن ۹ تا ۱۲ ساله‌ها زیاد سؤال می‌شود؛ واکسن‌های مناسب برای این گروه سنی سینوفارم و پاستوکووک است و این واکسن‌ها به کودکان ۹ تا ۱۲ سال تزریق می‌شود.

مسئول سامانه پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای دُز سوم واکسن کرونا اگر دُز سوم همان واکسنی که در دُزهای اول و دوم مورد استفاده قرار گرفته موجود بود می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد و در غیر اینصورت واکسن اسپایکوژن توصیه می‌شود.

 اباصلتی با ذکر این نکته که بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است، تأکید کرد: واکسن‌های پاستوکووک پلاس و اسپایکوژن که هر دو پروتئینی هستند برای دُز سوم مناسب‌ترین واکسن هستند؛ هر دوی این واکسن‌ها پروتئینی بوده و میزان اثربخشی یکسانی دارند و اینگونه نیست که بگوییم این نوع از آن نوع بهتر است.

وی با بیان اینکه مادران باردار در صورت داشتن هرگونه علائمی به پزشک مراجعه کنند و در این کار تاخیر نباید اتفاق بی‌افتد خاطرنشان کرد: واکسیناسیون مادران باردار تنها در مراکز بهداشتی که پرونده دارند انجام می‌شود تا ضمن تزریق واکسن، بررسی های موردنیاز آنان نیز صورت پذیرد، واکسیناسیون مادران بادار به دلیل خاص بودن شرایطشان در مراکز واکسیناسیون کرونا انجام نمی‌شود و از این گروه از مادران می‌خواهیم که به این مراکز جهت دریافت واکسن مراجعه نکنند.

افزایش ۲ برابری میزان بستری کووید ۱۹ در بیمارستان تخصصی شریعتی

همچنین رییس بیمارستان تخصصی شریعتی از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش ۲ برابری میزان بستری کووید ۱۹ در این مرکز نسبت به روزهای گذشته خبر داد و گفت: این امر، نشان از چرخش سریع بیماری کرونا در سطح جامعه دارد.

دکتر محمدرضا حسینعلی زاده، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۵ بیمار مبتلا به کرونا در این مرکز درمانی بستری هستند، خاطر نشان کرد: بیماران سرپایی مراجعه کننده به اورژانس و کلینیک تنفسی نیز افزایش قابل توجهی پیدا کردند.

وی با بیان اینکه بخش جراحی قلب بسته شده و در اختیار بیماران کووید قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر ۸ تخت مراقبت های ویژه برای بیماران کووید پیش بینی شده است که ۷ تخت آن اشغال شده است.

حسینعلی زاده با اشاره به اینکه کلینیک تنفسی بیمارستان در دو شیفت  صبح و عصر در خدمت بیماران تنفسی و کووید قرار دارد، عنوان کرد: تانک اکسیژن بیمارستان نصب شده و آماده بهره‌برداری است اما در حال حاضر نسبت به تعداد بیماران بستری نیازی به فعالسازی آن وجود ندارد.

رییس بیمارستان شریعتی مشهد افزود: با افزایش میزان بیماران سرپایی، بیمارانی که نیاز به خدمات بستری پیدا می کنند نیز افزایش می یابد بنابراین تصور اینکه بیماری در شکل عادی است و موارد بستری و فوتی افزایش نخواهند یافت تصور کاملا نادرستی است که بین مردم رایج شده و به همان نسبت که بیماران سرپایی افزایش می یابند احتمال ابتلا و چرخش بیماری به سمت مادران باردار، سالمندان و بیماران خاص و... نیز افزایش می یابد و احتمال بستری و وخامت حال در بین این گروه بسیار زیاد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha