۱۹ بهمن ۱۴۰۰، ۱۴:۲۹
کد خبرنگار: 948
کد خبر: 84640749
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نقشه راه همکاری خراسان شمالی با استان آخال ترکمنستان تدوین شد

بجنورد- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: نقشه راه همکاری تجاری، فرهنگی و امنیتی مشتمل بر ۴۴ پیشنهاد بین این استان و آخال ترکمنستان تدوین شده است که به وزارت کشور ارسال می شود.

سعید پورآبادی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای همسایه اولویت‌ دولت سیزدهم است و رییس جمهور در این زمینه به استانداران مناطق مرزی اختیارات لازم را داده است که بر این اساس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی پیشقدم شد و نشستی را با حضور وبیناری اتاق بازرگانی خراسان رضوی، جنوبی و گلستان برگزار کرد.

وی تصریح کرد: نقشه راه همکاری های تجاری بین استان های هم مرز با کشور ترکمنستان و توسط کارشناسان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بررسی و در نهایت ۴۴ پیشنهاد برای همکاری بیشتر تدوین شد.

پورآبادی افزود: این نقشه راه با محوریت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی تدوین و به استانداری و سپس به وزارت کشور ارسال می شود و در کمیسیون اقتصادی ۲ کشور مطرح و بعنوان طرحی برای تسهیلگری سرمایه گذاری تجار مطرح می شود.

وی ادامه داد: ارائه راهکار برای تسهیلگری مبادلات ارزی، ایجاد تعرفه های ترجیحی بین ۲ کشور، احداث بازارچه مرزی، مبادلات دانشجویی، برنامه ریزی برای پذیرش هیات های تجاری، برگزاری نمایشگاه و مراودات تجاری تهاتری از مهمترین این پیشنهادهای است که در نقشه راه بین ۲ کشور مدنظر است.

ترکمنستان دروازه ورود به آسیای مرکزی

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در ادامه کشور ترکمنستان را دروازه ورود به آسیای مرکزی دانست و گفت: یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز با کشور ترکمنستان داریم که نتوانسته ایم به خوبی از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی بیان کرد: میزان صادرات ایران به کشور ترکمنستان در سال ۱۳۹۵ بیش از ۵۸۰ میلیون دلار بود که بدلیل کرونا این رقم در پایان سال ۱۳۹۹ به ۱۳۵ میلیون دلار کاهش یافت.

پورآبادی ادامه داد: متاسفانه در حوزه حمل و نقل ریلی، جاده ای و ترانزیت با کشور ترکمنستان در ادوار گذشته مشکلاتی وجود داشته که باید برطرف شود.

راه اندازی بازارچه مرزی اولویت خراسان شمالی

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در ادامه گفت: راه اندازی بازارچه مرزی از مصوبات مهم شورای گفت‌وگوی استان است و در این نقشه راه در اولویت قرار دارد ضمن اینکه این موضوع باید در سطح ملی پیگیری شود.

وی اظهار داشت: این استان ظرفیت های خوبی در بخش های کشاورزی، صنعت و گردشگری دارد که با جمع بندی درخواست ها و اعلام آن ها می توان گام به گام به سمت ایجاد کانالی برای ارتقا و افزایش مبادلات بین این استان و ترکمنستان ایجاد کرد.

پورآبادی تصریح کرد: رایزنی های لازم در گذشته بین استانداری خراسان شمالی و معاون استاندار آخال ترکمنستان برای گشایش مرز پرسه سو انجام شده ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

وی افزود: راه اندازی بازارچه پرسه سو علاوه بر تسهیل تجارت خراسان شمالی با ترکمنستان، گذرگاهی برای مبادلات تجاری استان های همجوار از قبیل گلستان، خراسان رضوی و مازندران با جمهوری قزاقستان نیز گشوده می شود و علیرغم اینکه پیش‌ترها ۲ کشور موافقت ضمنی خود را با گشایش این گذرگاه مرزی مطرح کرده بودند اما تاکنون این امر جنبه اجرایی به خود نگرفته و عمده دلیل آن بی‌میلی طرف ترکمنستانی است.

وی عنوان کرد: تولید ثروت و خدمات در این استان به نسبت سایر استانها کمتر است و نیاز است تا این بازارچه راه اندازی شود تا اقتصاد منطقه تا حدی رونق گیرد.

خراسان شمالی براساس آمار سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۰ حدود ۸۶۳ هزار نفر جمعیت و  ۲۸ هزار کیلومتر مساحت دارد که ۲۸۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد و استان آخال یکی از پنج استان کشور ترکمنستان و همجوار با خراسان شمالی محسوب می شود که حدود ۹۷ هزار کیلومتر مساحت و افزون بر ۹۰۰ هزار نفر نیز جمعیت دارد.

میزان مبادلات تجاری خراسان شمالی با ترکمنستان چهار درصد از مجموع مبادلات اقتصادی استان را تشکیل می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha